Презентація "Профілактика зору"

Про матеріал
Очі – дивовижний дар природи. За допомогою очей ми бачимо предмети, сприймаємо їхню форму, величину, колір. Очі допомагають нам встановлювати, рухається предмет чи він нерухомий. Не один з органів чуття не може дати людині стільки вражень, скільки дають очі. Інформація з презентаціії має мотивувати учнів до профілактичних заходів щодо збереження гостроти зору; пропагування здорового способу життя в своїй родині; виховувати бережливе відношення до самого себе.Дана презентація може бути використана як шаблон для проведення бесід з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика зору. Вчитель: Коваленко С. В.

Номер слайду 2

Здоров'я настільки переважує решту благ життя, що здоровий жебрак щасливіший за хворого короля (Артур Шопенгауер, німецький філософ)

Номер слайду 3

Життя людини – постійна і активна взаємодія з навколишнім середовищем, яка неможлива без складних і досконалих органів відчуття, найважливішим з яких є зір. Встановлено, що 95% інформації про зовнішній світ ми отримуємо завдяки зору.

Номер слайду 4

Різке скорочення рухової активності сучасних учнів та збільшення зорових навантажень призвели до серйозних захворювань і порушень зору.

Номер слайду 5

Для попередження розвитку порушень зору і перенапруги слід дотримуватися простих правил гігієни зору.

Номер слайду 6

Правила гігієни зорудобре освітлене робоче місце, але не занадто яскравим світлом, що повинно падати ліворуч;джерело штучного світла повинно бути прикрите абажуром;

Номер слайду 7

Правила гігієни зорупри роботі з дрібними предметами, а також читанні, письмі, відстань від об'єктів до очей повинна складати від 30 до 35 см;не читати лежачи;

Номер слайду 8

Правила гігієни зоруне читати в транспорті, що рухається;щоб уникнути інфекцій не терти очі брудними руками.

Номер слайду 9

Око людини — дивний дарунок природи. Слід тільки заплющити очі, як ти опинишся в темряві. Будеш чути звуки, відчувати запах, сприймати на дотик предмети. Але ти не будеш бачити!

Номер слайду 10

В освоєнні космосу органу зору належить особлива роль. Космонавт Олексій Леонов зазначав, що в умовах невагомості жоден орган чуттів, крім зору, не дає правильної інформації для сприйняття людиною просторових відносин за межами Землі

Номер слайду 11

Отже, очам потрібен відпочинок. Після 20—30 хвилин від початку заняття рекомендується швидко поморгати очима протягом 20—30 секунд, потім закрити очі й посидіти спокійно хвилинку, відкинувшись, на спинку парти.

Номер слайду 12

Корисно подивитися вдалину, на небо. Недовго, протягом 80-30 секунд.

Номер слайду 13

Подивитися прямо вперед. Не повертаючи голови, перевести погляд праворуч і зберегти таке положення, рахуючи про себе до 3. Повторити, переводячи очі вниз, ліворуч і вгору. Не забувати, що голову повертати не можна. Відпочивши недовго, Повторити той же рух у зворотному напрямку ліворуч, униз, вгору. Вправу слід проробляти хоча б раз на день.

Номер слайду 14

Поради спеціалістів. Квітів у кімнаті може бути багато, але вони не повинні заважати природному освітленню. То ж саме варто сказати і про фіранки — вони потрібні тільки для того, щоб загородитися від сильних сонячних променів.

Номер слайду 15

Поради спеціалістів. Щоб перегляд телепередач не завдав шкоди, треба дотримуватися таких правил: відстань до екрана телевізора повинна бути не менше 2 - 2,5, але не більше 5 метрів. Стеж за тим, щоб зображення було чітким і ясним.

Номер слайду 16

Поради спеціалістіврекомендуємо приймати в потрібних кількостях вітамін А, виняткова необхідність якого для очей широко відома. Більше всього вітаміну А міститься в печінці. Вважається, що дефіцит вітамінів В, С і D є причиною деяких захворювань очей.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Поради спеціалістів щодо продуктів корисних для зору

Номер слайду 19

Поради спеціалістів щодо продуктів корисних для зору

Номер слайду 20

Поради спеціалістів щодо продуктів корисних для зору

Номер слайду 21

Поради спеціалістів. Якщо очі стомлені, накладіть на них компрес, змочивши шматок марлі, вати чи тканини звичайною холодною водою або відваром ромашки.

Номер слайду 22

Поради спеціалістів. Щоб уникнути набряків і темних кіл під очима необхідний повноцінний 8-годинний сон на спині чи боці (але не обличчям у подушку) на плоскій подушці чи з валиком під шиєю.

Номер слайду 23

Поради спеціалістів. Дуже важливо пити не менше півтора-двох літрів води на добу — як це не парадоксально, вона виводить з організму шлаки і «зайву» воду, які викликають утворення «мішків» під очима.

Номер слайду 24

Двічі на рік проходь обстеження у лікаря - офтальмолога

Номер слайду 25

Дотримання правильного режиму дня, прогулянки на свіжому повітрі, раціональне харчування, вживання їжі, багатої на вітаміни,.заняття фізкультурою, загартовування організму зміцнюють і наші органи зору. БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

pptx
Додано
15 січня 2021
Переглядів
5094
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку