Презентація "Приготування млинців"

Про матеріал
Загальні правила приготування тіста на млинчики. Приготування млинчиків (напівфабрикату). Вироби з млинчиків (напівфабрикату).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія приготування млинцевого тіста та виробів з нього. Підготувала майстер виробничого навчання. Романкова Інна Анатоліївна

Номер слайду 2

Загальні правила приготування тіста на млинчики. Приготування млинчиків (напівфабрикату)Вироби з млинчиків (напівфабрикату)

Номер слайду 3

Млинці

Номер слайду 4

Вставити пропущені слова

Номер слайду 5

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4%, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість _________, тому в ньому швидко і максимально набрякають ______ борошна. Щоб не допустити утворення _______________ зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з _______ вмістом (до 30 %) ________ клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом _________ __________, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок _________ __________ бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового ___________ ________ з нього. Цьому сприяє смаження тіста ______ шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи __________________, напівфабрикат буде ________ і несмачним. уповільнюється, білки, теплового розширення, випаровування вологи, клейковинних, слабкої, механічного збивання, тонким, щільним. рідини, середнім

Номер слайду 6

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають _____ борошна. Щоб не допустити утворення ________ зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з _______ вмістом (до 30 %) _______ клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом ________, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового _______ бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового ______ ______з нього. Цьому сприяє смаження тіста _____ шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи ______, напівфабрикат буде ________ і несмачним.

Номер слайду 7

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення ________ зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з _____ вмістом (до 30 %) _____ клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом ______ ______, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового _______ бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового _________ _______з нього. Цьому сприяє смаження тіста ______ шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи ________, напівфабрикат буде __________ і несмачним.

Номер слайду 8

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з ______ вмістом (до 30 %) ______ клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом _______ ______, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового ________ бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового _______ ______з нього. Цьому сприяє смаження тіста ______ шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи _______, напівфабрикат буде _______ і несмачним.

Номер слайду 9

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з середнім вмістом (до 30 %) ______ клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом ______ ______, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового ________ бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового ______ ______з нього. Цьому сприяє смаження тіста ______ шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи _______, напівфабрикат буде ________ і несмачним.

Номер слайду 10

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з середнім вмістом (до 30 %) слабкої клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом ______ ______, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового ________ бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового _______ ______з нього. Цьому сприяє смаження тіста _______ шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи ______, напівфабрикат буде ________ і несмачним.

Номер слайду 11

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з середнім вмістом (до 30 %) слабкої клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом механічного збивання, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового _______ бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового ______ _______з нього. Цьому сприяє смаження тіста ______ шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи ________, напівфабрикат буде ______ і несмачним.

Номер слайду 12

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з середнім вмістом (до 30 %) слабкої клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом механічного збивання, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового розширення бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового ______ ______з нього. Цьому сприяє смаження тіста ______ шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи ________, напівфабрикат буде _______ і несмачним.

Номер слайду 13

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з середнім вмістом (до 30 %) слабкої клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом механічного збивання, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового розширення бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового випаровування вологи з нього. Цьому сприяє смаження тіста ______ шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи _________, напівфабрикат буде ________ і несмачним.

Номер слайду 14

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з середнім вмістом (до 30 %) слабкої клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом механічного збивання, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового розширення бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового випаровування вологи з нього. Цьому сприяє смаження тіста тонким шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи ________, напівфабрикат буде _______ і несмачним.

Номер слайду 15

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з середнім вмістом (до 30 %) слабкої клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом механічного збивання, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового розширення бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового випаровування вологи з нього. Цьому сприяє смаження тіста тонким шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи уповільнюється, напівфабрикат буде ______ і несмачним.

Номер слайду 16

До складу тіста входять продукти: борошно 26 %, молоко 64 %, яйця 7 %, цукор 2,4 %, сіль 0,6 %. Тісто на млинчики містить значну кількість рідини, тому в ньому швидко і максимально набрякають білки борошна. Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно з середнім вмістом (до 30 %) слабкої клейковини, а рідину — охолодженою. Розпушують тісто шляхом механічного збивання, під час якого білки яєць утворюють піну і бульбашки повітря затримуються в ній. Але основний процес розпушування відбувається під час випікання за рахунок теплового розширення бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового випаровування вологи з нього. Цьому сприяє смаження тіста тонким шаром. Якщо тісто налити на сковороду товстим шаром, випаровування вологи уповільнюється, напівфабрикат буде щільним і несмачним.

Номер слайду 17

2. Приготування млинчиків (напівфабрикату)

Номер слайду 18

Устаткування для приготування млинців

Номер слайду 19

Інвентар та посуд для приготування млинців

Номер слайду 20

Млинці можна готувати на дріжджах, лимонному соці, молочній сироватці, мінеральній воді, кислому молоці або кефірі Сировина для приготування млинчикового тіста

Номер слайду 21

В бачок збивальної машини закладають цукор, сіль, яйця і збивають на великих обертах, доки не утвориться однорідна маса.

Номер слайду 22

Потім додають 50 % молока, перемішують,

Номер слайду 23

швидко, але поступово, всипають просіяне борошно і продовжують збивати на великих обертах, доки не утвориться тісто консистенції густої сметани.

Номер слайду 24

У густе тісто вливають решту (50 %) молока і збивають на повільній швидкості машини, щоб тісто не розбризкувалося. Збивають протягом 2—3 хв., доки не утвориться тісто сметаноподібної консистенції.

Номер слайду 25

Якщо утворилися грудочки, процідити. В кінці додати соняшникову олію, добре перемішати.

Номер слайду 26

Добре розігріту поверхню плити або сковороди ледь змащують жиром

Номер слайду 27

Розливною ложкою наливають тонким шаром тісто і розрівнюють його, щоб товщина млинчиків була однаковою.

Номер слайду 28

Випікають млинчики тільки з однієї сторони до з'явлення світло-коричневого кольору. Товщина випечених млинчиків не повинна перевищувати 1,5—2 мм.

Номер слайду 29

У процесі випікання готові млинчики складають стосиком, де вони і охолоджуються.

Номер слайду 30

Вимоги до якості: млинчики однакової товщини і розмірів, добре пропечені, без тріщин і пухирців; колір від темно-жовтого до світло-коричневого; консистенція м'яка, еластична; смак приємний, ледь солонуватий.

Номер слайду 31

{3 C2 FFA5 D-87 B4-456 A-9821-1 D502468 CF0 F}Відтворити послідовність. А. збивають на великих обертах, доки не утвориться однорідна маса. Б.додають сончшникову олію, перемішують. В.збивають на повільній швидкості машини,протягом 2—3хв., доки не утвориться тісто сметаноподібної консистенції. Г.продовжують збивати на великих обертах, доки не утвориться тісто консистенції густої сметани. Д.якщо в тісті утворилися грудочки, його необхідно процідити і повторно збити. Е.в бачок збивальної машини закладають цукор, сіль, яйцяЄ.у густе тісто вливають решту (50 %) молока. Ж.швидко, але поступово, всипають просіяне борошно. З.потім додають 50 % молока, перемішують,

Номер слайду 32

{3 C2 FFA5 D-87 B4-456 A-9821-1 D502468 CF0 F}Відтворити послідовність. А. 2збивають на великих обертах, доки не утвориться однорідна маса. Б.9додають сончшникову олію, перемішують. В.7збивають на повільній швидкості машини,протягом 2—3хв., доки не утвориться тісто сметаноподібної консистенції. Г.5продовжують збивати на великих обертах, доки не утвориться тісто консистенції густої сметани. Д.8якщо в тісті утворилися грудочки, його необхідно процідити і повторно збити. Е.1в бачок збивальної машини закладають цукор, сіль, яйцяЄ.6у густе тісто вливають решту (50 %) молока. Ж.4швидко, але поступово, всипають просіяне борошно. З.3потім додають 50 % молока, перемішують,

pptx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
195
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку