Презентація "Природні об'єкти ЮНЕСКО в Україні"

Про матеріал
Презентацію на тему "Природні об'єкти ЮНЕСКО в Україні" можна використовувати на уроках геогафії, декадах природничих дисциплін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природні об'єкти ЮНЕСКО в Україні

Номер слайду 2

ЮНЕСКО та Україна. Україна є членом ЮНЕСКО з 1954 року. За цей час країна ініціювала низку міжнародних програм і проєктів, зокрема, дала поштовх до розробки i прийняття у 1978 році Декларації про расу та расові забобони. Станом на 2020 рік шість українських культурних об’єктів і один природний належать до Списку всесвітньої спадщини.

Номер слайду 3

Київ: собор святої Софії та прилеглі чернечі будівлі, Києво-Печерська лавра. Ці два комплекси в нинішньому історичному центрі Києва представляють культурну спадщину Середньовіччя та ранньомодерного часу.

Номер слайду 4

Львів — ансамбль історичного центру. Ансамбль історичного центру Львова складається з основної частини, що охоплює Замкову гору, прилеглі території і середмістя, та собору святого Юра на Святоюрській горі.

Номер слайду 5

Геодезична дуга Струве. Це мережа опорних геодезичних пунктів, закладених протягом 40 років у XIX ст. астрономом Фрідріхом Вільгельмом Георгом Струве. Дуга довжиною 2820 км простягається через територію десяти європейських країн, від Баренцового до Чорного моря. Її південна межа знаходиться в Україні, на березі річки Дунай в селі Стара Некрасівка.

Номер слайду 6

Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи. Природний об’єкт світового значення, який спочатку охоплював заповідні карпатські території Пряшівщини в Словаччині і Закарпаття в Україні. Пізніше до нього приєднали лісові масиви Німеччини та ще дев’яти країн Європи (Австрії, Албанії, Бельгії, Болгарії, Іспанії, Італії, Румунії, Словенії, Хорватії).

Номер слайду 7

Резиденція митрополитів Буковини та ДалмаціїАрхітектурний ансамбль у Чернівцях, збудований у XIX ст. під керівництвом чеського архітектора Йозефа Главки. Центр Буковинської православної митрополії за часів Австро-Угорської імперії.

Номер слайду 8

Дерев’яні церкви карпатського регіону в Польщі та УкраїніРозташований вздовж північного краю Карпат українсько-польський об’єкт Світової спадщини, який поєднує гуцульський, галицький, бойківський і лемківський типи сакральної дерев’яної архітектури.

Номер слайду 9

Стародавнє місто Херсонес Таврійський і його Хора. У південно-західному Криму, на території Севастополя збереглися залишки давнього міста-держави, довкола якого були сільськогосподарські околиці (хора). Херсонес Таврійський був класичним грецьким полісом з демократичною системою управління.

Номер слайду 10

Петриківський декоративний живопис. Петриківський розпис — різновид українського декоративно-орнаментального народного малярства, що виник у селі Петриківка на Подніпров’ї. Жителі Петриківки прикрашають свої будинки, предмети домашнього вжитку та музичні інструменти орнаментальними фантастичними квітами та іншими природними елементами. Побутові речі з таким розписом збереглися з XVII ст.

Номер слайду 11

Традиція Косівської мальованої кераміки. Традиція Косівської мальованої кераміки, зокрема, посуду, обрядових предметів, іграшок та плитки, виникла у XVIII ст. у селах Гуцульщини та має практичну і художню цінність.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 листопада 2021
Переглядів
615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку