Презентація проєкту " Собака - мій вірний друг!"

Про матеріал
Мета виконання проєкту: поглибити знання та сформувати власне ставлення до домашніх улюбленців – собак, вчити працювати з додатковою літературоюта іншими джерелами інформації; займатися самостійною дослідницькою та аналітичною роботою дітей з учителем, заохочувати до власної творчості дітей; розвивати вміння комунікувати, виконувати певну роботу в групах з однолітками, співпереживати за спільну справу, поважати думку інших; виховувати такі моральні якості, як доброта, співчуття, гуманність, милосердя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Собака – мій вірний друг!Над проєктом працювали учні 3-Б класу. Керівник проєкту:учитель початкових класів ЛЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Швець Ірина Миколаївна

Номер слайду 2

Завдання проєкту

Номер слайду 3

Наш проєкт: За предметною галуззю – міжпредметний; За тривалістю – середньої тривалості; За характером контактів – вчитель, учні 3-Б класу, батьки;За основною діяльністю – дослідницько-пошуковий; За характером координації – з безпосередньою координацією; За формою проведення – самостійна дослідницька робота дітей з наступною презентацією матеріалів проекту; За кількістю учасників – груповий.

Номер слайду 4

Навчальні предмети: «Я і Україна», українська мова, читання, трудове навчання, образотворче мистецтво. Об’єкт пізнання: собаки, їхнє місце в житті людини, довкілля собак;Навчальні цілі та очікувані результати: поглибити знання та сформувати власне ставлення до домашніх улюбленців – собак, вчити працювати з додатковою літературою, та іншими джерелами інформації; розвивати вміння виконувати певну роботу в співпраці з однолітками, співпереживати за спільну справу, поважати думку інших; виховувати такі моральні якості, як доброта, співчуття, гуманність, милосердя; Спосіб вирішення проблеми: робота з додатковою літературою, використання інших засобів інформації, самостійна дослідницька та аналітична робота дітей з учителем, власна творчість дітей;освітній продукт: презентація, власні книжки, альбоми, вироби.

Номер слайду 5

Правила взаємодії під час проєкту: Працювати дружно, злагоджено, разом. Усе, що пропонує товариш, сприймати й обговорювати спокійно. Викладати свої ідеї, думки по черзі, всіх вислуховувати до кінця, не перебивати. Радитись з товаришами, дорослими, приймати рішення спільно.«Запозичати» ідеї в інших груп з їхнього дозволу. Бути доброзичливими, старанними, відповідальними. Доводити свою справу до кінця.

Номер слайду 6

Бліц - опитування учнів: За результатами опитування учнів 3-х класів із 42 учнів 33 мають вдома собаку. Із них 12 породистих собак, а решта – метиси (змішаних порід). Всі собаки проживають в задовільних умовах.

Номер слайду 7

Дослідження І групи: Людина приручила собаку дуже давно, хто - не відомо. Нові дослідження показали, що собаки жили разом із людьми ще в Кам'яному столітті і разом з людиною перетнули Берингову протоку і заселили Новий світ. Дослідники кажуть, що з часом собаки навчилися дуже добре розуміти людей. Впровадження собаки в світ людини, як припускають, почалося 15 тисяч років тому в Східній Азії. Шведський генетик Петер Саволайнен, проаналізувавши ДНК 654 собак різних порід з різних континентів, прийшов саме до такого висновку.

Номер слайду 8

Дослідження ІІ групи: Ще в стародавні часи собаки були незамінними і унікальними помічниками: вони охороняли помешкання, допомагали перевозити речі і запаси, а пізніше стали пасти худобу і захищати його від нападів хижаків. Провівши стільки часу поруч з людиною собаки виробили в собі незліченну кількість корисних якостей. Вірність, доброта, покірність, безкорислива любов і постійне бажання догодити людині - все це гармонійно зібрано в цій благородній тварині.

Номер слайду 9

Дослідження ІІІ групи:( творча робота)Наша група намалювала ось такі чудові малюнки з зображенням песиків!

Номер слайду 10

Результати самостійної пошукової діяльностіМіжнародною Кінологічною Асоціацією зараз офіційно визнані близько чотирьохсот порід, і їх кількість постійно зростає. Зовнішній вид і величина собак різних порід змінюються в великих межах. Самі великі собаки - ірландський вовкодав і неаполітанський мастиф. Вовкодав досягає висоти в холці близько 80 см і ваги більше 100 кг, а найменша - чихуахуа - важить 200-300 г. і має всього 13 см в холці! Деякі представники собачого світу дуже рідкісні і дорогі. А про найвідданішого друга-собаку породи « Хатіко» навіть було знято кінофільм.

Номер слайду 11

Собаки в літературіВ ході проекту діти були ознайомлені з такими літературними творами:

Номер слайду 12

Висновки: Лучшее, что есть у человека, – это собака. Туссен Шарле. Собака есть единственное животное, верность которого непоколебима. Ж. Бюффон. Если вы подберёте на улице дворовую собаку и накормите её, она никогда вас не укусит. В этом и состоит разница между собакой и человеком. Марк Твен. Собака так преданна, что даже не веришь в то, что человек заслуживает такой любви. Илья Ильф

pptx
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
3682
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку