Презентація "Про життя диких тварин. Білка"

Про матеріал

Презентація "Про життя диких тварин. Білка", для учнів 1-2 класів, щоб поглиблювати знання школярів про життя тварин (білку); учити бачити прекрасне навколо себе; розвивати пам'ять, пізнавальну активність учнів, логічне мислення, уміння аргументовано висловлювати свою думку; удосконалювати навички міжособистісного спілкування; виховувати любов до рідної землі, дбайливе ставлення до неї.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Білка

Номер слайду 2

Відгадайте загадку. З гілки стриб на іншу гілку, Рудохвоста скачебджілка. На сосні збирає шишки,Смачні кедрові горішки. У дупло в казковий вечір. Стука, грюка холоднеча. Там лузає вона шишку. Хто впізна руденьку …

Номер слайду 3

Це звичайна білка в літньому вбранні. У неї блискуче хутро рудого забарвлення, довгі пасма на вухах й дуже пухнастий хвіст. Звичайні білки живуть скрізь, де зустрічаються хвойні ліси. БІЛКА!

Номер слайду 4

Зимове вбрання Восени білка линяє, змінює рідкісне літнє хутро на більш щільне, тепле. Білка звичайна змінює хутро до світло-сірого кольору. Хвіст стає пухнастішим і лапи вкриваються товстим хутром. Линька - довготривалий процес і триває шість тижнів.

Номер слайду 5

Лапи і хвіст Для того, щоб білка могла добре стрибати передні лапки у неї коротші, а задні – довші.

Номер слайду 6

Білки можуть стрибати на відстань більше 6 метрів!

Номер слайду 7

Довгий, пухнастий хвіст, підтримує баланс, коли білка стрибає або лазить по деревах. Хвіст білка використовує як знак для друзів, для попередження ворогів, щоб сховатися, як теплий плед, взимку або як парасольку, від спекотного сонця влітку.

Номер слайду 8

На передніх лапках у білок по чотирі пальця з гострими кігтями, а на задніх – по п'ять. Гострі кігті

Номер слайду 9

Своїми сильними лапами з гострими кігтями білка твердо чіпляється за стовбури дерев і навіть за цегляні стіни. Вона може зависнути вниз або розтягнутися по всьому стовбуру, щоб дотягнутися до їжі.

Номер слайду 10

Острые зубки Білка – це гризун, так що вона має два верхні й два нижні передніх зуба (різця) з гострими краями. Зуби ростуть постійно й безперервно у білки переважно тому, що зовнішня поверхня зуба стирається повільніше, ніж внутрішня.

Номер слайду 11

Чим харчується білка? Білки харчуються горіхами, насінням, корою сосни та ялини, шишками, грибами і комахами. У харчування також входять пташині яйця, а іноді навіть пташенята. Кедровий горіх. Насіння сосни. Комахи. Горіхи. Бруньки. Кора. Яйця. Гриби

Номер слайду 12

Турботливі білки Білки працюють вдень, а сплять вночі.

Номер слайду 13

Білки мають дуже гарний зір і добре відчувають запах. Органи чуття

Номер слайду 14

Мовлення білок Білки видають звуки, схожі на воркування або буркотіння.

Номер слайду 15

Гніздо для білки Білка зазвичай будує два або три будинка і рухається від одного до іншого кожні кілька днів. Якщо гніздо пошкодив вітер чи ворог, білочка ночує в одному з інших будинків.

Номер слайду 16

Білочка з задоволенням будує гнізда в дуплі.

Номер слайду 17

Якщо білці не вдалося знайти дупло влітку, вона облаштовує гніздо на гілках дерев.

Номер слайду 18

У теплу погоду білка виносить своїх дітей зігрітися.

Номер слайду 19

Приблизно через місяць маленькі білки відкривають свої очі і у них починають різатися зуби. Тепер мала білочка завжди щось повинна гризти, щоб зуби були міцними і гострими.

Номер слайду 20

Через три тижні після народження маленькі білки вже покриті м'яким шовковистим хутром. У віці 10 тижнів вони починають виходити з гнізда і досліджувати світ навколо себе.

Номер слайду 21

Жити самостійно і окремо від матері білка буде приблизно через три місяці. Повністю дорослими білки стануть у віці 10 - 12 місяців .

Номер слайду 22

Вороги білки Білки живуть до 12 років, але багато хто помирає в лапах хижаків. Полюють на білок сови, яструби, кішки, лисиці. Багато білок гине під час лісових пожеж. Сова. Яструб. Куниця. Гримуча змія. Кіт. Лисиця

Номер слайду 23

Теплий зимовий будинок

Номер слайду 24

Зимові будні Взимку білки багато сплять, особливо, коли йде сніг. Білка загортається у пухнастий хвіст як в ковдру.

Номер слайду 25

Вірш БІЛОЧКА Хвіст трубою, спритні ніжки Плиг із гілки на сучок! Носить білочка горішки В золотий свій сундучок. В неї очі, мов горішки, Кожушина хутряна, Гострі вушка, наче ріжки, У дуплі живе вона. Г. БОЙКО

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Добровольська Світлана Сергіївна
    Дякую за чудову презентацію!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
16929
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку