Презентація "Професійна компетентність вчителя НУШ"

Про матеріал
Дана презентація є доповненням до розробленого мною тренінгу "Професійна компетентність вчителя НУШ". Мета заходу:  ознайомити педагогів із поняттям “Професійна компетентність”;  визначити ключові компоненти професійної компетентності педагогічних працівників;  допомогти в організації професійного самовдосконалення та самоосвіти;  розкрити шляхи самореалізації особистості педагогів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професійна компетентність вчителя НУШ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ПРАВИЛА РОБОТИ У ГРУПІ:1. Поважати права власні й інші.2. Бути щирим та чесним, відповідальним за свої слова та вчинки.3. Ніколи не сміятися з чужих помилок.4. Завжди допомагати один одному.5. Слухати, що нам хочуть сказати інші та, якщо потрібно, запитуємо.6. Свою частину роботи намагаємось виконати якнайкраще.7. Цінуємо толерантність, точність, ввічливість.8. Світ навколо нас вирує, а ми - «ТУТ і ЗАРАЗ» - вчимося.9. Найдорогоцінніше, що у нас є - це Ч А С, використаймо його для себе найефективніше.

Номер слайду 4

Досягнення сучасної освіти пов’язане з особистісним потенціалом вчителя, його професійною компетентністю, без якої неможливе розв’язання нових проблем навчання й виховання відповідно до нових освітніх парадигм

Номер слайду 5

Професійна компетентність вчителя – це сукупність його особистісних якостей, загальної культури та кваліфікаційних знань, умінь, методичної майстерності, гармонійна інтеграція яких в педагогічній діяльності дає оптимальний результат.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Інформаційна компетентність передбачає володіння інформаційними технологіями, уміння опрацьовувати різні види інформації. Серед них уміння й навички роботи з друкованими джерелами, уміння здобувати інформацію з інших джерел, переробляти її відповідно до цілей і завдань педагогічного процесу.

Номер слайду 8

 Продуктивна компетентність - це діяльність педагога, яка спрямована на стимулювання творчого потенціалу учнів за допомогою інтерактивних методів, нестандартних уроків, організації дослідницької роботи учнів.

Номер слайду 9

Вправа «Поклади себе під мікроскоп»

Номер слайду 10

Предметна компетентність. До змісту  цієї компетентності входить володіння певними засобами навчання у сфері навчального процесу (спеціальність). Це сукупність умінь і навичок, необхідних для стимулювання активності як окремих учнів, так і колективу в цілому. До неї входять уміння вибирати правильний стиль і тон у спілкуванні, управляти їх увагою, темпом діяльності. 

Номер слайду 11

Вправа «Креативні історії з життя школи»

Номер слайду 12

Вправа - фізхвилинка «Релаксація»Дзвоник всім нам дав наказ —До роботи швидше, клас. Попрацюєм всі старанно,Щоб пройшов Урок немарно. Вже дзвінок нам дав сигнал: Працювати час настав,Тож і ви часу не гайте,Працювати починайте. Щоб урок минув не марно,Нам сидіти треба гарно. Не крутитись на уроках,Як папуга чи сорока.

Номер слайду 13

Моральна компетентність передбачає готовність, спроможність і потреба жити за традиційними моральними нормами.

Номер слайду 14

Вправа «Цінності»Гуманізм, чуйність, добро, вірність, душевна щедрість, справедливість, патріотизм, честь, любов, дружба, гідність, чесність, шляхетність, відповідальність, здоров’я, гроші, спілкування, робота, сім’я, діти, кар‘єра, краса, щастя, довіра, смачна їжа, самоконтроль, житло, оптимізм, толерантність, самоповага, спілкування, час, матеріальні блага, духовність, релігія, престиж, безпека, саморозвиток

Номер слайду 15

Полікультурна компетентність – оволодіння досягненнями культури; розуміння інших людей, їх індивідуальності і відмінностей за національними, культурними, релігійними й іншими ознаками.

Номер слайду 16

Соціальна компетентність означає вміння житита працювати з оточуючими, вміння безконфліктно співіснувати.

Номер слайду 17

Психологічна компетентність - це здатність використовувати психологічні засоби навчання в організації взаємодії в освітній діяльності.

Номер слайду 18

Математична компетентність передбачає вміння працювати з числом, числовою інформацією.

Номер слайду 19

Комунікативна компетентність передбачає вміння вступати в комунікацію (спілкування), бути зрозумілим, це спілкування без обмежень. Ці вміння допомагають зрозуміти інших (учнів, учителів, батьків). 

Номер слайду 20

Вправа «Поспілкуємось»Завдання: скласти речення, але щоб там обов’язково було слово «троянда» і промовити її відповідно до стилю спілкування (пасивний, агресивний, демократичний, маніпулятивний)

Номер слайду 21

Вправа «Карусель»

Номер слайду 22

Автономізація на компетентність передбачає здатність до саморозвитку, творчості, самовизначення, самоосвіти, конкурентоспроможність. Адже вчитель перш за все вчиться сам, це вічний учень

Номер слайду 23

Особисті якості вчителя. Це теж одна з найголовніших складових професійної компетентності - доброзичливість, чуйність, урівноваженість, витонченість, толерантність, рефлексія, людяність  

Номер слайду 24

Вправа «Особистий контракт зобов’язання»

Номер слайду 25

pptx
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
1127
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку