Презентація. ПРО ДЕЯКІ ГЕОМЕТРИЧНІ ФІГУРИ

Про матеріал
Презентація допоможе вчителю підготувати учнів до сприйняття інформації про деякі геометричні фігури
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРО ДЕЯКІ ГЕОМЕТРИЧНІ ФІГУРИ

Номер слайду 2

Геометрія -  важливий розділ математики. Її виникнення йде в глибину тисячоліть і пов'язано насамперед з розвитком ремесел, культури, мистецтв, з трудовою діяльністю людини і спостереженням навколишнього світу. Про це свідчать назви геометричних фігур.

Номер слайду 3

Більшість назв геометричних фігур грецького та латинського походження. Саме слово геометрія походить від грецького слова - землемір. Всі назви геометричних фігур спочатку були назвою конкретних предметів, що мають форму, більш-менш близьку до форми даної фігури

Номер слайду 4

Л І Н І Я походить від латинського слова linea (Лінеа) - льняная (мається на увазі лляна нитка). Від цього ж кореня утворене слово "лінолеум", яке спочатку означало промаслене лляне полотно.

Номер слайду 5

КВАДРАТКвадрат - від латинського  quadratus – чотирикутний. Це правильний чотирикутник або ромб, в якого всі кути прямі, або паралелограм, в якого всі сторони і кути рівні.

Номер слайду 6

ТРИКУТНИК З геометричних фігур найпростішою фігурою є трикутник. Яке означення трикутника?  Релігія стверджує, що трикутник – це символ бога, «яко верховного геометра». Згідно з біблійними твердженнями, Бог – триликий (Бог – син, Бог – отець, Бог – святий дух). І не лише трикутник, але й число три вважають священним. Трикутник (італ. triangolo) — ударний музичний інструмент у вигляді зігнутого трикутником стального пруту (діаметр 8-10 мм), який вільно підвішують та вдаряють по ньому металевою паличкою.

Номер слайду 7

РОМБпоходить від латинського слова rombus (Ромбус) - латинської форми грецького слова (Ромбос), що означає б у б е н. Ми звикли до того, що бубон має круглу форму, але раніше бубни мали форму квадрата або ромба, про що свідчить зображення "бубен" на гральних картах.

Номер слайду 8

Т Р А П Е Ц І Я походить від латинського слова trapezium (трапезіум) - латинської форми грецького слова(Трапезіон) - с т о л и к. Від цього ж кореня утворене слово "трапеза", що означає по-грецьки стіл.

Номер слайду 9

К О Н У C Це латинська форма грецького слова, що означає «cоснова шишка».

Номер слайду 10

походить від латинського слова cylindrus (ціліндрус), що означає валик, каток. Ц И Л І Н Д Р

pptx
Додано
26 грудня 2019
Переглядів
842
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку