Презентація "Права маленької дитини"

Про матеріал
Презентація на тему: Права маленької дитини. Ця презентація ознайомить учнів з їхніми основними правами та обов’язками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Права маленької дитини»

Номер слайду 2

Тема: Права маленької дитини. Мета: ознайомити учнів з їхніми основними правами та обов’язками, закріпити їх в пам’яті учнів, навчати дітей вмінню захищати себе при порушенні прав дитини, розвивати культуру дітей, виховувати дисциплінованість, повагу до законів України, товаришів.

Номер слайду 3

Конвенція «Про права дитини» – міжнародний правовий документ, у якому закріплені гарантії прав дитини. В Україні Конвенція ООН про права дитини набула чинності з 27 вересня 1991 року.

Номер слайду 4

ДИТИНОЮ ВВАЖАЄТЬСЯ ЛЮДИНА ВІКОМ ДО 18 РОКІВ Якщо тобі не виповнилося 18 років, ти вважаєшся дитиною. Ти ще ростеш, ходиш до школи, одним словом – формуєшся фізично та духовно.

Номер слайду 5

НЕВІД'ЄМНЕ ПРАВО ДИТИНИ НА ЖИТТЯЖиття кожної дитини є найціннішим не тільки для батьків. Кожна країна має забезпечувати вживання та здоровий розвиток дітей – своїх маленьких громадян.

Номер слайду 6

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ЛЮБОВ ТА ПІКЛУВАННЯ Дитина має право на піклування батьків, родичів, громади та держави. Інтереси дітей є першочерговими.

Номер слайду 7

КОЖНА ДИТИНА МАЄ ПРАВО НА ОСВІТУДитина має право на освіту, і обов'язок держави – забезпечити доступну до кожної дитини безкоштовну обов'язкову початкову освіту та заохотити її до отримання середньої освіти.

Номер слайду 8

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ВІДПОЧИНОКДіти мають право на відпочинок, дозвілля та учать у культурному та творчому житті.

Номер слайду 9

КОЖНА ДИТИНА МАЄ ПРАВО НА МЕДИЧНУ ДОПОМОГУДіти мають право на медичну допомогу за найвищими стандартами, які реально може забезпечити держава. Жодна дитина не може бути позбавлена доступу до ефективної охорони здоров`я.

Номер слайду 10

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА НАЦІОНАЛЬНУ САМОБУТНІСТЬ ТА СВОБОДУ ВІРОСПОВІДАННЯУ кожного народу є своя мова, свої традиції, релігія обряди. Діти мають право користуватися своєю національною культурою, рідною мовою та сповідувати свою релігію.

Номер слайду 11

ВСІ ДІТИ Є РІВНИМИ У СВОЇХ ПРАВАХВсі діти незалежно від походження, кольору шкіри, національності, статі, мови, є рівними у своїх правах

Номер слайду 12

Всі діти мають право на повноцінне і здорове харчування. Кожна дитина має право на ім’я і громадянство з моменту народження.

Номер слайду 13

- Жодна дитина не повинна бути скривджена і зневажена.- Жодна дитина не повинна бути примусово залученою до праці.- Жодна дитина не повинна бути жертвою насильства. Ніхто не має права….

Номер слайду 14

1. Старанно вчитися у школі2. Добре поводитися3. Виконувати свої доручення4. Бути чесним, чуйним, добрим5. Поважати права інших6. Піклуватися про родину7. Допомагати старшим8. Робити посильну роботу. ОБОВ’ЯЗКИ ДІТЕЙ

pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
1167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку