Презентація "Практикум із розв'язування задач.Рівномірний рух матеріальної точки по колу.Доцентрове прискорення.Кутова та лінійні швидкості, взаємозв'язок між ними"

Про матеріал
У цій презентації я даю змогу здобувачам освіти удосконалити вміння розв'язувати задачі з теми"Рівномірний рух матеріальної точки по колу.Доцентрове прискорення.Кутова та лінійні швидкості, взаємозв'язок між ними". Також у цій презентації я використовую різні форми роботи це: на перевірку домашнього завдання і актуалізацію опорних знань це розв'язування усних задач,допиши формули,фронтальне опитування, задай запитання товаришу по парті; також використовується робота з підручником, а на підсумок уроку учні відповідають на запритання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практикум із розв’язування задач. Рівномірний рух матеріальної точки по колу. Доцентрове прискорення. Кутова та лінійна швидкість, взаємозв'язок між ними.10 клас

Номер слайду 2

Мета урокузнаннєва : закріпити в учнів знання з теми «Рівномірний рух матеріальної точки по колу. Доцентрове прискорення. Кутова та лінійна швидкість, взаємозв'язок між ними»; продовжити формувати уміння і навички розв'язувати задачі застосовуючи набуті знання.діяльнісна: формувати вміння вибирати і використовувати необхідну інформацію для розв'язування задач; розвивати увагу, логічне мислення пам’ять;ціннісна :виховувати свідоме ставлення до навчання, упевненість у власних силах

Номер слайду 3

Набув знання -застосуй до діла. К. Д. Ушинський

Номер слайду 4

Перевірка домашнього завдання. Фронтальне опитування:- Який рух називається рівномірним рухом тіла по колу?- Що таке кутова швидкість?- Яке прискорення називають доцентровим?- Що таке період обертання тіла?- Як називають величину обернену до періоду обертання?-. В яких одиницях вимірюють період обертання?

Номер слайду 5

Перевірка домашнього завдання. Допиши формулу:1) =2π𝑅𝑡; 2) ω= ; 3) T= ; 4) =2π𝑇; 5) n= ; 6) =𝑁𝑡; 7) =v²𝑅; 8) v= ; 9) =1𝑛. 

Номер слайду 6

Перевірка домашнього завданнязадай запитання товаришу по парті

Номер слайду 7

Перевірка домашнього завдання. Виконай усні задачі:1) Частота обертання вала генератора дорівнює 50об/хв. Обчисліть період.2)Період обертання платформи каруселі 4 с. Обчислити частоту обертання.3)Швидкість руху автомобіля 20 м/с, радіус коліс 30 см. Визначити доцентрове прискорення.

Номер слайду 8

Робота з підручником. Задача 67 с.41 Задача 68 с.41( самостійно)Задача 75 с.42

Номер слайду 9

Підведення підсумків. Запитання до класу:- в яких одиницях вимірюється частота обертання по колу?- яка формула пов'язує лінійну швидкість із кутовою?- від яких величин залежить лінійна швидкість?- в яких одиницях вимірюється кількість обертів?

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Повторити параграф 11-12 с.37-40 Виконати задача 69,задача 78 –не всім

Номер слайду 11

Рефлексія

Номер слайду 12

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 10 клас, Презентації
До підручника
Фізика (рівень стандарту) 10 клас (Сиротюк В.Д., Баштовий В.І.)
До уроку
Розділ 1. КІНЕМАТИКА
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
244
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку