Презентація. Проект "Зимуючі птахи нашого краю"

Про матеріал

Для підготовки проекту учні отримали завдання зібрати матеріал про зимуючих птахів нашого краю. Презентація містить гіперпосилання. Додатково рекомендую скачати голоси птахів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимуючі птахи нашого краю. Колективний проект учнів 2-А класу ЗШ №12 м.Івано-Франківська. Вчитель: Ярошик О. А. Мультимедійний супровід до уроку з голосами птахів

Номер слайду 2

Снігур. Синичка. Пуночка. Сойка. Щиглик. Шишкар. Чечітка. Сапсан. Сова. Корольок жовтоголовий. Яструб. Чиж. Сорокопуд сірий

Номер слайду 3

Снігур. Меню. Гніздиться в Поліссі, Карпатах взимку на всій території, але чисельність зимування різна в різні роки. Тримаються зграйками. Харчуються горобиною, крилатками ясена, навесні скльовують бруньки. Де шукати: узлісся лісів, парки. Легко впізнаються по голосу.

Номер слайду 4

Сойка. Меню. В природі сойка уникає відкритих місць, більше полюбляє перельоти з крони на крону. По землі пересовується невпевненими стрибками, тому внизу довго не затримується. Сойка відіграє роль «поліцейського лісів»: вона завжди на сторожі, своїм скрипучим голосом подає знак лісовим мешканцям про появу людини набагато раніше, ніж людина її помітить.

Номер слайду 5

Щиглик. Меню. Звичайні птахи, але взимку більш помітні, так як кочують зграями, іноді дуже великими, часто з іншими в’юрковими: чижами, чечітками, коноплянками. Легко відрізняються за забарвленням, а також по голосу. Де шукати: ліси, парки (особливо на верхівках дерев), поля, пустирі з бур’яном.

Номер слайду 6

Шишкар. Меню. Гніздяться в Карпатах і Кримських горах. Під час зимових кочівель зустрічаються по всій території, але з різною інтенсивністю із року в рік. Підвішуються на кінцях гілок хвойних дерев і вилущують насіння з шишок. Спостерігалися навіть спроби гніздування під Києвом. Цікаво, що можуть гніздитися в різні сезони, найчастіше в кінці лютого – березні.

Номер слайду 7

Чиж. Меню. Гніздяться на півночі України. Взимку зустрічаються на всій території. Тримаються поодинці на відкритих просторах. Виглядаючи здобич, зазвичай сидять на верхівках кущів, невисоких дерев. Де шукати: поля, пустирі.

Номер слайду 8

Чечітка. Меню. Часто залітають великими зграями, але не щороку. Окремі особини попадаються разом з щоглами, чижами, коноплянками. Де шукати: поля зарослі бур’яном.

Номер слайду 9

Сапсан. Меню. Гніздиться в Карпатах і горах Криму. Взимку може зустрічатися по всій території, тримається в містах. Наприклад, один сапсан регулярно зимує в Києві. Де шукати: гори, ліси. Зумують в містах.

Номер слайду 10

Синичка. Меню. Одна з найпростіших птахів, проте взимку стає найбільш помітна в містах. Найбільш впізнаваний птах на годівницях. Де шукати: парки, ліси, на годівницях в місті.

Номер слайду 11

Сова. Меню. Взимку вухаті сови нерідко збираються в зграї і тримаються в одному місці довгий час. Зазвичай це густі ялини, але іноді і крони інших дерев. Полюють вночі. При виявленні місць днювання сов слід бути обережним, щоб не злякати птахів і не привернути до них увагу ворон, перед якими вони вразливі. Де шукати: густі ялини, інші дерева в парках, іноді навіть серед забудови.

Номер слайду 12

Корольок жовтоголовий. Меню. Гніздиться в Поліссі, Карпатах і Кримських горах. Взимку кочує по всій території України. З’являється досить рано, звичайний в хвойних лісах. Де шукати: ліси, парки. Зазвичай тримається в кронах дерев. Легко впізнається по голосу і приманюється на голос.

Номер слайду 13

Пуночка. Меню. Зимують щороку. Тримаються зграями. Відрізняються біло-чорним забарвленням. Де шукати: поля, луки.

Номер слайду 14

Сорокопуд сірий. Меню. Гніздяться на півночі України. Взимку зустрічаються на всій території. Тримаються поодинці на відкритих просторах. Виглядаючи здобич, зазвичай сидять на верхівках кущів, невисоких дерев. Де шукати: поля, пустирі.

Номер слайду 15

Яструб. Меню. Гніздиться в лісах, взимку так само як і перепелятник може переміщатися в міста. Де шукати: місто, парки.

Номер слайду 16

МОЛОДЦІ!!!

Номер слайду 17

Використані джерелаhttp://zapitay.com.ua/ptaxi-yaki-zimuyut-na-terenax-ukra%D1%97ni.htmlhttp://dovidka.biz.ua/zagadki-pro-ptahiv-ukrayinskoyu-movoyu/http://detkam.e-papa.ru/mp/90/http://onbird.ru/golosa-ptichttp://dovidka.biz.ua/opis-soyki/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гальчук Олександр Васильович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 квітня 2018
Переглядів
8555
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку