Презентація проєкту "Розвиток життєвих компетенцій на уроках фізичної культури".

Про матеріал
У даній презентації висвітлено як. якими засобами фізичної культури можна впливати на формування і розвиток фізично, психічно, соціально здорової особистості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЕКТ “РОЗВИТОК ЖИТТЄВИХ КОМПЕТЕНЦІЙ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ”

Номер слайду 2

Актуальність теми: Фізичне виховання у навчально – виховній сфері , як складова частина загальної системи освіти має закласти основи забезпечення та розвитку фізичного і морального здоров’я , комплексного підходу до формування розумових і фізичних якостей особистості , формувати в учнівської молоді потреби у зміцненні здоров’я засобами фізичної культури і спорту. Саме у цьому віці відбувається перехід від дитинства до отроцтва і юності , пов’язані з цим переходом зміни в фізичному , психічному і соціальному відношеннях. В.Сухомлинський назвав цей період другим народженням людини : ,, Першого разу народжується жива істота , другого разу – громадянин, що бачить уже не тільки навколишній світ, а й самого себе ,,

Номер слайду 3

Головною метою проекту є: формування і розвиток фізично, психічно, соціально і морально здорової особистості зі стійкими переконаннями та системою знань про здоров’я і здоровий спосіб життя. Учасниками проекту є учні школи. Реалізація цієї мети спонукає до формування в учнів життєвих компетенцій : 1) Професійно - трудова компетенція. 2) Компетенція навчатися впродовж життя. 3) Компетентне ставлення до здоров’я. 4) Життєтворча компетенція. 5) Компетенція життєздатності. 6) Інформаційні компетенції.

Номер слайду 4

Завданням проекту є реалізація життєвих компетенцій на уроках фізичної культури, яка допомагає успішно розвивати такі основні фізичні якості як сила, швидкість, витривалість, спритність, гнучкість, вирішуючи таким чином основні завдання фізичної культури. З метою розвитку здоров`язбережувальних технологій та формування у школярів мотивації до використання здобутих знань, умінь та навичок у повсякденному житті наша школа виявила бажання брати участь у проекті «Олімпійська освіта» Інтегруючи олімпійську освіту в навчально-виховний процес школи, ми намагаємось підвищити ефективність формування фізично, психічно, соціально і духовно здорової особистості. Очікуваним результатом проекту є виховання людини в дусі відповідального ставлення до власного здоров`я і здоров`я оточуючих як до найвищої індивідуальної і суспільної цінності. Це здійснюється шляхом впровадження олімпійської освіти, повноцінного медичного обслуговування, фізкультурно-оздоровчої діяльності.

Номер слайду 5

Упродовж трьох років Стрілківська школа – інтернат І-ІІІ ступенів входить до мережі шкіл олімпійської освіти, що дає змогу брати участь у різноманітних заходах: 1)Тиждень пропаганди олімпійського руху у школі

Номер слайду 6

2) Конкурс віршів та творів на спортивну тематику. Твори: 1)Мрію, щоб моє село жило спортивним життям. 2)Спортивним бути модно. 3)Спорт – це модно. Вірші: ОДА ОЛІМПІЙЦЯМ Ви мов Геракл і сильні, і здорові, А все тому, що любите ви спорт. Зарядка, вправи… ви завжди готові Іти на теніс, волейбол, футбол. Бо кажуть, хто здоровий тілом, У того також і здоровий дух, Ви довели і працею, і ділом: Найважливіше в спорті – це є рух. Тому із радістю завжди Йдете на всі змагання. У спорті досягнуть мети. Спортсменам всім – вітання.

Номер слайду 7

3) “ Олімпійське лелеченя ”

Номер слайду 8

4) Веселі старти

Номер слайду 9

5) Куток “ Ми – олімпійська Україна “

Номер слайду 10

6) Відкриті уроки з фізичної культури

Номер слайду 11

Та інші, а саме : козацькі забави, туристичний здвиг, олімпійська вікторина , Міжрегіональний спортивно-масовий захід “ Олімпійське лелеченя ” у Буковелі. Тим самим ми створили здоров’яформуюче та здоров’язберігальне середовище, яке забезпечує збереження, зміцнення, та відновлення здоров’я учнів. Поширюємо ідеї олімпізму , популяризуємо олімпійський рух, формуємо інтерес учнів до занять фізичними вправами та стійкий інтерес до олімпійського спорту.

Номер слайду 12

Дякую за увагу !

ppt
Додано
15 квітня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку