Презентація "Проєктна діяльність учнів початкових класів" з досвіду роботи

Про матеріал
З досвіду роботи, як планувати і проводити проєктне навчання в початкових класах нової української школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєктна діяльність учнів у початковій школіПідготувала вчитель початкових класів філії «Миронівська гімназія» ліцею ім. Тараса Шевченка. Ямпільської міської ради Вінницької областіВенгер Наталія Миколаївна

Номер слайду 2

За визначенням Buck Institute for Education, проєктне навчання – це метод, навчаючись за яким, учні, певний час досліджуючи і реагуючи на справжні, цікаві та складні питання, отримують потрібні знання та навички.

Номер слайду 3

Учасники проєкту мають можливість використовувати не лише знання з навчальних дисциплін, а й вчитися вести перемовини, ухвалювати спільні рішення, нести відповідальність .

Номер слайду 4

Переваги проєктного навчаннядля учнів:традиційна аудиторія перетворюється у відкритий навчальний простір, в якому учні рухаються у власному темпі;у процесі виконання проєкту виникає потреба в самонавчанні та самовдосконаленні;навчання на основі запам’ятовування та повторення переходить до інтеграції, відкриття та презентації набутих знань;учні мають можливість проходити всі етапи “виробництва”: від ідеї, створення моделі майбутнього продукту до його реалізації.

Номер слайду 5

Переваги проєктного навчаннядля вчителів:надає вчителям можливість вибудувати позитивну історію стосунків з учнями за нових умов;підібрати учням ролі, підкресливши їхні індивідуальність і природні таланти. Звичайно, на фоні очевидних переваг існує й певна небезпека застосування проєктного навчання: виникає ризик не виконати навчальну мету і не досягти результатів. Але цього можна уникнути, якщо раціонально спланувати процес.

Номер слайду 6

Проєкти за домінуючим видом діяльності:дослідницький проєкт (це найскладніший проект, обрана тема повинна бути актуальною, а мета – чіткою, наприклад, історія екзамену);пошуковий проєкт ( анкетування, складання таблиць, діаграм);творчий проєкт (результатом такого проекту можуть бути: газета, літературна збірка, відеофільм, свято, вистава тощо);рольовий або ігровий проєкт (розподіляються ролі, наявні елементи костюмів, створюється певна ігрова ситуація);практичний проєкт (наприклад, модель діючого механізму, створена своїми руками розвиваюча гра).

Номер слайду 7

За кількістю учасників:особистісні, парні, групові, колективні.

Номер слайду 8

За тривалістю проведення:короткотривалі; середньої тривалості; довготривалі.

Номер слайду 9

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Підготовчий етап. Практично – виконавчий етап. Заключний етап. Визначення проблеми. Визначення теми проєкту. Формулювання мети і завдання. Планування роботи над виконанням. Пошук інформації. Збір інформації. Аналіз інформації. Формулювання висновків. Оформлення результатів. Презентація проєкту. Захист проєкту. Оцінка проєкту. Оголошення результату. Етапи реалізації проєкту

Номер слайду 10

Проєкт “Від давнини до сьогодення”Мета проєкту: розвивати дослідницьку компетентність учнів та вчити реалізувати її через проєктну діяльність; вчити здобувати інформацію з різних ресурсів і джерел; розширити уявлення учнів про винахідницьку діяльність від найдавніших часів до сьогодення; розвивати допитливість, спонукати дітей до творчості; виховувати пізнавальний інтерес, прагнення до знань. Термін реалізації: 2 тижні. Ключові запитання: Як змінювалися телефони з часом?Як ці зміни вплинули на наше життя?Чи могли б ми без них обійтися?Очікувані результати: діти набудуть досвіду в дослідницько-пошуковій діяльності та практичних навичок пошуку інформації; розвиватимуть комунікативні навички та вміння працювати в групі; виготовлять лепбук з інформацією про винаходи; розвиватимуть уміння оцінювати й публічно захищати результати своєї роботи.

Номер слайду 11

Етапи навчального проєкту:І етап — організація проєкту та визначення його теми .ІІ етап — планування проєктної діяльності:1) визначення джерел інформації: енциклопедії, книжки, інтернет тощо;2) формування пар для пошуку інформації. Учні класу об’єднуються у творчі пари.ІІІ етап — реалізація проєкту (протягом двох тижнів).1. Складання з допомогою вчителя плану роботи над проєктом.2. Розподіл обов’язків.3. Самостійна пошукова робота учнів. Допомога батьків, учителя, бібліотекаря.перша пара дізнається історію стаціонарних телефонів;друга пара дізнається історію кнопкових телефонів;третя пара дізнається історію сенсорних телефонів. IV етап — захист проєкту

Номер слайду 12

Проєкт «Фантазія вабить нас до зірок!»Тип проєкту: За домінантною: творчий. За кількістю учасників: груповий. За часом проведення: короткотривалий (1 тиждень). Види діяльності: створення та проведення гри «Вгадай, хто ти»; виготовлення скафандра та розігрування сценки «Полетимо у космос разом».

Номер слайду 13

НАШІ ПРОЄКТИВсеукраїнський проєкт «Мішечок»Проєкт «Захисти ялинку»Проєкт: «Книга – джерело знань»

Номер слайду 14

Проєкт: « Україна – мій рідний край»Проєкт озеленення школи:«Квітне наше шкільне подвір’я»

Номер слайду 15

Проєктна діяльність сприяє розвитку умінь учнів:—орієнтуватися в різних життєвих ситуаціях;— критично мислити, використовувати сучасні технології;— формулювати і відстоювати власну думку;— працювати з інформацією;— працювати в колективі.

pptx
Додав(-ла)
Венгер Наталия
Додано
1 вересня
Переглядів
1
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку