Презентація «Про що я хочу дізнатися. Комп’ютерна техніка, як засіб здійснення дій з інформацією»

Про матеріал
Презентація розроблена за Типовою освітньою програмою для закладів загальної середньої освіти, розробленої під керівництвом О. Я. Савченко до підручника автора Т. Г. Гільберт та інші. Дана презентація допоможе вчителю при проведенні уроку з інформатики візуалізувати матеріал з даної теми
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про що я хочу дізнатися. Комп’ютерна техніка, як засіб здійснення дій з інформацією Урок 9 За допомогою яких ключових слів слід шукати інформацію про підготовку рослин до зими?За підручником Т. Г. Гільберт

Номер слайду 2

Розгадайте ребуслук. Пошук

Номер слайду 3

Розгадайте ребусзебра. Браузерперо

Номер слайду 4

Правила поведінки під час роботи з комп'ютером. Пригадаємоабо посиланняhttps://learningapps.org/watch?v=pkx8x6e4320

Номер слайду 5

Пошукові системи. В Інтернеті є багато цікавої та корисної інформації. Ви вже знаєте, що вона розміщується на сайтах, кожний з яких має свою адресу. За цією адресою сайт легко знайти.

Номер слайду 6

Пошукові системи. Але що робити, коли ми не знаємо, на якому сайті розміщена потрібна інформація, або не знаємо точної адреси сайта? У цьому разі нам допоможуть пошукові системи.

Номер слайду 7

Пошукові системи. Пошукові системи постійно переглядають усі сторінки, що є в мережі, й у будь-який момент готові дати нам відповідь на запитання, де знайти потрібні відомості. Відомості зручно шукати за ключовим словом або фразою.

Номер слайду 8

Пошукові системи. У сучасних браузерах, рядок адреси є одночасно і рядком пошуку. Рядок пошуку

Номер слайду 9

Руханкаабо за посиланнямhttps://youtu.be/3su. Qb7il4k. M

Номер слайду 10

Алгоритм пошуку в мережі інтернет. Добери ключові слова або фрази. Для цього виділи основну думку тексту, постав запитання за змістом тексту та добери характерні слова або фрази. Крок 1.

Номер слайду 11

Алгоритм пошуку в мережі інтернет. Організуй пошук потрібних матеріалів. Крок 2. Mozilla Firefox. Internet Explorer. Відкрий сторінку пошукової системи та виконай пошук.

Номер слайду 12

Алгоритм пошуку в мережі інтернет. Проаналізуй результати пошуку. Ознайомся з коротким описом знайдених сайтів. Відбери з них ті сайти, які тобі потрібні. Крок 3.

Номер слайду 13

Алгоритм пошуку в мережі інтернет. Збережи результати пошуку. Запиши чи збережи назву сайту та його адресу. Занотуй цікаві факти, збережи зображення. Крок 4.

Номер слайду 14

Повторюємо. Пошук в ІнтернетіБраузер. Пошук у браузеріПошукова системи. Рядок пошуку. Ключові слова

Номер слайду 15

Розгадайте ребусключ. О в Іслонва. Ключові слова

Номер слайду 16

Виконуємо завданняінструкція з виготовлення аплікації з листя (оскільки в запиті багато слів, то отримаємо перелік сторінок з різними інструкціями, зі словами «виготовлення» та «аплікація»; серед знайдених сторінок буде багато зайвих). Щоб виключити з результатів пошуку сторінки з непотрібною інформацією, слід сформулювати запит для пошуку якомога точніше. Наприклад, щоб знайти інструкцію з виготовлення аплікації з листя, використаємо такі запити: вироби своїми руками (отримаємо перелік усіх сторінок, на яких є інформація про такі вироби)аплікація (отримаємо перелік усіх сторінок, на яких є слово «аплікація», і не тільки з листя; пошук потрібної сторінки займе багато часу)

Номер слайду 17

Виконуємо завдання. Ключові слова. Гіперпосилання на вебсторінки, що відповідають запиту

Номер слайду 18

Виконуємо завдання. Ключові слова. Гіперпосилання на вебсторінки, що відповідають запиту

Номер слайду 19

Виконуємо завдання. Ключові слова. Гіперпосилання на вебсторінки, що відповідають запиту

Номер слайду 20

Виконуємо завдання самостійно. За допомогою яких ключових слів слід шукати інформацію про підготовку рослин до зими?

Номер слайду 21

Дякую за роботу на уроці!

pptx
Додано
26 жовтня 2022
Переглядів
1998
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку