Презентація "Програмні засоби для складних обчислень, аналізу даних та фінансових розрахунків"

Про матеріал
Презентація «Програмні засоби для складних обчислень, аналізу даних та фінансових розрахунків» розроблена для використання у навчальному процесі,під час проведення уроків інформатики. Містить інтерактивну вправу на повторення матеріалу,теоретичний матеріал з теми,практичне завдання за комп'ютером.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Програмні засоби для складних обчислень, аналізу даних та фінансових розрахунків10 клас

Номер слайду 2

Запитання. Що таке 1%? Як знайти відсотки від числа і число за його відсотками?Для чого люди або фірми зберігають гроші в банках?Для чого люди або фірми беруть кредити?

Номер слайду 3

Фінансові розрахунки Якщо людина хоче зібрати гроші,наприклад,для: подорожіпевної покупкипродовження навчання. То це можна зробити кількома способами:відкладати гроші та зберігати їх удомапокласти гроші в банк на депозитний рахунок (депозит)інвестувати гроші в цінні папериінвестувати гроші в діяльність певної фірми з метою отримання прибутку

Номер слайду 4

Фінансові розрахунки. На покладені на депозит кошти банк виплачує певні відсотки за один рік тримання коштів на рахунку, що збільшує вкладені кошти, і тим самим вкладник отримує прибуток. Банки пропонують різні види депозитів із різними умовами нарахування відсотків.

Номер слайду 5

Фінансові розрахунки Депозит з нарахуванням відсотків у кінці строку депозиту. У таких депозитах, якщо вкладник поклав на один рік х гривень під р відсотків річних (річна відсоткова ставка), то через рік він може забрати в банку гроші, які він вклав рік тому (х грн) + прибуток (х * р/100 грн)Тобто вкладник через рік отримає від банку:х + х * р/100 = х * (1 + р/100) грн

Номер слайду 6

Фінансові розрахунки Депозит з капіталізацією. За умовою такого депозиту відсотки на вкладену суму нараховують щомісяця й отриманий прибуток щомісяця додають до внесеної суми. Тим самим прибуток кожного наступного місяця збільшується, тому що збільшується сума, на яку нараховуються відсотки. Якщо вкладник за таких умов поклав на один рік х гривень під р відсотків річних, то через рік він може забрати в банку:х * (1 + (p/100)/12)12 гривень.

Номер слайду 7

Фінансові розрахунки Депозит із заданою річною відсотковою ставкою, який вкладник поповнює певною постійною сумою через кожний заданий період часу.

Номер слайду 8

Фінансові розрахунки Для виконання фінансових розрахунків можна використати:звичайний калькулятордепозитний калькуляторпрограму Excel

Номер слайду 9

Фінансові розрахунки У табличному процесорі можна виконувати фінансові розрахунки з використанням спеціальних фінансових функцій. Усі вони знаходяться в бібліотеці функцій в категорії Фінансові.

Номер слайду 10

Фінансові розрахунки Для обчислення річного прибутку по депозиту в Excel можна використати функцію EFFECT(ЭФФЕКТ). Її загальний вигляд: EFFECT(річна_ставка;кількість_періодів) Період — час, через який нарахований прибуток додається до вкладу (капіталізується).

Номер слайду 11

Фінансові розрахунки Для розрахунків депозиту із заданою річною відсотковою ставкою в Excel можна використати фінансову функцію FV(БС). Її загальний вигляд: FV(ставка;кількість_періодів;внески_за_період;початковий_внесок) Період — це час, через який вкладник поповнює вклад постійною сумою. Ставка — відсоткова ставка за період.

Номер слайду 12

Правила техніки безпеки за комп’ютером

Номер слайду 13

Працюємо за комп’ютером. С. 61-62 підручника (задача № 1,3,4)Виконати у програмі Excel

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Опрацювати п. 2.4. Відповісти на запитання №7,8 с. 63.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гнатюк Віра Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 жовтня 2023
Переглядів
3076
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку