Презентація "Природні сполуки алюмінію"

Про матеріал
Презентація "Природні сполуки алюмінію" може бути використана учителем під час вивчення нового матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вступ. Алюміній належить до найпоширеніших елементів. Серед металічних елементів за поширенням у природі він посідає перше місце. Загальний вміст Al в літосфері становить 8%. Разом з Оксигеном і Силіцієм він становить основу неорганічного світу. Найважливішими природними сполуками є алюмосилікати, боксити, корунд та кріоліт.

Номер слайду 2

Алюмосилікати Алюмосиліка́ти (від алюміній і силікат) — становлять основну масу земної кори. Їх можна розглядати як солі, утворені оксидами Алюмінію,Силіцію, лужних та лужноземельних металів. При вивітрювання багатьох алюмосилікатів утворюється глина. До них належать: Польовий шпат : K2 O·Al2 O3·6 Si. O2 Каолініт : Al2 O3·2 Si. O2·2 H2 OСлюда : K2 O·3 Al2 O·6 Si. O2·2 H2 OНефелін ( Na,K)2 [Al2 Si2 O8]

Номер слайду 3

Боксити Гірська порода, що складається переважно з гідратованого алюміній оксиду(Al2 O3·n. H2 O) та оксидів Феруму, які надають їм червоного кольору. Містять від 30 до 60% Al2 O3. З бокситів добувають алюміній. Їхні родовища знаходяться на Уралі, Кольському півострові, Казахстані, Сибіру.

Номер слайду 4

Корунд. Мінерал складу Al2 O3, має високу твердість. Його дрібнозерниста різновидність, яка містить велику кількість домішок – наждак, застосовуєтья як абразивний матеріал. Корунд має коштовні різновиди: червоний рубін(містить домішку хром (ІІІ) оксиду) синій сапфір( містить домішки оксидів Феруму, Титану, Кобальту)Рубін

Номер слайду 5

Кріоліт. Кріоліт — мінерал класу галогенідів, флуоридів. Колір безбарвний, білий, сіруватий, жовтуватий, брудно-бурий майже до чорного, рідко рожевуватий або блідо-зеленуватий. В наш час його добувають штучно, застосовують у металургії. Формула:

pptx
Додано
16 лютого 2022
Переглядів
1102
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку