Презентація "Пристрої введення та вивдення інформації"

Про матеріал
Пристрої введення служать для перетворення інформації, що існує у формі, яка зрозуміла людині, в форму, зрозумілу комп'ютеру і доступну для обробки в ньому. Пристрої виведення служать для перетворення інформації із форми, що зрозуміла комп'ютеру, у форму, зрозумілу людині.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пристрої введення та виведення інформації

Номер слайду 2

Пристрої введення служать для перетворення інформації, що існує у формі, яка зрозуміла людині, в форму, зрозумілу комп'ютеру і доступну для обробки в ньому. Для введення у комп'ютер команд і інформації служать клавіатура, миша, джойстик, сканер, мікрофон тощо. Види пристроїв введення: Пристрої введення графічної інформації: Сканер. Відео- та Веб — камера. Цифровий фотоапарат. Пристрої введення звуку: Мікрофон. Пристрої введення текстової інформації: Клавіатура. Вказівні пристрої: Миша. Джойстик

Номер слайду 3

Клавіатура – це пристрій, призначений для введення в комп’ютер інформації та команд керування.

Номер слайду 4

Миша є основним інструментом керування на сучасних комп'ютерах, працювати з нею надзвичайно просто. Мишу пересувають по столі, її переміщення відображає стрілочка на екрані (курсор миші). Необхідно так перемістити мишу по столі, щоб стрілка стала на потрібну команду і після цього клацнути лівою кнопкою миші, щоб вибрати цю команду, або двічі клацнути кнопкою миші, щоб виконати цю команду. Більш складні дії виконуються при клацанні правою кнопкою миші.

Номер слайду 5

Сканер – це пристрій, який дає змогу вводити в комп’ютер чорно-біле або кольорове зображення, прочитувати графічну та текстову інформацію.Існують: планшетні, барабанні та ручні сканери.

Номер слайду 6

У планшетних сканерах оригінал укладають на скло, під яким рухається оптико-електронний читаючий пристрій.

Номер слайду 7

У барабанних сканерах оригінал через вхідну щілину втягується барабаном у транспортний тракт і пропускається повз нерухомого зчитую чого пристрою. Барабанний сканер не дає змоги сканувати книги, переплетені брошури.

Номер слайду 8

Ручний сканер необхідно плавно переміщувати вручну по поверхні оригіналу, що не дуже зручно. При систематичному використанні краще мати планшетний сканер.

Номер слайду 9

А також існують і інші пристрой введення

Номер слайду 10

Пристрої виведення служать для перетворення інформації із форми, що зрозуміла комп'ютеру, у форму, зрозумілу людині. Основними пристроями виведення результатів обробки інформації є монітор і принтер.

Номер слайду 11

Монітор (дисплей) ПК – це пристрій, призначений для відображення тестової та графічної інформації. Монітори бувають: Кольоровими монохромними

Номер слайду 12

Принтер – це пристрій, призначений для виведення на папір, результатів роботи програм. Принтери бувають матричні, струменні та лазерні.

Номер слайду 13

Матричні - на папері формуються зображення точками від удару голок матриці через фарбувальну стрічку. Для цих принте¬рів характерні: достатня якість однокольорового друку тексту, невисока якість друку малюнків, дешеві витратні матеріали;

Номер слайду 14

Струминні — на папері формуються зображення точками від струменів фарби. Для цих принтерів характерні: достатня якість однокольорового і різнокольорового друку тексту і малюнків, відносно дорогі витратні матеріали, спеціальний папір;

Номер слайду 15

Лазерні — на папері формуються зображення запіканням фарби, оброблена лазерним промінням. Для цих принтерів характерні: висока якість однокольорового і різнокольорового друку тексту і малюнків, дорогі витратні матеріали (тонери), спеціальний папір.

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
15 березня 2021
Переглядів
4097
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку