Презентація "Профілактика СНІДу та інших вірусних інфекцій"

Про матеріал
Презентація підготовлена до уроку "Профілактика СНІДу та інших вірусних інфекцій" і актуальною як додаток. Дослідження учнів-лікарів підштовхує учнів до пізнання і глибини понять про хвороби. Серйозність ставлення до свого здоров`я і оточуючих.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика СНІДу ТА ІНШИХ ВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЙПІДГОТУВАЛА ВИКЛАДАЧ ВИЩОЇ КАТЕГОРІЇ, СТАРШИЙ ВИКЛАДАЧ Яковчук наталія іванівна

Номер слайду 2

Виступ лікаря імунолога: «Знати, щоб жити» Вірус грипу передається повітряно-крапельним шляхом, уражаючи слизові оболонки верхніх дихальних шляхів.вірус грипу

Номер слайду 3

Ознаки та профілактика грипу. Висока температура. Утруднене дихання. Кашель. Біль у м`язах. Відчуття втоми. Зменшити перебування в людних місцях. Регулярно мити руки. Користуватися антисептиком. Тримати дистанцію. Одягатися відповідно погоди. Провітрюйте приміщення. Добре харчуйтеся

Номер слайду 4

Новий штам грипу. Коронавірус 2019 – новий вірус, який спричинює розвиток респіраторних захворювань у людей та може передаватися від людини до людини.

Номер слайду 5

Виступ лікаря імунолога: «Знати, щоб жити» вірус Поліомієлітустрашна недуга середини минулого сторіччя. Віріони потрапляли в організм через кишковий тракт, а в подальшому – вражають нейрони.

Номер слайду 6

Наслідки хвороби та профілактика поліомієліту

Номер слайду 7

Виступ лікаря імунолога: «Знати, щоб жити» Вірус гепатиту є патологією інфекційного типу, яка спрямована на поразку всієї печінки. Є 7 видів гепатиту – A, B, C, D, E, G, F.

Номер слайду 8

ознаки хвороби та шляхи передачі гепатиту

Номер слайду 9

Профілактика гепатитів. Мийте руки перед вживанням їжіНе пийте сиру воду. Під час відвідування лікарні, слідкуйте за стерильністю обладнання та дизинфекції інструментів. Вакцинація – це особливий вид профілактики

Номер слайду 10

Венеролог: «Знати, щоб жити». Вірус сифілісу. Хвороба передається тільки статевим шляхом, від матері до плоду при пологах. Протягом трьох неділь не виявляється жодних ознак.

Номер слайду 11

Ознаки сифілісу. Первинний сифіліс характеризується появою твердого шанкра, що являє собою ерозію або виразку, тверду біля основи, безболісну, із серозним виділенням, що містить велику кількість блідих трепонем.

Номер слайду 12

Ознаки сифілісу в людини

Номер слайду 13

Венеролог: «Знати, щоб жити». Вірус гонореї (трипер)Венерична інфекційна хвороба, яка перебігає із запаленням сечостатевих органів людини. На слизових оболонках статевих органів розмножується вірус і спричиняє набряки і сильне виділення гною.

Номер слайду 14

Ознаки гонореї у чоловіків, жінок та дітей

Номер слайду 15

Профілактика венеричних захворюваньуникати випадкових статевих зв'язків;використовувати презервативи при статевих контактах;дотримуватись особистої гігієни;вагітним жінкам необхідно проходити скринінг на сифіліс.

Номер слайду 16

Вірусолог «Знати, щоб жити» ВІЛ – вірус імунодефіциту людини призводить до смертельного захворювання – синдром набутого імунодефіциту тобто СНІДу.

Номер слайду 17

Ознаки сніду. Втрата ваги;Постійна втома;Тримається висока температура;Частий пронос;Сухий кашель, задишка;Легкі інфекції проходять у важкій формі;Хворі, більш вразливі до раку;

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Профілактика СНІДу. Приймати правильні щодо свого здоров`я рішення;Уникати випадкових статевих контактів. Уникати сексуальних стосунків з особами, які вживають наркотики;Пам`ятати, що венеричні хвороби сприяють поширенню ВІЛ;Не застосовувати вже використані будні шприци та голки.

Номер слайду 20

«Знати, щоб жити». Вірність – це найкращий захисник від венеричних захворювань та СНІДу

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
437
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку