презентація "Правління Володимира Великого " для використання на уроці історії у 7 класі

Про матеріал
охарактеризувати князя Володимира як державного діяча; проаналізувати зовнішню і внутрішню політику; зрозуміти значення його релігійної реформи; розвивати історичне мислення, формувати вміння аналізувати історичні факти і події, оцінювати їх значення; сприяти формуванню патріотичної свідомості
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Русь – Україна за Володимира Великого

Номер слайду 2

Дидактична гра «Впізнай про кого з князів йде мова».2. Походить із східно словянського племені полян. На старо київській горі засновує місто Київ, яке стає центром східн ословянських племен.3. Перший киівський князь, якийприйнявхристиянство. Здійснив походи на Візантію. 4. Захоплює Київ, вбивши київського князя. Прибив свій щит до воріт Царгороду, уклав вигідні торгові договори5. Здійснював військові походи на древлян та уличів. Збільшив збір данини. За свою жадібністю поплатився життям. 6. Княгиня, що першою прийняла християнство, здійснивши візит до Константинополя. Провела низку реформ, спрямованих на зміцнення Київської держави. 7. Майже все життяпровіву походах, щоб розширити кордони Київськоїдержави. Направляючись у похід свого ворога ,попереджував «Іду на ви…»

Номер слайду 3

Історичний диктант.1). Як називалася релігія давніх слов’ян до Х століття? 2). На землях якого східно слов’янського племені виник Київ? 3). На честь кого за легендою названо місто Київ? 4). Як називалося військо князя? 5). Як називався торговий шлях, що пролягав через Київ до Візантії? 6). Як називалася правляча династія на Русі до 882 року? ( 7). Засновником якої династії став князь Ігор? 8). Від чого зазнав поразки князь Ігор під час морського походу на Візантію в 941 році? 9). Як називався збір данини на користь князя? 10). Яку першу державну реформу здійснила княгиня Ольга? 11). Як називалися розміри данини, встановлені княгинею Ольгою? 12). Хто з київських князів став першим християнином і здійснив першу спробу хрещення Русі?

Номер слайду 4

На сьогоднішньому уроці ми познайомимося ще з одним князем Київської держави – Володимиром, і він теж мав своє призьвісько, навіть три – Володимира народ “охрестив” Ясним (Червоним, Красним) Сонечком, церква – Святим, історики – Великим.

Номер слайду 5

"міжусобна боротьба"- війни, які постійно вели між собою феодали у часи роздрібненості. Внутрішній розбрат, війна між окремими людьми чи суспільними групами в державі. Робота з підручником ст 27 1-2 абзац. Завдання: Визначити внаслідок яких подій Володимир посів княжий престол?

Номер слайду 6

ВнутрішнізовнішніЧеканив монети :златники, срібники. Запровадив гривню, державні символи - трезуб, герб. Боротьба з печенігами. Зміцнив міжнародний авторитет. Розбудовував Київ: Десятинна церква, розкішні князівські палаци, дитинець - центральна частина міста. Звязки з Візантією,Польщею,Угорщиною. Розширив та зміцнив кордони «Змієві вали»Підкорив вятичів, радимичів. Судова реформа. Переміг печенігів. Адміністративна реформа(призначив синів намісниками)Шлюбна дипломатія. Військова(служба за землі феодалів) Охрестив Русь(релігійна реформа)988 рік - охрестив Русь. Попередньо відвідав Візантію (м. Херсонес) де охрестився Заснував міста Володимир Волинський ,Переяслав   

pptx
Додано
15 березня 2023
Переглядів
205
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку