Презентація пректу "Вулична кухня"

Про матеріал
Робота з дітьми з особливими потребами в позаурочний час в проекті "Вулична кухня".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Вулична кухня” Навчальний проект Підготував вихователь Кисіль О.М. Керівник проекту директор Макарчук В.І.

Номер слайду 2

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Мета проекту Навчальна: вчити дітей самостійно збирати необхідну інформацію і використовувати її для виконання проекту. Розвиваюча:розвивати пізнавальні та творчі здібності дітей,самостійність,відповідальність. Виховна:виховувати дбайливе ставлення до дарів природи і людства.

Номер слайду 3

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Очікувані результати Вміння презентувати результати своєї роботи. Об’єктивно оцінювати власну діяльність та діяльність однокласників. Володіння інструментами під час приготування страв. Раціональне використання інградієнтів та енергоресурсів. Тривалість: довготривалий

Номер слайду 4

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Здійснення проекту Етап 1 Занурення в проект 1. На даному етапі перед учнями поставлено проблему:чи зможе кожен з нас приготувати страву східної кухні. 2.Проведено бесіду про національні блюда східних країн. 3.Порівнювалися методи приготування традиційної та східної кухонь.

Номер слайду 5

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Організаційний Етап 2 Учні за принципом добровільності розподіляються на 5 груп. Група “Дослідники” (Із інформаційних джерел досліджують рецепти блюд) Група “Шопінг” (Здійснюють походи в супермаркети та забезпечують учасників проекту необхідними продуктами)

Номер слайду 6

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Група “Кочегари” (Рубають дрова і розтоплюють вуличні печі.) Група”Кухарі” (Готують страви) Організаційний

Номер слайду 7

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Група “Сервірувальники” (Сервірують і накривають столи.) Група”Чистюлі” (Прибирають і миють посуд.) Організаційний

Номер слайду 8

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Здійснення діяльності Етап 3 На цьому етапі учні самостійно,індивідуально збирали інформацію про намічені завдання та їх реалізацію.До інформаційних джерел увійшли:книги,журнали,газети,ресурси інтернету,довідкова література.Свої наробки учні обговорювали в групах.

Номер слайду 9

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Обробка та виконання проекту Етап 4 На даному етапі: Група”Дослідники” представила цікаві рецепти національної та східної кохонь.Запропонувала альтернативні підходи до приготування страв в існуючих умовах.Оцінила можливості учасників проекту.

Номер слайду 10

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Етап 4 Група “Кочегари”працювала із сокирами,пилами і вогненебезпечними матеріалами.Весь процес контролювався вчителем трудового навчання.Діти підготували дрова для розпалювання печей .Самі регулювали тягу та інтенсивність горіння.Вивчали прийоми рубання дров та їх нюанси.

Номер слайду 11

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Етап 4 Група “Шопінг”постійно робила закупівлю необхідних продуктів.Під час походу в магазини -діти дотримувалися правил дорожнього руху.При виборі товарів,звертали увагу на якість і строк придатності продуктів. Зважували і пакували товар.Самі розраховувалися на касах.Вели себе чемно і скромно.

Номер слайду 12

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Етап 4 Група “Кухарі”готувала страви.Удосконалювала техніку нарізання овочів та фруктів. Під наглядом керівника проекту та вихователя діти працювали з гострими та небезпечними кухонними інструментами.Слідкували за їх станом.Вивчали роботу мірних приладів та їх одиниці вимірювання.Досліджували фізичні процеси під час приготування.Ділилися набутим досвідом один з одним.

Номер слайду 13

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Етап 4 Група “Сервірувальники”накривала столи.Діти навчилися правильно розміщувати посуд,столову білизну,прибори та ін. Сервіровку здійснювали у певній послідовності,дотримуючись мінімалізації.Також велику увагу приділяли тематичній та естетичній стороні.Національні мотиви спостерігалися майже у кожній страві. Підбір посуду вибирався для кожної страви індивідуально.Дуже часто згадувалися історичні моменти,що до окремого посуду.При складанні серветок використовували техніку орігамі.

Номер слайду 14

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Етап 4 Група “Чистюлі” працювали з брудним посудом та обладнанням,використовуючи миючі засоби.Учасники групи дослідили які засоби підходять для чистки,які для миття і які для дезіфекції.Ознайомилися з правилами санітарної гігієни. Освоїли технологію миття столового посуду ручним способом,при різних температурах.

Номер слайду 15

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Етап 5 Обговорення отриманих результатів (рефлексія) Після виконаних завдань ,учасники проекту представили свої роботи.Кожен учасник звітував про сою роботу та досягнуті успіхи в проекті. Працюючи над проектом,діти дізналися про Східну та національну кухні.Навчилися розпалювати піч,рубати дрова.працювати з інформаційними джерелами,готувати страви,імпровізувати,застосовувати миючі засоби,здійснювати покупки.

Номер слайду 16

Метод проектів. Проект – це систематична форма організації діяльності у взаємозв’язку її теоретичних і практичних аспектів. Етап 5 Обговорення отриманих результатів (рефлексія) Після обговорення результатів проекту, обміну думками,відповідей на питання діти пригощалися стравами,які самі і приготували.

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Інкл
Додано
6 квітня 2023
Переглядів
197
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку