Презентація "Природа Південної Америки"

Про матеріал
Презентація підготовлена на основі підручника "Я досліджую світ. 4 клас"авторів Т.Гільберг,С.Тарнавської,Н.Павич.Дозволить розширити уявлення учнів про природу Південної Америки, розвиватиме пізнавальний інтерес, виховувати бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природа Південної Америки. Підготувала вчитель початкових класів. Запорізької гімназії №20 Собецька О. М.

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання. Підручник на с.43-46 Перевіряємо себе1. Чому рослинний і тваринний світ Північної Америки різноманітний?2. Яка природа в тундрі Північної Америки ?3. Порівняйте природні зони Євразії і Північної Америки.4. Як охороняють природу в Північній Америці?

Номер слайду 3

Спостереження·температура повітря·вітер·стан неба·опади·інші природні явища

Номер слайду 4

Робота з фізичною картою материка1)У якій частині світу розміщенний материк Південна Америка?2)Назвіть материки – сусіди Південної Америки.3)Чому Південну Америку називають материком контрастів?4)Які океани омивають цей материк?

Номер слайду 5

Материк Південна Америка повністю розташований у Західній півкулі. Своїми контурами нагадує трикутник. Більша частина материка розміщена а південь від екватора. За площею материк посідає четверте місце. За рельєфом поверхню материка можна поділити на дві частини: західну-гірську, на широку рівнинну територію.

Номер слайду 6

Гори Анди величезною стіною відмежували материк від Тихого океану. Найвища їхня вершина – гора Аконкаґуа (6962 м). Материк багатий на корисні копалини: нафту, природний газ, залізну руду, руди кольорових металів, золото, діаманти.

Номер слайду 7

Південна Америка-найвологіший материк,оскільки значна його частина розміщена поблизу екватора. Дуже часті дощі. Це материк контрастів, адже на південному заході розташована пустеля Атакама. Це одне з найпосушливіших місць на Землі, оскільки роками тут може не випадати дощі.

Номер слайду 8

Робота з контурною картою Південної Америки1)Нанести основні об'єкти:океани і моря, які омивають материк,затоку Ла-Плата;2)Водоспад Анхель;3)Гора Аконкагуа; пустеля Атакама;Амазонська низовина.

Номер слайду 9

Фізхвилинка1, 2 — всі присіли,Потім вгору підлетіли.3, 4 — нахилились,Із струмочка гарно вмились.5, 6 — всі веселіКрутимось на каруселі.7, 8 — в потяг сіли,Ніжками потупотіли.9, 10 – відпочилиІ за парти тихо сіли.

Номер слайду 10

На материку протікає найповноводніша річка світу-Амазонка. Друга за величиною річка-Парана-утворює водоспад Ігуасу. Водоспадів на річках Південної Америки безліч.

Номер слайду 11

Тут розташований найвищий водоспад-Анхель. Материк багатий і на озера. Маракайбо-найбільше озеро. Високогірне солоне озеро-Тітікака. Температура його води постійна +14⁰С.

Номер слайду 12

Робота в зошиті на с.24-251)Заповни пропуски у реченнях.2)Пройди у вказаних напрямках і дізнайся назви зображених рослин. Запиши їх назви.3)Впізнай і запиши назви культурних рослин,які було завезено до України з Південної Америки.

Номер слайду 13

Населення материка складається з індіанців,представників африканських народів та європейців. Найбільш заселені узбережжя океанів.

Номер слайду 14

Значну частину населення залучено до видобутку корисних копалин. Завдяки сприятливим природним умовам тут вирощують банани, кавові дерева, какао,зернові культури,розводять велику рогату худобу, свней, курей,оленів,лам.

Номер слайду 15

Амазонія – найбільша низовина планети Земля. Розташована в басейні річки Амазонки, укрита вологим тропічним лісом. Відео: «Топ 10 цікавих фактів про Південну Америку.» https://www.youtube.com/watch?v=yzyiy. UUm. Ay4

Номер слайду 16

Чому так кажуть. Амазонські ліси – легені планети.

Номер слайду 17

Перевіряємо себе…1) Чому Південну Америку називають материком контрастів?2)Як називають гори Південної Америки?3)Назвіть природні багатства, які є на цьому материку.4)Що вам відомо про місцеве населення?5)Як називається велика низовина світу в басейні річки Амазонка?

Номер слайду 18

Рефлексія·Сьогодні я дізнався(дізналась)·Було цікаво…·Мене здивувало…·На наступному уроці я хочу…· Яке ваше найбільше досягнення під час вивчення цієї теми ?· Чи може те, про що ви дізналися впродовж вивчення цієї теми, знадобитися вам у житті? Коли саме ?

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Підручник Т. Гільберг «ЯДС. 4 клас» на с.47-49 читати; в зошиті з друкованою основою виконати завдання на с.25 №4,5.

Номер слайду 20

pptx
Додав(-ла)
Собецька Олена
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
1 липня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку