Презентація 'Програми для опрацювання даних різних типів' 5 клас НУШ

Про матеріал
Дану презентацію’ Програми для опрацювання даних різних типів’, можна використати для проведення уроку в 5 класі при вивченні програм для опрацювання даних різних типів з теми Інформація і комп’ютер.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Програми для опрацювання даних різних типів5 клас НУШПанченко Л. Г.

Номер слайду 2

Операційна система це…Це комплекс програм, призначений для: Керування роботою пристроїв комп’ютера;організація обміну даними між користувачем та комп’ютером;забезпечення обміну даними між пристроями комп’ютера;організація збереження даних на носіях даних;забезпечення виконання інших програм;узгодження одночасної роботи інших програм.

Номер слайду 3

Програма це…це записаний у певному порядку набір команд, виконання яких забезпечує розв’язання конкретного завдання.це записаний у певному порядку набір команд, виконання яких забезпечує розв’язання конкретного завдання.

Номер слайду 4

Програми, що призначені для реалізації конкретних задач опрацювання даних, які користувач розв’язує в ході своєї діяльності, мають назву прикладних.

Номер слайду 5

До прикладних програм загального призначення відносять програми, які можуть застосовуватися в різних галузях людської діяльності для опрацювання текстів, малюнків, баз даних, електронних таблиць, створення презентацій тощо.

Номер слайду 6

Прикладні програми спеціального призначення використовуються для реалізації завдань опрацювання даних у певній галузі діяльності, на конкретному підприємстві, в організації, фірмі або їх підрозділі. До такого типу програм відносять програми для створення відеоефектів у виробництві кінофільмів, креслень машин і механізмів у конструкторських і проєктних бюро, діагностування захворювань у медичних закладах, створення шкільного розкладу уроків тощо.

Номер слайду 7

Комп’ютерні програми створюють програмісти. Розробка нового програмного забезпечення (ПЗ) — трудомісткий і тривалий процес, що потребує глибоких знань і певних навичок, насамперед у галузі математики й інформатики. Будь-які програми мають ціну та власника, тобто комусь належать.

Номер слайду 8

На комп’ютерні програми поширюється дія Закону України «Про авторське право і суміжні права»За цим законом під час продажу програмного забезпечення розробник не передає кінцевому користувачеві свої права на певну програму, а лише дозволяє використовувати (ліцензує) цю програму.

Номер слайду 9

Тобі відомо, що дані зберігаються на комп’ютері у вигляді файлів. Файлом (від англ. file — подання документа) називають набір даних, що зберігається в пам’яті комп’ютера й має ім’я. У комп’ютері всі програми, тексти, зображення та інші документи теж зберігаються у файлах, тільки комп’ютерних. І  кожний такий файл має своє ім’я.

Номер слайду 10

Реферат по історії.docxІм’я файла. РозширенняІм’я та розширення файла відокремлюються крапкою. Наприклад:foto.bmpдрузі.pptxcats.docxcats.jpgІм’я файла складається з двох частин:

Номер слайду 11

Для надання файлам імен існує правило: ім’я файла може містити літери, цифри та спеціальні символи, крім символів: \ * / : ? ” < > | Розглянь записи. Вибери ті, що можуть бути іменами файлів. Мама. Ліцей № 5 Моя родинаклас:третійdog*blackрибка чи киця?

Номер слайду 12

відеоданізвуковіграфічнітекстовіДля зручності файли, що мають різні розширення, в комп’ютері позначаються різними значками. Наприклад файли можуть містити дані:

Номер слайду 13

Для впорядкування файлів використовують папки. До папки файли відносять за певною ознакою і говорять, що «папка містить файли».

Номер слайду 14

Файлова система — спосіб організації даних для зберігання на зовнішніх носіях даних у вигляді файлів і папок на комп’ютері. Організацію й роботу з файловою системою забезпечує операційна система.

Номер слайду 15

Шлях до об’єкта файлової системи — це скінченний упорядкований набір імен, розділених символом «\». Він починається з імені пристрою і включає всі імена вкладених папок. Наприклад, запис D:\Світова література\Казки\Твори\ Соловей.txt означає, що файл Соловей, який містить текстові дані, розміщено на диску D: у папці Твори, яка є вкладеною в папки Казки, Світова література. Говорять, що таким чином визначається повне ім’я файлу.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Піручник «Інформатика. 5-6 клас» (авт. Морзе Н., Барна О.)Використані матеріали:

pptx
Додано
18 лютого
Переглядів
120
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку