Презентація про предмет "Я досліджую світ".

Про матеріал
Презентація про новий предмет в НУШ "Я досліджую світ". Особливості викладання даного предмету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З досвіду роботи вчителя початкових класів. Зачернецької ЗОШ І-ІІІ ст. Максимук Ольги Сергіївни

Номер слайду 2

Перший рік навчання у НУШ

Номер слайду 3

Новий курс«Я досліджую світ» за програмою О. Я. Савченко

Номер слайду 4

Освітні галузі: ГромадянськаІсторична. Соціальна. Здоров’язбережувальна. Природнича

Номер слайду 5

Мета програми: Особистісний розвиток молодших школярів на основі формування цілісного образу світу в процесі засвоєння різних видів соціального досвіду.

Номер слайду 6

Тематичну основу курсу складають такі змістові лінії:«Людина»«Людина серед людей»«Людина в суспільстві»«Людина і світ»«Людина і природа»

Номер слайду 7

Зміст навчання :«Людина» - пізнання себе, своїх можливостей; здорова і безпечна поведінка. Людина – частина природи та суспільства. Органи чуття. Гігієнічні навички. Спостереження в довкіллі.

Номер слайду 8

«Людина серед людей»Сім’я, школа. Поведінка в сім’ї. Стандарти поведінки в суспільстві. Спостереження в довкіллі.

Номер слайду 9

«Людина в суспільстві»Громадянські права та обов’язки як члена суспільства. Пізнання історії свого краю, символів держави. Спостереження в довкіллі. Організація досліджень.

Номер слайду 10

«Людина і світ»Толерантне ставлення до різноманітності культур, звичаїв народів. Досліди, спостереження в природі. Рукотворні тіла, матеріали та їх властивості. Винаходи людства та їх вплив на життєдіяльність людини.

Номер слайду 11

«Людина і природа»Що належить до природи. Жива і нежива природа. Сонце і його вплив на живу і неживу природу. Спостереження за рослинами, тваринами, діяльністю людей у різні пори року. Охорона і збереження природи.

Номер слайду 12

Проблемами: Календарне планування за О. Я. Савченко. Невідповідність підручників з плануванням. Відсутність єдиних чітких вимог та критеріїв. Багато часу йде на підготовку до уроків.

Номер слайду 13

Що вдається мені у моїй роботі?

Номер слайду 14

Працюю над проблемою:«Використання інноваційних технологій – як засіб розвитку творчих здібностей школярів»

Номер слайду 15

Моє завдання: Зробити навчання цікавим. Виростити дітей активними співбесідниками, впевненими у своїх силах та можливостях.style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 16

А також: Розвивати, навчати, виховувати одночасно. Максимально враховувати індивідуальні здібності учня. Створювати позитивний мікроклімат. Всебічно розвивати творчі здібності дітей. Формувати свідому, активну особистість та громадянина своєї країни.

Номер слайду 17

Актуальність проблеми для НУШ

Номер слайду 18

Стараюсь: Розвивати творчі здібностіВпроваджувати інноваційні методи навчання Здійснювати диференційований підхід до навчання. Створити умови для всебічного розвитку дитини

Номер слайду 19

«Я досліджую світ» Працюємо по-новому

Номер слайду 20

Робота в групах, парах. Метод «Карусель запитань»Вправа «Мікрофон»Технологія «Акваріум»«Авторське крісло»Мозкова атака. Вправа «Синоптик»Вправа «Вітер дме для того, хто…»Метод проектів. Мозаїка. Застосовую такі інтерактивні технології:

Номер слайду 21

Інтерактивні рухливі ігри: Руханка «Молекули», «Космонавти»Руханка «На відпочинку», «Хвостики»Руханка «Перевірка енергії»Руханка «Компот»

Номер слайду 22

Фрагмент календарного планування«Я досліджую світ»ІІ семестр

Номер слайду 23

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ Дата Тема тижня 17 СВІТ ЗАХОПЛЕНЬ1. Що мені подобається?/ Що я люблю?2. Як знайти для себе нове захоплення?3. Чи завжди захоплення приносять нам користь?18 Я – МАНДРІВНИК1. Хто такий мандрівник? 2. Мандруємо Україною.3. Як мандрувати світом, не засмічуючи природи?19 МИ – ДОСЛІДНИКИ. МИ – ВИНАХІДНИКИ1. Як люди придумують винаходи?Природа – мудрий винахідник. Чи можна бути винахідником у наш час?20 СПОРТ1. Чому варто займатися фізкультурою чи спортом?Які риси характеру розвиває спорт?Чому Олімпійські ігри – особливі змагання?2122

Номер слайду 24

Короткі конспекти до уроків: Тема уроку: «Рослини восени» І. Ранкова зустріч.1. Привітання2. Інформація.-Сьогодні я отримала невідомого листа. Щоб дізнатися хто це - давайте разом відгадаємо 3. Щоденні новини.ІІ. Оголошення теми і мети уроку.2. Фізхвилинка3. Вправа «Незакінчені речення»Найшвидше облітає листя з дерев:…….. Найпізніше листя облітає листя з:…………4. Групова робота. Виготовлення аплікації ІІІ. Підсумок уроку . Цікаво знати!Листя, що впало, теж приносить користь. Розкладаючись, воно збагачує ґрунт добривами. Крім того, щільний килим торішнього листя служить хорошою перешкодою для дощової і паводкової води, не дає струмкам розмити родючий шар. Вкрите першим снігом опале листя — ця ще одна «ковдра» для тих, хто залишився зимувати на поверхні ґрунту. 

Номер слайду 25

Тема: Пригоди крапельки. Як мандрує вода? І. Етап орієнтації. Мотивації діяльностіРанкова зустріч з теми: «Вода»Мета: формувати в учнів почуття дружності та єдності, з’ясувати, важливість води, виховувати екологічну свідомість.І. Вітання. Гра-вітання «Добрий дощик»ІІ. Щоденні новини. Повідомлення синоптиків День домашніх тварин Крісло автораІІІ. Обмін інформацієюІV. Групове заняття. Відгадування загадок. Хід уроку. Опис води за відповідними ознаками. Гра «Вода буває…» (робота з прищепками)Дослідження властивостей води. Чарівна лабораторія. Дослід 1. Дайте дітям два стаканчики, один – з водою, інший – порожній. Гра з м’ячем «Якою буває вода?»Метод «Асоціативний кущ» Гра «Струмочок» Рефлексія. Підсумок дня. Учні розповідають про те, що їх вразило, схвилювало, що вони дізналися про воду. Діти виконують танцювальні рухи під музику «Кап, кап…»

Номер слайду 26

Робота з конструктором на уроках:

Номер слайду 27

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Маленькі дослідники та природолюби

Номер слайду 28

Завдання та вправи на уроках«Я досліджую світ»

Номер слайду 29

Вправи для розвитку критичного мислення, уяви та творчого мислення учнів

Номер слайду 30

Активне конструювання знань та формування вмінь, уявлень через досвід практичної діяльності та аналіз власних або змодельованих життєвих ситуацій

Номер слайду 31

Використання інтерактивних форм і методів навчання — дослідницький проект, екскурсія, дитяче волонтерство

Номер слайду 32

Стараюсь

Номер слайду 33

Правила для вчителів НУШПідтримуй і допомагай тому, хто цього потребуєРозвивай в дитині допитливість, творчу фантазію. Умій зацікавити. Переймай цікаве з досвіду інших. Люби дітей і вони віддячать тобі тим же. Дитині потрібна свобода думки

Номер слайду 34

«Не зупиняйся, Вчителю, не треба!Іди вперед, бо в цьому суть життя. Ти робиш чистим і безхмарним небо,Ти твориш віру в краще майбуття» (Д. Павличко)

Номер слайду 35

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 вересня 2021
Переглядів
2157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку