Презентація про В'ячеслава Чорновіла

Про матеріал
Короткий екскурс в життя та діяльність В'ячеслава Чорновіла. Його біографія, історія боротьби за своє життя та права українців. Рідкісні фото матеріали з ресурсів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

В'ячеслав Чорновіл. Автор презентації: Погосьян Еліна

Номер слайду 2

“В’ЯЧЕСЛАВ ЧОРНОВІЛ– БОРЕЦЬ ЗА ПРАВА ЛЮДИНИ”В’ячеслав Чорновіл – полум’яний борець за справедливість, за волю та щастя народу. Він пройшов великий та складний життєвий шлях, до останку відданий служінню ідеалам свободи і демократії.

Номер слайду 3

Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. - В'ЯЧЕСЛАВ ЧОРНОВІЛ

Номер слайду 4

БОРЕЦЬ ЗА УКРАЇНУМайже половину свого життя В’ячеслав Чорновіл віддав боротьбі за Україну і права людини. Закінчивши факультет журналістики Київського університету з “червоним” дипломом, він під час випускного вечора пішов на Володимирську гірку і присягнувся, що все життя боротиметься за Україну. Через свої політичні переконання не зміг захистити кандидатську дисертацію в аспірантурі.

Номер слайду 5

ОСНОВНІ ІСТОРИЧНІ ТОЧКИ В БІОГРАФІЇПОЧАТОК ДІЯЛЬНОСТІ Зазвичай, початок дисидентської діяльності В’ячеслава Максимовича пов’язують зі знаменитою акцією у київському кінотеатрі “Україна” на прем’єрі фільму “Тіні забутих предків”. Кадр взято із фільму "Заборонений"(він є у вільному доступі, радимо до перегляду"

Номер слайду 6

ПОВЕРНЕННЯ ДО УКРАЇНИДо України В’ячеслав Чорновіл повернувся тільки 1985 року, після початку Перебудови. Став одним із провідників національно-визвольного руху. Він був ініціатором та ідейним натхненником створення Української Гельсінської спілки; займався перепохованням Василя Стуса, Юрія Литвина й Олекси Тихого у Києві; був співзасновником Народного Руху України, організатором Живого ланцюгу Соборності від Києва до Львова 21 січня 1990 року.

Номер слайду 7

Тріумфальними стали для В’ячеслава Максимовича 1990 – 1991 роки. Він був серед ініціаторів проголошення Декларації про державний суверенітет України й Акта проголошення незалежності України, сприяв ухваленню Указу Президії Верховної Ради “Про заборону діяльності Компартії України”.

Номер слайду 8

62%КІЛЬКІСТЬ ГОЛОСІВ У 1-МУ ТУРІ ЗА ЛЕОНІДА МАКАРОВИЧА КРАВЧУКА24%КІЛЬКІСТЬ ГОЛОСІВ ЗА В'ЯЧЕСЛАВА МАКСИМОВИЧА ЧОРНОВІЛА1 грудня 1991-го В’ячеслав Максимович балотувався у Президенти України. Перемогти не зміг

Номер слайду 9

ВИСНОВОКЯким є внесок Чорновіла в боротьбу за права і свободи людей. В'ячеслав Чорновіл - це людина, яка змінила хід історії. Своєю незалежністю Україна і український народ завдячують багатьом людям, але серед них варто відзначити саме Чорновіла. Він боровся за повноцінну рівність прав українців у часи радянського союзу. Виступав проти поневолення нашого народу. Неодноразово брав участь у різноманітних акціях протесту. Його ім'я у якості борця за свободи українського народу відоме й далеко поза межами нашої країни.

Номер слайду 10

В'ЯЧЕСЛАВ ЧОРНОВІЛ РАЗОМ ІЗ ПРЕМ'ЄР МІНІСТЕРКОЮ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ МАРГАРЕТ ТЕТЧЕР

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!АВТОР ПРЕЗЕНТАЦІЇ: ПОГОСЬЯН ЕЛІНА

pptx
Додав(-ла)
Pogosian E.
Додано
29 жовтня 2022
Переглядів
2517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку