Презентація на тему: "Початкова обробка деталей виробу".

Про матеріал
В матеріалі подано про початкову обробку деталей спідниці. Виконання робіт відповідно до обраної послідовності виготовлення швейного виробу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обробка швів і виточокучитель трудового навчання Герасимчук Надія Вікторівна

Номер слайду 2

Усі спідниці мають верхній та нижній зрізи але різну кількість вертикальних швів залежно від обраної моделі. Спідниці кльошові, «сонце» або «півсонце», можуть мати один або два шви. У клинових спідницях число вертикальних швів залежить від кількості клинів у ній. У прямих спідницях обов’язково є два бокові шви, а також можуть бути середній задній і середній передній або рельєфні шви.

Номер слайду 3

Обробка швів складається з таких технологічних операцій: зметування, зшивання, волого-теплова обробка обробка зрізів. Усі вертикальні шви зшивають від зрізу талії до лінії низу крім того шва, у якому буде застібка. Цей шов залишається не зашитим на 15-17 см від лінії талії. Лінію зшивання на швейній машині слід прокладати поряд зі зметувальними стібками ближче до зрізу. Це роблять для того, щоб легше було видалити зметувальні стібки. Для зшивання зрізів краще налаштувати машину на довжину стібка 2-3 мм. Якщо випадково зметувальні стібки опинилися під стібками строчки, то їх можна акуратно видалити кілочком або розпорювачем.

Номер слайду 4

Після виконання швів на швейній машині та видалення зметувальних стібків виконують волого-теплову обробку. Якщо тканина щільна, то шви розпрасовують,а якщо тонка — запрасовують

Номер слайду 5

Для запобігання обсипанню зрізів необхідно їх обробити. Залежно від тканини та власних можливостей це можна зробити в різні способи:• вручну, петельним швом • на швейній машині зигзагоподібною строчкою• на спеціальній краєобметувальній машині (оверлок) • ножицями із зигзагоподібними лезами для обробки тканини • обкантуванням за допомогою косої бейки для обробки важких та товстих тканин

Номер слайду 6

Після першого примірювання та внесення змін зметані виточки зшивають починаючи з верхнього зрізу спідниці до кінця виточки, зводячи її нанівець. Із початку та в кінці виточки виконується машинна закріпка. Після зшивання нитки зметування видаляють, а виточку зазвичай запрасовують до середини основної деталі. Слабину тканини в кінці виточки спрасовують, роблячи кругові рухи праскою

Номер слайду 7

Послідовність виконання роботи при першому примірюванні:1. Одягти спідницю, підготовлену до першого примірювання, так, щоб лінії середини переднього й заднього полотнищ були на відповідних місцях.2. Сколоти пояс спідниці по лінії талії та місце застібки шпильками.3. Перевірити ширину виробу на талії та стегнах. Якщо спідниця заширока на бокових швах, то надлишкову тканину слід заколоти шпильками.4. Уточнити ширину й довжину виточок.5. Уточнити та визначити лінію пришивання пояса.6. Визначити довжину виробу.7. Усі уточнення позначити на виробі за допомогою прямих стібків, крейди та шпильок.8. Якщо були внесені зміни, зметати зрізи та виточки по нових лініях.

Номер слайду 8

Послідовність виконання роботи:1. Зшити виточки від лінії талії до вузького кінця, зводячи строчку нанівець, видалити зметувальні стібки.2. Бічні шви та при наявності шви на передньому або задньому полотнищах спідниці зшити від зрізу талії до нижнього зрізу. Починати та закінчувати зшивання слід машинною закріпкою. Якщо на задньому полотнищі передбачається розріз або шлиця, то шов не дошивати на відповідну відстань.3. Залишити не зшитим шов для застібки (15-17 см) по лівому бічному шву або середньому шву заднього полотнища.4. Видалити зметувальні стібки, залишаючи зметаною ділянку для застібки.5. Обробити зрізи швів.6. Провести волого-теплову обробку швів та виточок.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бойченко Катерина Ігорівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 вересня 2022
Переглядів
697
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку