Презентація "Пристрої комп'ютера"

Про матеріал
Презентація до уроку інформатики на тему "Пристрої комп'ютера", можна використовувати в 5 класі, або в курсі "Сходинки до інформатики"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пристрої комп’ютера

Номер слайду 2

В комплект персонального комп’ютера входять:

Номер слайду 3

Системний блок Основні пристрої для збереження та обробки інформації знаходяться в системному блоці.

Номер слайду 4

Процесор Серцем комп’ютера, пристроєм, що керує роботою комп’ютера, виконує всі обчислення та обробку даних є центральний процесор. Він представляє собою інтегральну мікросхему . Характеристикою процесора є розрядність і тактова частота

Номер слайду 5

Оперативно запам’ятовуючий пристрій (ОЗУ або ОП) ОЗУ – це декілька мікросхем, в яких знаходиться виконувальна програма та дані, необхідні для її виконання. З ОЗУ процесор зчитує команди програми та дані, а потім повертає результат обчислення. Передача даних між процесором та ОЗУ відбувається по проводах, які називають шиною або магістраллю.

Номер слайду 6

Жорсткий диск Програма, яка знаходиться в ОЗУ і виконується процесором, зчитується в ОЗУ із зовнішніх запам’ятовуючих пристроїв. Одним з них є накопичувач на жорстких магнітних дисках (жорсткий диск або вінчестер). На малюнку показана його внутрішня побудова.

Номер слайду 7

Гнучкий диск Вінчестер - не єдиний представник зовнішніх запам’ятовуючих пристроїв. До них відносяться накопичувачі на гнучких магнитних дисках (НГМД або дисковод). Дисководи розміщені на передній панелі системного блоку. На малюнку два дисководи для 5-ті дюймових дискет і один - 3-х дюймовий.

Номер слайду 8

CD ROM Ще одним пристроєм зовнішньої пам’яти є програвач лазерних дисків CD-ROM. За принципом роботи він нагадує дисковод. Тільки принцип запису-зчитування на компакт-диски не магнітний, а оптичний. Підключаеться та працює CD-ROM так само, як вінчестер або дисковод.

Номер слайду 9

Клавіатура

Номер слайду 10

Контролери Контролер представляє собою невелику печатну плату, з встановленими на ній мікросхемами та іншими радіоелементами. Контролеры вставляють в разйоми материнської плати. Роботою контролера керує спеціальна програма, яка називається драйвер.

Номер слайду 11

Материнська плата Материнська плата - це велика печатна плата, що розміщена у системному блоці.

ppt
Додано
21 березня 2021
Переглядів
2106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку