Вікторина "Кулінарний ерудит"

Про матеріал
Кулінарія - людська діяльність з приготування їжі до їжі. Включає в себе комплекс технологій, обладнання і рецептів. Кулінарія - це сукупність способів приготування з мінералів і продуктів рослинного і тваринного походження самої різної їжі, необхідної для життя і здоров'я людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кулінарний ерудит. Підготувала: Романкова Інна Анатоліївна. Вікторина

Номер слайду 2

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда. Яке з цих кулінарних виробів не є борошняним?У який з цих перших страв, згідно традиційному рецепту, повинні бути маслини і лимон. Лаваш, галушки, еклер, азу. Таратор, солянка, борщ, розсольник

Номер слайду 3

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда. Яке з цих кулінарних виробів не є борошняним?У який з цих перших страв, згідно традиційному рецепту, повинні бути маслини і лимон. Лаваш, галушки, еклер, азу. Таратор, солянка, борщ, розсольник

Номер слайду 4

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда. Який з цих супів традиційно готують з баранини. Якого з цих інгредієнтів немає в класичній рецептурі «грецького салату»Уха, шурпа, таратор, біскіТомати, маслини, огірки, авокадо

Номер слайду 5

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда. Який з цих супів традиційно готують з баранини. Якого з цих інгредієнтів немає в класичній рецептурі «грецького салату»Уха, шурпа, таратор, біскіТомати, маслини, огірки, авокадо

Номер слайду 6

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда У який країні існує Академія кухні?Яка рослина в Давньому Єгипті та Греції вважалась символом горя. Китай, Франція, Італія, Україна. Петрушка, лаврове листя, просо, лаванда

Номер слайду 7

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда У який країні існує Академія кухні?Яка рослина в Давньому Єгипті та Греції вважалась символом горя. Китай, Франція, Італія, Україна. Петрушка, лаврове листя, просо, лаванда

Номер слайду 8

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда Який з цих соусів належить до грузинської кухніЯке з цих грузинських слів не означає назви грузинської страви. Болоньєзе, ткемалі, тартар, бешамель. Хачапурі, лобіо, бастурма, ларі

Номер слайду 9

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда Який з цих соусів належить до грузинської кухніЯке з цих грузинських слів не означає назви грузинської страви. Болоньєзе, ткемалі, тартар, бешамель. Хачапурі, лобіо, бастурма, ларі (грошова одиниця)

Номер слайду 10

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда. В якій країні з відразою відносяться до молока. В якій країні вживають в їжу яйця, обмазані глиною що 100 днів пролежали у землі Китай, Корея, Монголія, В'єтнам. Китай, Корея, Монголія, В'єтнам

Номер слайду 11

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда. В якій країні з відразою відносяться до молока. В якій країні вживають в їжу яйця, обмазані глиною що 100 днів пролежали у землі Китай, Корея, Монголія, В'єтнам. Китай, Корея, Монголія, В'єтнам

Номер слайду 12

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда. Без чого не звариш куліш. У якому з цих продуктів не міститися холестерин. Борошно, макарони, м’ясо, крупа. Куряче стегенце, копчена ковбаса, соняшникова олія, рибне філе

Номер слайду 13

Національні страви{B301 B821-A1 FF-4177-AEE7-76 D212191 A09} 1 команда2 команда. Без чого не звариш куліш. У якому з цих продуктів не міститися холестерин. Борошно, макарони, м’ясо, крупа. Куряче стегенце, копчена ковбаса, соняшникова олія, рибне філе

Номер слайду 14

12 Що це? Артишок. Сазан. Хурма. Брусниця. Саго. Вобла. Кокос. Урюк. Кумис. КольрабіАніс. КівіЗморшок. Редька. Бастурма. Чеддер. Кускус. Кешью. Рябушка. Пастернак. Кориця. Айран. Кефаль. Топінамбур. Морошка. Айва. Кайса. Вішанка. Халапеньо. Хамон

Номер слайду 15

12 Що це? Артишок - овоч. Сазан - риба. Хурма - фрукт. Брусниця - ягода. Саго - крупа. Вобла - риба. Кокос – горіх. Урюк - сухофрукт. Кумис - напій. Кольрабі - овоч. Аніс - пряність. Ківі - фрукт. Зморшок - гриб. Редька - овоч. Бастурма - м'ясо. Чеддер - сир. Кускус - крупа. Кешью- горіх. Рябушка - риба. Пастернак - овоч. Кориця - пряність. Айран - напій. Кефаль - риба. Топінамбур - овоч. Морошка - ягода. Айва - фрукт. Кайса - сухофрукт. Вішанка - гриб. Халапеньо - овоч. Хамон – м’ясо

Номер слайду 16

АКДСВітаміни

Номер слайду 17

АКДСВітаміни. Риб'ячий жир, печінка, жовток яйця, молоко. Печінка тріски, печінка яловича, вершкове масло, яйця, молоко. Шпинат, чорна смородина, лимони, апельсини, солодкий перець, плоди шипшини. Зелені листя салату, капуста, кропива

Номер слайду 18

{00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}омтістечкозктавшоколадпоорампряникенрмрповидлочфтееицукатииіклновафлірвтеанірискаооюкдяпастилаврсцукеркажеле

Номер слайду 19

Солодощі{00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}омтістечкозктавшоколадпоорампряникенрмрповидлочфтееицукатииіклновафлірвтеанірискаооюкдяпастилаврсцукеркажеле

Номер слайду 20

Дякую за участь

pptx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
97
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку