Презентація "Праведники світу"

Про матеріал
До 80 роковин таргедії Бабиного яру, та вшанування пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Праведники світу»До дня Вшанування пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

Номер слайду 2

Україна вперше відзначає День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світовоїСтаном на 1 січня 2020 року Ізраїль відзначив 2 659 громадян України званням «Праведника народів світу» за порятунок євреїв від Голокосту. Україна посідає четверте місце у світі за кількістю цих звань, більше тільки у Польщі, Нідерландах та Франції.

Номер слайду 3

Українці-рятівники«Праведники світу»Це звання присуджує держава Ізраїль для відзначення неєвреїв, які ризикували життям під час Голокосту, щоб урятувати життя євреям від знищення нацистами. Отримати це звання можна лише за рекомендацією єврейської спільноти, а спеціальна комісія вивчатиме всі документи та покази свідків. Для отримання звання людина мала надавати значну або/та неодноразову допомогу євреям, без очікування будь-якої фінансової компенсації (хоча покриття витрат на їжу та проживання вважається допустимим). Окрім того, не враховується допомога тих, хто допомагав своїм родичам.

Номер слайду 4

Верховна Рада ухвалила постанову, яка встановлює 14 травня Днем пам’яті українців, що рятували євреїв під час Другої світової війни

Номер слайду 5

Станом на 1 січня 2017 року Інститут Катастрофи і героїзму «Яд Вашем» визнав праведниками світу 26 513 осіб з 51 країни. Україна займає четверте місце в світі за кількістю праведників. Фільм «Праведники» - це історії людей з Дніпропетровської області, які під час окупації рятували євреїв.

pptx
Додано
11 жовтня 2021
Переглядів
1021
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку