Презентація "Правила поведінки в кабінеті інформатики"

Про матеріал
Презентація "Правила поведінки в кабінеті інформатики" Підійде для молодших школярів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Правила поведінки і безпеки життєдіяльності в комп'ютерному класі”

Номер слайду 2

Комп’ютерний клас є приміщенням підвищеної небезпеки і вимагає особливих правил поведінки, знання яких необхідне для збереження життя та здоров'я.

Номер слайду 3

Небезпеки в комп’ютерному класі Електричний струм Випромінювання

Номер слайду 4

Правила техніки безпеки в комп'ютерному класі Не можна перебувати в комп'ютерному класі без учителя. 2. Спокійно заходь в комп'ютерний клас, не біжи не штовхайся. 3. Сідати слід за постійно закріпленим за тобою комп'ютером. 4. Під час уроку заборонено ходити по класній кімнаті.

Номер слайду 5

У кабінеті комп’ютерної техніки суворо заборонено: 1. Торкатися до монітору, тильного боку дисплея, проводів живлення і пристроїв заземлення, з’єднувальних кабелів.

Номер слайду 6

2. Порушувати порядок вмикання і вимикання апаратурних блоків, намагатися самостійно усувати виявлену несправність в роботі апаратури.

Номер слайду 7

3. Класти на комп'ютер та його складові частини сторонні речі. 4. Працювати на комп’ютері у вологій одежі і з вологими руками.

Номер слайду 8

5. В разі появи запаху горілого, незвичайних звуків або самовільного вимкнення апаратури, треба негайно вимкнути комп’ютер і повідомити про це учителя.

Номер слайду 9

Перед початком роботи: 1. Переконайтесь у відсутності видимих пошкоджень робочого місця. 2. Сядьте так, щоб лінія погляду знаходилась в центрі екрану, щоб не нахилятися для користування клавіатурою і сприймати інформацію, яка передається на екран монітора. Відстань очей від екрана повинна бути не менше 60–70 cм. (на довжину простягнутої руки). Якщо ви носите окуляри – їх обов'язково слід одягати при роботі з комп’ютером

Номер слайду 10

3. Розташуйте на столі зошит, підручник так, щоб вони не заважали роботі. 4. Уважно слухайте викладача і намагайтеся зрозуміти мету і послідовність дій, у разі потреби, необхідно, звернутися до викладача. 5. Починайте роботу тільки за вказівкою учителя.

Номер слайду 11

Під час роботи з комп'ютером: 1 . Не допускай різких і грубих ударів по клавіатурі. 2. Не намагайся самостійно ремонтувати комп'ютер. 3. Не вставай, коли в клас заходять відвідувачі або керівництво школи. 4. Не намагайся натискати клавіші на сусідньому комп'ютері. 5. Не можна торкатися чи водити по екрану монітора пальцями, користуйся спеціальною указкою. 6. Працюючи з дискетами та дисками оберігайте їх від ударів, дії магнітного поля або тепла, не торкатися їх у відкритих місцях.

Номер слайду 12

Після завершення роботи з комп'ютером: Коректно заверши роботу з усіма активними програмами. 2. Вийми дискету з дисководу, диск з DVD приводу. 3. Вимкни комп'ютер. 4. Прибери робоче місце.

Номер слайду 13

Вибери малюнок , де дитина сидить за комп'ютером правильно.

Номер слайду 14

Вибери малюнок , де дитина сидить за комп'ютером правильно.

Номер слайду 15

а) якщо при роботі з комп’ютером ти відчув запах диму або горілого, потрібно: терміново сказати про це дорослим; накрити комп’ютер ковдрою; вийняти шнур із розетки; налити на комп’ютер води. Вибери правильні дії у ситуаціях:

Номер слайду 16

б) якщо будь – який пристрій перестав працювати, потрібно: сказати про це дорослим; розібрати пристрій і відремонтувати його; самостійно знайти інший пристрій і підключити його до комп’ютера; вимкнути комп’ютер. Вибери правильні дії у ситуаціях:

Номер слайду 17

в) якщо при роботі за комп’ютером ти відчув втому, біль у спині або в очах, потрібно: сказати про це батькам; відійти від комп’ютера і відпочити; виконати фізичні вправи; вимкнути комп’ютер. Вибери правильні дії у ситуаціях:

Номер слайду 18

Поради: Бажано не вмикати персональний комп’ютер на велику перерву, оскільки різкі зміни напруги погано впливають на його роботу. Інтервал між вимкненням і повторним вмиканням має бути не менше 30 секунд. Комп’ютер дуже чутливий до зміни напруги в електромережі, тому доцільно використовувати джерела безперебійного живлення. Це не тільки стабілізує напругу, але й попереджає втрату даних при втраті живлення.

Номер слайду 19

Вивчення правил за допомогою віршика Я комп’ютер добре знаю – Друзям всім допомагаю. Як у клас я залітаю... Всім комп’ютери вмикаю.   Довго можеш так сидіти Всі завдання поробити А якщо у тебе сталось... В монітора щось зламалось То посмикай за шнурки Трохи мишку потряси.   Вам поради я даю, Слухай розповідь мою. Всі улюблені предмети Джипа, ляльку і ведмедя З дому ти їх принеси, На системник поклади.   Пончик з рота не виймай З „клави” крихти позмітай. Та ходи собі по класу Друзям всім допомагай!   Ну, навіщо їм скучати Будеш з ними працювати Сядь поближче до екрану І дивися тільки прямо.  

Номер слайду 20

Вивчення правил за допомогою віршика Щоб з комп’ютером дружити Треба правила учити. Не шуміти, не ходити, Тільки тихо говорити.   Руки чистими тримати, Сухо-сухо витирати І всі незнайомі кнопки Не потрібно натискати   Слухай вчителя уважно І виконуй все, що скаже Тільки так знання здобути Допоможе друг – комп’ютер!  

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. ГРИГОРЕНКО ІРИНА
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
20 вересня 2021
Переглядів
23422
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку