Презентація. Принципи організації трудового навчання школярів.

Про матеріал
Принципи організації трудового навчання школярів. Ми будемо виховувати в дітях розуміння гармонії світу через красу, створювану власними руками. Ти творець і цим ти подібний до Бога. Ці відчуття, навіть одного разу пережиті в дитинстві, людина пронесе через усе життя. А для цього, на мою думку, найбільше підходять:
Перегляд файлу

Принципи організації трудового навчання школярів.

 

Ми будемо виховувати в дітях розуміння гармонії світу через красу, створювану власними руками. Ти творець і  цим ти подібний до Бога.

Ці відчуття, навіть одного разу пережиті в дитинстві, людина пронесе через усе життя.

 А для цього, на мою думку, найбільше підходять:

 

1. Дитяча республіка з  виборами, демократією і самоврядуванням.

2. Бригадна організація праці. Коли кожен відповідає не тільки за свою роботу, а й допомагає товаришеві.

3. Свої гроші (креди). На ці гроші можна було купити все, що продавалося в кіоску при майстерні, зроблене самими школярами.

4.  Саморобки виготовляються виключно протягом одного заняття.. Одне заняття – один виріб. Знайти такі вироби досить важко. Але якщо щось робити по кілька занять поспіль, то виникають труднощі із зберіганням недороблених виробів, та й хлопцям вони не такі цікаві.

5. На початку уроку маленька надихаюча історія. Вона може бути і не зовсім по темі заняття, але таким чином вчитель передає своє ставлення до світу.

6. Маленькі саморобки. Треба робити невеликі предмети на них йде зовсім мало матеріалу і діти вчаться працювати з дрібними предметами.

7. Оцінки ставлять самі хлопці. Це підвищує цінність оцінки і висловлює довіру до дітей.

8. Девіз для уроку (придумати), знайти цікаву назву виробу. Набагато цікавіше робити не просто перстень, а наприклад «перстень нібелунгів», або кулон «око світу»

9. Пазли, розвиваючі нестандартне мислення, а так само історії створення різних речей.

10. Оцінки ставлять на кожному уроці. Кожна робота повинна бути оцінена.

11. Опорні сигнали. По можливості придумуються різні скорочення, цікаві малюнки, кумедні віршики для кращого запам'ятовування пройденого.

12. Свій магазин. У кожному класі обирали людину - «завмага», який під час перерви продавав товари і вів їх облік.

13. Всі товари робляться для ярмарки. У школі влаштовуються дві ярмарки на День захисника вітчизни і 8 березня. Під час цих ярмарків роботи зроблені школярами продаються за гроші. Гроші, отримані при цьому, йдуть на покупку інструментів і матеріалів для майстерні.

14. Діти нічого не приносять з собою. Всі інструменти і матеріали для роботи повинні бути в майстерні і підготовлені заздалегідь.

15. Свій музей. Кращі роботи забезпечуються етикеткою з прізвищем автора і поміщають в музей.

16. Змагання між бригадами. На кожному уроці треба відзначати, чия бригада працювала краще.

17. Техніка безпеки на особистому прикладі. Для прикладів щодо дотримання техніки безпеки треба шукати прості приклади з особистого досвіду.

 

 

1

 

docx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку