Сенквейн? Смачні, корисніПоліпшують, збагачують, насичують. Джерело енергії , здоров’я людини. Страви Продукти харчування
Номер слайду 3
Тема уроку. Продукти харчування
Номер слайду 4
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Кросворд “ Традиційні страви українців “По горизонталі: Страва з тертої картоплі, яку їли зі сметаною3. Страва з прісного тіста, замішаного на воді чи сироватці з яйцем5. Обрядовий хліб, який мав особливе значення на весіллі.8. Печені або смажені вироби з начинкою . По вертикалі:2. Напій із свіжих чи сушених фруктів.4. Обрядовий хліб, що готували до Великодня. 5. Перша страва з квашеною капустою6. Страва із вареного тіста з начинкою7. Страва з пшона, рису чи іншої крупи 9. Страва переважно на м'ясній юшці з буряком, капустою та іншими овочами125643789дерунизваркоовайапусняккаиглшпскаашавреникипрогибрщ
Номер слайду 7
Білки
Номер слайду 8
Жири
Номер слайду 9
Вуглеводи
Номер слайду 10
Номер слайду 11
Вітамін А
Номер слайду 12
Вітамін В
Номер слайду 13
Вітамін С
Номер слайду 14
Мікроелементи. Кальцій і фосфор. Залізо
Номер слайду 15
Номер слайду 16
Номер слайду 17
Номер слайду 18
Номер слайду 19
Номер слайду 20
Статисти Учені підрахували, що за 70 років життя людина з'їдає: близько восьми тонн хлібобулочних виробів; 10-20 тонн картоплі; 6-7 тонн м'яса і риби; 10-12 тисяч яєць; випиває 10-14 літрів молока. На споживання їжі людина витрачає близько шести років життя.
Чому треба вживати корисну їжу?Від вживання корисної їжі до міцного здоров’я Причини, які привели до проблеми. Факти, які підтверджують існування сформованих причин Проблема Висновок
Номер слайду 26
Причини, які привели до проблеми. Факти, які підтверджують існування сформованих причин. Чому треба вживати корисну їжу? Проблема Висновок. Від вживання корисної їжі до міцного здоров’я надмірне вживання солодощівневживання молочнихі рибних продуктівнехтування продуктами,які містять вітамін “ С ”хвороба цукровий діабетзменшення міцності кістокі зубівслабкий імунітет