презентація " Русь- Україна за перших князів"

Про матеріал
презентація " Русь - Україна за перших князів" призначенна для вивчення історії України в 7 класі. Матеріал містить основні відомості з цієї теми і призначений для візуального сприйняття матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Русь-Україна за перших князів.

Номер слайду 2

Київське князівство Аскольда На основі полянського племінного князіння утворилася протодержава « Київське князівство»У літописі його називають «Руською землею»З ім'ям Аскольда пов'язана перша спроба хрещення Русі

Номер слайду 3

Утвердження династії Рюриковичів уривок з Повісті минулих Літ «ви оба не є ні князі, ні роду княжого. А я єсть роду княжого. — І тут винесли ігоря. — А се — син рюриків»

Номер слайду 4

Правління князя Олега Князь Олег імовірно правив у 882-912 рр. Вважається , що він був варягом, який прийшов разом із Рюриком з Скандинавії . Олег князював на Русі від імені Ігоря.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Особливості правління Олега Почав правити 885 року вся повнота влади зосереджувалася у його руках Здійснив два походи на Візантію 907 і 911 років. Допомагали в управлінні державою – дружинна , яка збирала данину у вигляді полюддя.

Номер слайду 7

Правління князя Ігоря Активно продовжував справу свого попередника Зміцнював центральну владу. Продовжував походи на Візантію, 943 року, Похід на Закавказзя 944 року.

Номер слайду 8

Загибеля Ігоря Коли ж почули деревляни, що він знову іде, порадилися деревляни з князем своїм Малом і сказали: «Якщо внадиться вовк до овець, то виносить по одній усе стадо, якщо не вб’ють його. Так і сей: якщо не вб’ємо його, то він усіх нас погубить».І послали вони до нього [мужів своїх], кажучи: «Чого ти йдеш знову? Ти забрав єси всю данину».

Номер слайду 9

pptx
Додано
19 березня 2023
Переглядів
534
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку