Презентація проекту "Кисень - елемент життя"

Про матеріал
Дослідити: чи справді, кисень – елемент життя? Проаналізувати : вміст кисню в хімічному кабінеті. З`ясувати: друг нам кисень чи ні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація ідей проекту Вчителя хімії КЗ «ЛСШ №8 І-ІІІст.» Подоляко Л. П. Кисень- елемент життя.

Номер слайду 2

Друг чи ворог?Головне питання:кисень-

Номер слайду 3

Що я знаю?Що я хочу дізнатися? Про що я дізнався?  Я знаю прості і складні речовини Як впливає кисень на все живе?Таблиця ЗХД

Номер слайду 4

МЕТА ПРОЕКТУ: Дослідити: чи справді, кисень – елемент життя?Проаналізувати : вміст кисню в хімічному кабінеті. З`ясувати: друг нам кисень чи ні.

Номер слайду 5

До реалізації пректу долучилися4 групи дослідників:« Оптимісти» ; 2) «Песимісти» ; 3) «Статисти» ; 4) «Практики» ;Кожна група , отримавши завдання, буде готуватися до захисту проекта.

Номер слайду 6

Кожна група , працюватиме над своїм питанням : «Оптимісти» – доведуть , що кисень корисний для оточуючого середовища, працюючи з друкованою літературою та мережею Інтернет.«Песемісти» – доведуть , що кисень негативно впливає на оточуюче середовище , працюючи з друкованою літературою , мережею Інтернету та прикладами на підставі реальних подій. «Статисти» - проведуть соціальне опитування, проаналізують результати опитування та побудують діаграми. «Практики» - проведуть досліди , які пілтверджують , що без кисню неможливі процеси дихання живих об`єктів, процеси горіння, окиснення.

Номер слайду 7

Тематичні питання:1)Без чого не можливе життя на землі?2 Чим ми дихаємо?3)Чи корисний кисень у чистому вигляді?

Номер слайду 8

Діаграма опитування учнів сьомих класів на питання: «Кисень, друг чи ворог?»Друг- 70%Ворог-30%

Номер слайду 9

Цікаво: * Люди вдихають більше 6 млрд. тонн кисню на рік. * Кисень відповідає за яскраво-червоний і жовто-зеленого кольору веселки. Кисень - найпотужніший окислювач, перед ним не може встояти практично жодна речовина. * Вчені НАСА виявили кисень в атмосфері супутника Сатурна Діони.

Номер слайду 10

Бажаю успіхів в роботі над проектом!“Он всюду и везде : в камне , в воздухе, в воде. Он и в утренней росе,и в небесной синеве”.

Номер слайду 11

1. Беликов А. А. « Експеримент на уроках хімії» , Київ, 2008.-56 с.;2. Вілнова Г. С. « Проектна діяльність учнів у процесі вивчення хімії» «Хімія». – 2009.- № 6. – с. 2-6.;3. Момот Ю. В., Гнітій Н. В. Організація проектно – дослідницької діяльності з хімічних дисциплін у загально – освітніх та вищих навчальних закладах: Монографія .- Полтава: РВВПУСКУ, 2008. – 163 с .;4.http://www.mon.gov.ua/index.php/ua/5. http://wiki.iteach.com.ua6. http://www.xumuk.ru/Список використаної літератури

pptx
Додано
3 січня 2020
Переглядів
2043
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку