Презентація "Приготування галушок"

Про матеріал
Презентація на тему: "Приготування галушок". Дану презентацію доцільно використовувати під час проведення уроків з розділу "Прісне тісто", на тему: "Приготування страв з прісного тіста".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Приготування галушок» ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» Автор: Оксана ПТИЦЯ, викладач спеціальних дисциплін сфери ресторанного господарства

Номер слайду 2

Питання для самоконтролю Чому галушки були популярними в українськiй народнiй кухні? Якi є способи приготування галушок? Яка особливiсть приготування галушок з гречаного борошна? Як готують пiсне заварне тiсто для галушок? На якi свята обов’язково готували вареники? З якими поливками найчастiше готують галушки? Які є особливості приготування галушок?

Номер слайду 3

ПОЛТАВСЬКІ ГАЛУШКИ Борошно пересіяти через сито в миску, зробити заглибину. Влити туди кисле молоко, додати сіль, соду, яйце. Замісити круте тісто, накрити його полотнинкою і залишити для дозрівання на 30— 45 хвилин.  Курку розділити на порції, обсмажити, додати трохи води і тушкувати до готовності. Тісто розробити на кульки розміром із середній волоський горіх. Зварити галушки над парою. Готувати їх у пароварці, хто ж не має, то треба взяти каструлю, наповнити на третину водою, зав'язати зверху марлею. Воду довести до кипіння і викласти 8 — 9 галушок, не більше, бо під час готування вони збільшуються удвічі. Накрити каструлю перевернутою догори дном емальованою мискою і варити на середньому кипінні.  Якщо вода надто сильно кипітиме, то галушки розм'якнуть і будуть несмачними. Готові галушки полити розтопленим маслом і тушкувати разом із куркою 10 —15 хвилин. Наприкінці тушкування додати сметану і розтовчений зубець часнику. 

Номер слайду 4

ПОЛТАВСЬКІ ГАЛУШКИ Дуже важливо вгадати час варіння галушок. Не довариш — отримаєш сире тісто, перевариш — галушки стверднуть. Зазвичай галушки варити необхідно 5 хвилин і перевіряти їх на готовність, розрізаючи одну з них навпіл ножем.

Номер слайду 5

Сир прокрутити у блендері, пропустити через м'ясорубку або протерти через сито(вареники вийдуть ніжнішими)

Номер слайду 6

Додати яйця, цукор, маленьку щіпку солі, розтоплене вершкове масло і все добре перемішати

Номер слайду 7

Викласти тісто на посипану борошном робочу поверхню і скачати в товстий джгут. Відділяти від джгута невеликі шматочки тіста У сирну масу всипати борошно, що просіяне, і перемішати. Сирне тісто не повинне вийти крутим

Номер слайду 8

Кожен шматочок тіста розкотити в ковбаску, на псипану борошном поверхню Трохи притиснути ковбаску пальцями або плоскою стороною ножа, щоб надати їй плоскішої форми

Номер слайду 9

Розрізати навскоси на невеликі ромби У каструлі довести до кипіння воду і посолити. По одному опускати вареники в окріп, періодично помішуючи ложкою, щоб не прилипнули до дна. Після того, як вареники спливуть, варити ще 2-3 хвилини

Номер слайду 10

Галушки З борошна, яєць, води замішують тісто. Розкачують качалкою завтовшки 1—1,5 мм. Ріжуть тісто смужками 2—3 см завширшки і нарізають квадратика­ми або ромбиками. Підсушені галушки варять у киплячій підсоленій воді, відціджують і заправляють маслом. Подають з сиром, твердим сиром, зі смаженою капустою, маком, горіхами, підсмаженою на олії або салі цибулею, сметаною

Номер слайду 11

До просіяного борошна додають збиті яйця, розчин солі, воду і зам­ішують тісто консистенції густої сметани. Тісто набирають у тарілку і з допомогою ложки кладуть у киплячу воду галушки, варять 5—10 хв. до готовності (галушки спливають на поверхню). Готові галушки вийма­ють шумівкою, кладуть у друшляк або сито, щоб стекла вода, виклада­ють у посуд, заправляють розтопленим вершковим маслом, щоб галуш­ки не зліпилися. Використовують як гарнір до м’ясних соусних страв Галушки з рідкого тіста

Номер слайду 12

Вимоги до якості страв з борошна Галушки — правильної форми, поверхня гладенька, без тріщин Консистенція — м’яка Смак і запах відповідають виробу з прісного тіста з певного виду борошна Колір на розрізі — від світло-сірого до світло - кремового

ppt
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Коберник О.М. та інші)
Додано
31 серпня 2022
Переглядів
952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку