Презентація про роботу шкільного лісництва "Вільшанка"

Про матеріал

В даній презентації показана робота шкільного лісництва "Вільшанка". Вона охоплює мету створення шкільного лісництва,науково-практичну діяльність членів шкільного лісництва, результативність роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ШКІЛЬНЕ ЛІСНИЦТВО “Вільшанка”

Номер слайду 2

ШКІЛЬНЕ ЛІСНИЦТВО “Вільшанка” створене на базі Олександрівської школи і Одеського лісгоспу у2010 році Головне завдання ботанічного заказника – це збереження і своєчасне відтворювання лісового степу.

Номер слайду 3

Мета шкільного лісництва “Вільшанка” — прищепити любов до рідної природи, задати навички садити та доглядати ліс.

Номер слайду 4

Щоб стати учнем шкільного лісництва “Вільшанка” треба гарно навчатися, мати зразкову поведінку, бути активістом. Тільки кращі учні мають право вчитися азам лісівництва у справжніх фахівців.

Номер слайду 5

Ліс – це краса землі. Бережіть і любіть ліс! Щорічно учні шкільного лісництва “Вільшанка” збирають насіння лікарських рослин: обліпихи, шипшини, гледичії; жолуді, які висаджують для отримання паростків у спеціальній теплиці. Висаджують кримську сосну, ялинки, дуби, доглядають за ними. Лісництво виділяє для школи саджанці туї, декоративних кущів, барбарису, берези, липи.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Членів учнівського лісництва залучають до виконання таких видів роботи: - посадка і посів лісу, догляд за плантаціями, вирощування посадового матеріалу, озеленення населених пунктів та інше; - заліснення ярів та балок, створення полезахисних лісосмуг та захисних лісових насаджень по берегах річок і водойм, виявлення рідкісних рослин; - заготівля лікарської сировини, збирання насіння деревних і чагарникових порід; охорона і приваблення птхів; - постановка дослідів.

Номер слайду 13

Нас зацікавило питання самооновлення лісу. Була проведена практично-дослідницька робота з метою дослідження темпів самооновлення лісу. П’ять груп дітей по чотири учнів досліджували по 10 ділянок розміром 1м2 . На кожній ділянці підраховували та вимірювали молоді рослини, які вирослі самостійно, без допомоги людини. Було досліджено 50 м2 лісу та результати порівняли з нормами.

Номер слайду 14

Самооновлення лісу Норма: 1мІ – 3 дерева; дослідження показало на 1м2 приходиться в середньому 1 рослина, тобто темпи самооновлення лісу нижче норми, відновлюється природним шляхом всього 1/3 частина знищеного лісу.

Номер слайду 15

Це пов’язано як з посушливим кліматом, так і з негативним впливом людини. Дуже читко виявляється антропогенний фактор по краю лісу, де близько розташовані селища. Випас домашніх тварин, в основному кіз, приводить до того, що зустрічаються ділянки з повністю знищеною рослинністю.

Номер слайду 16

Нами були зібрані насіння дуба, посаджені восени у горщики. З них виросли молоді дубочки, які ми посадимо біля школи для озеленіння пришкільної ділянки. .

Номер слайду 17

Основою діяльності учнівського лісництва є організація науково-дослідницької роботи учнів. У результаті порівняння вирощування деревних порід шляхом зеленого живцювання, та живцювання напівздерев’янілими живцями різноманітних порід нами було встановлено, що найкращою породою для живцювання обома способами є ялівець козацький: 90% укорінилося та ялівець звичайний 86% укорінених рослин. Туя золотиста укорінилася гірше, тільки 60%. Найважче укорінюються живці Тису ягідного 40%; Здатність до регенерації у хвойних рослин визначається видовими особливостями, а також залежить від типу живців, терміну живцювання, віку маточних рослин; Оптимальні умови живцювання у весняний період; В нашій місцевості можливе вирощування цінних порід голонасінних живцюванням у теплиці.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

На базі лісництва і при співпраці з біологічним факультетом університету ім. І.І. Мечникова проводиться науково–дослідницька робота.  У 2011 році створено колективний шкільний проект « Створи планету Голонасінні », який зайняв ІІІ місце на Обласній екологічній олімпіаді. Мала наукова робота « Антимікробна та алелопатична активність фітонцидів сосни» була представлена ​​на обласній Малій Академії Наук.

Номер слайду 20

Малая научная работа «Размножение декоративных хвойных растений в условиях степного климата Одесской области» заняла ІІІ місце в обласном конкурсі «Молодь досліджує світ», ІІІ місце на обласній екологічній олімпіаді, ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі раціоналізаторів та дослідників у м. Київ. Мала наукова робота « Розмноження декоративних хвойних рослин в умовах степового клімату Одеської області» зайняла

Номер слайду 21

Робота “МІКРОБІОТА ПУХЛИННИХ ТКАНИН ВИНОГРАДУ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА ОСНОВНІ ЛІСОВІ КУЛЬТУРИ” зайняла І місце у Всеукраїнському конкурсі раціоналізаторів та дослідників у м. Київ.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Ми - члени учнівського лісництва не тільки гарно працюємо, а й організовуємо змістовне дозвілля. Це і екскурсії в природу «Наш зелений дім», «Весняні явища в житті рослин», виховні заходи «Ліс у віршах і прозі», «Ліс – легені планети Земля», проводимо екологічні акції з метою очищення територій узлісся, лісових джерел, території парку і шкільного саду, проводимо туристичні походи, беремо участь в акціях : - «Майбутнє лісу в твоїх руках», - «Зелений паросток майбутнього», «Ліси для нащадків»; конкурсах малюнків та творів «Ліс та людина». Охорона рослинного світу стає все більш актуальною для нас. Все більш відчутнішим стає вплив людини на довкілля. Тому слід піклуватися про природу рідного краю, бережливо ставитися до неї, адже природа – це величезне багатство і ми маємо це усвідомлювати і піклуватися про неї. Ліс – це частина природи. Без дерев, як без води чи повітря, немає життя!

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

На територію Великодолинського лісу збираються вихованці різних шкільних лісництв, представники державних лісових підприємств, журналісти.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Ми посадимо липи і клени – Буде місто усе зелене. Ми посадимо в полі тополі, Хай вони зростають поволі. Ми обсадимо школу бузками, Прикрасимо клумбу квітками. Хай ростуть дерева і квіти, Хай будуть здоровими діти! Багатство і міцність нашої держави, добробут кожної людини вже завтра залежатимуть від нашого уміння і бажання трудитися, від результатів нашої праці.

ppt
Додано
15 липня 2018
Переглядів
1626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку