Презентація про Марко Вовчок

Про матеріал
Презентація про українську письменницю Марко Вовчок. Інформація в презентації підходить для різних вікових категорій. Можна використовувати на уроці української літератури
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марко Вовчок

Номер слайду 2

Народилася 10 грудня 1833 р. в маєтку Єкатерининське Орловської губернії у збіднілій дворянській сім’ї. Виховувалася в приватному пансіоні в Харкові.

Номер слайду 3

В салоні тітки Мардовіної в Орлі познайомилася з майбутнім своїм чоловіком, українським фольклористом і етнографом О. В. Маркевичем.  

Номер слайду 4

Проживаючи в 1851 — 1858 рр. у Чернігові, Києві, Немирові на Вінниччині вивчила життя, культуру, мову українського народу.

Номер слайду 5

Пізніше у Петербурзі у 1859 вона вже як автор збірки «Народні оповідання» потрапляє в коло видатних літераторів. У 1859 — 1867 рр. перебуває за кордоном, де знайомиться з видатними людьми.  

Номер слайду 6

Після повернення з-за кордону зближується з видавцями «Отечественных записок», веде в цьому журналі рубрику зарубіжної літератури, публікує свої оригінальні твори й переклади.  

Номер слайду 7

У 1867 — 1878 рр. найяскравіше виявився талант письменниці як російського романіста. Виступає Марко Вовчок і як критик, редактор петербурзького журналу „Переводы лучших иностранных писателей“.  

Номер слайду 8

24 травня 1870-го року Марко Вовчок підписала контракт з петербурзьким видавцем Звонарьовим про укладання нею та редагування ілюстрованого місячника „Переводы лучших иностранных писателей“.  

Номер слайду 9

Скликаний третейський суд з 19 літераторів визнав Вовчок винною у плагіаті.  Після цього випадку, який осоромив письменницю, вона переїхала жити в глушину — в маєток своїх знайомих у Тверській губернії. Померла 28 липня 1907р.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
10 травня 2023
Переглядів
909
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку