Презентація "Приготування желе"

Про матеріал

Желе— продукт харчування з драглистою консистенцією, яку забезпечують гелеутворюючі властивості добавки — желатину, пектину, агару чи альгінату натрію.[2] Желатиновий десерт завжди подається в холодному вигляді, бо спека розріджує желе. В цій прозорій драглеподібній масі інколи заливаються натуральні, відварні або консервовані ягоди і плоди. Як замінник желатину використовують крохмаль (як загущувач), але він не має бажаних властивостей — продукт втрачає свою прозорість та концентрацію, які є основоположною особливістю естетичності желе. Желе бувають солодкі і солоні. Їх готують з соків, фруктово-ягідних відварів, сиропу, варення, екстракцій, есенцій, молока, сметани.[2] Желе можуть бути багатошарові чи мозаїчні.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема програми: Приготування солодких страв та напоїв

Номер слайду 2

Приготування желе. Тема уроку:

Номер слайду 3

Мета уроку: Навчитися готувати желе різних видів

Номер слайду 4

Мозаїчне. Класифікація желе. Безбарвне. Фруктове. Молочне. Шоколадне. Багатошарове. Мармурове

Номер слайду 5

Сиропи. Соки. Компоти. Молоко. Безалкогольні напоїЩо використовують за основу для приготування желе?

Номер слайду 6

Що є загусником желе?желатинагароїд

Номер слайду 7

Підготовка желатину. Приготування сиропу. Розчинення желатину. Охолодження желе. Розливання желе у форми. Охолодження З яких операцій складається процес приготування желе?

Номер слайду 8

Приготування желе з плодів і ягід

Номер слайду 9

Приготування желе молочного та шоколадного

Номер слайду 10

Приготування багатошарового желе

Номер слайду 11

Приготування желе «Райдуга»

Номер слайду 12

Приготування мармурового желе

Номер слайду 13

Приготування мозаїчного желе

Номер слайду 14

Зовнішній вигляд – форма желе має відповідати формі, в якій його готували. Консистенція – драглеподібна, однорідна, без грудочок. Колір – властивий основній сировині. Смак та запах – добре виражений тих продуктів, з яких желе готували. Вимоги до якості желе

Номер слайду 15

Правила подачі желе

Номер слайду 16

В якому цеху готують желе?

Номер слайду 17

Техніка безпеки

Номер слайду 18

Санітарні та гігієнічні вимоги

Номер слайду 19

Яка сировина зайва для приготування желе?

Номер слайду 20

При приготуванні желе желатин нагрівають до100-120 С50-60 СКипіння, але не кип'ятять

Номер слайду 21

Мандаринове желе

Номер слайду 22

Розгадай ребусти=е,,,,,,,,,Желатин

Номер слайду 23

Р,,,,,,,,Цукор

Номер слайду 24

11434 Ягоди

Номер слайду 25

Завдання на урокбригада І – готує желе з плодів і ягід                           бригада ІІ - готує  желе мармурове;бригада ІІІ - готує  желе багатошарове;бригада ІV - готує  желе «Райдуга».

Номер слайду 26

Завдання підвищеної складностірозрахувати сировину для приготування мозаїчного желе на 5 порцій; приготувати мозаїчне желе;розгадати кросворд.

Номер слайду 27

Кросворд

Номер слайду 28

Кросворд

Номер слайду 29

Кросворд

Номер слайду 30

Кросворд

Номер слайду 31

Кросворд

Номер слайду 32

Кросворд

Номер слайду 33

Кросворд

Номер слайду 34

Кросворд

Номер слайду 35

Підведення підсумків

pptx
Пов’язані теми
Презентації
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
715
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку