Презентація "Приготування бісквітних тортів"

Про матеріал
Презентація до уроку, тема: "Приготування бісквітних тортів", для використання на уроках виробничого навчання з професії "Кондитер".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: «Приготування бісквітних тортів»

Номер слайду 2

Мета уроку:навчальна: практично відпрацювати трудові прийоми приготування бісквітних тортів, закріпити теоретичні знання з технології приготування, розрахунку сировини, організації робочого місця, підбір інвентарю, дотримання вимог санітарії та гігієни, правил охорони праці; розвивальна: розвивати в учнів самостійність, творче мислення, прагнення до пошукової роботи з метою підвищення власного професійного рівня;виховна: виховувати бережливе ставлення до продуктів харчування, енергоносіїв, відповідальність за виконання поставлених завдань, естетичний смак в оформленні кондитерських виробів.

Номер слайду 3

Мотивація навчально-виробничої діяльності: З солодкого бісквітного тіста виходять відмінні торти: ситні, різноманітні, до того ж, у його основі – доступні продукти, а процес замісу займає мало часу. Бісквітні торт іноді ще називають «кондитерським хлібом» завдяки тому, що він за ступенем своєї популярності і великій кількості варіантів займає лідируюче місце серед інших кондитерських виробів. Пояснюється це не тільки відмінними смаковими властивостями тортів, але й тим , що торт може прикрасити будь-який святковий стіл і бути гарним подарунком.

Номер слайду 4

«Впізнай мене»Назвіть, всі види тіста , які ми вивчали?Назвіть види тіста та напівфабрикати з нього які використовують для приготування тортів?Які ж продукти необхідні для приготування бісквітного тіста? (Розгадайте загадки і дізнайтеся) * Розколеш лід – візьмеш срібло, розколеш срібло – візьмеш золото.* Білий, а не сніг, твердий, а не камінь, солодкий, а не мед.* В землі спало в міху відпочивало, в млині танцювало, людей згодувало. * Білий, крихкий, зовсім легкий, не сніг, не пух, картоплі пух.

Номер слайду 5

Вкажіть продукти необхідні для бісквітного тіста

Номер слайду 6

«Хто найспритніший»Назвіть різні види напівфабрикатів, які використовують для приготування та оздоблення тортів?

Номер слайду 7

Який спосіб приготування тіста для бісквітних капсул?

Номер слайду 8

«Оце так проблема»Підберіть необхідні інструменти, інвентар та обладнання для приготування:а) тіста; б) крема; в) торта.

Номер слайду 9

ОХОРОНА ПРАЦІпід час відпрацювання теми: Приготування тістечок і тортів масового попиту» * Дайте відповідь на запитання: - Яких правил з охорони праці потрібно дотримуватись перед початком роботи? - Яких правил з охорони праці потрібно дотримуватись під час роботи та після?

Номер слайду 10

Асортимент бісквітних тортів За складністю оздоблення торти поділяються на групи: * торти масового виробництва; * фігурні торти; * фірмові торти.

Номер слайду 11

Процес оздоблення тортів Нарізання бісквіту на пласти;Просочування бісквіту ароматизованими сиропами при цьому нижній пласт просочують менше, а верхній – більше. Намащування на просочені пласти крему, фруктової начинки чи викладання на них фруктів. Склеювання підготовлених пластів кремом чи фруктовою начинкою. Розрізання склеєних пластів бісквіту на тортові заготовки квадратної чи прямокутної форми відповідного розміру і ваги. Намащування кремом поверхні тортової заготовки за допомогою ножа чи великої комбінованої насадки. Обкрошування бокової сторони торта крихтами з випечених напівфабрикатів. Глазурування тортових заготовок помадою , шоколадом, глазур’ю, мармеладом. Поверхню торта попередньо змащують тонким шаром фруктової начинки, а потім обливають розігрітою помадою і одразу розрівнюють ножем. Оздоблення поверхні, а для фігурних тортів – і бокової сторони – кремом, шоколадом, глазур’ю, цукатами.

Номер слайду 12

Торт «КАЗКА» Торт «ПРАГА»Вимоги до якості: торт «КАЗКА»форма видовжена, батоноподібна;поверхня оздоблена масляним і масляно- шоколадним кремом;бокові сторони оброблені бісквітними крихтами;на розрізі три пласти або тістова спіраль прошаровані масляним кремом; колір тіста жовтий;смак солодкий. Вимоги до якості: торт «ПРАГА»форма кругла;поверхня глазурована шоколадною помадою і оздоблена масляно-шоколадним кремом;бокова сторона оброблена бісквітними крихтами;на розрізі: три бісквітна -шоколадних пласти склеєні масляно-шоколадним кремом;виріб добре пропечений, щільний але м’який, дрібнопористий;темно – коричневого кольору;смак приємний, солодкий з шоколадним присмаком.

Номер слайду 13

Пригадаємо правила техніки безпеки при роботі з міксером. Не працюйте з прилодом, якщо його пошкоджено, або перерізаний чи пошкоджений шнур живлення, чи пошкоджений штепсель, чи прилад працює неправильно, або він упав. Тільки професійний сервіс повинен виконувати будь-який ремонт, за необхідністю ремонту. Вам необхідно звернутися до уповноваженої ремонтної майстерніВикористання додаткового обладнання, що не рекомендоване чи не продається виробником приладу, може спричинити тілесні ушкодження Не дозволяйте шнуру провисати з краю стола чи робочої поверхні, з плити (варочної поверхні) включно. Не використовуйте прилад зовні приміщень та для комерційних цілей. Перед початком чищення зніміть вінчики з блоку електродвигуна. Не використовуйте міксер для цілей, не передбачених виробником. Не залишайте міксер без нагляду під час роботи.

Номер слайду 14

Гра «Ромашка»На пелюстках написані неповні речення, які потрібно закінчити.

pptx
Додав(-ла)
Кошелева Олена
Додано
3 січня
Переглядів
420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку