Презентація "Протидія торгівлі людьми. Деструктивні угруповання. Тероризм"

Про матеріал
Презентація до уроку "Небезпека залучення до деструктивних соціальних угруповань" з вправами та запитаннями в ході роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ. НЕБЕЗПЕКА ЗАЛУЧЕННЯ ДО ДЕСТРУКТИВНИХ УГРУПОВАНЬ. ЗАГРОЗА ТЕРОРИЗМУ

Номер слайду 2

Торгівля людьми – це протизаконна торгівля людськими істотами в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці. Це сучасна форма рабства!

Номер слайду 3

Вправа. Оберіть правильні відповіді Торгівля людьми – це: законна діяльність дисциплінарне правопорушення соціальна небезпека екстремальна ситуація виконання непосильної роботи кримінальний злочин можливість працевлаштування порушення прав людини адміністративне правопорушення надзвичайна ситуація купівля та продаж людей    

Номер слайду 4

1. СКЛАДНЕ ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ ГРОМАДЯН І БЕЗРОБІТТЯ; 2. ПОГАНА ОБІЗНАНІСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ГРОМАДЯН ЩОДО МОЖЛИВОСТЕЙ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЗА КОРДОНОМ; 3. ПОПИТ НА ДЕШЕВУ РОБОЧУ СИЛУ В КРАЇНАХ ПРИЗНАЧЕННЯ; 4. АКТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЗЛОЧИННИХ УГРУПУВАНЬ; 5. ВІДСУТНІСТЬ НАЛЕЖНОЇ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ ПОТЕРПІЛИХ; 6. ПУБЛІКАЦІЇ БАГАТООБІЦЯЮЧОЇ РЕКЛАМИ В ПРЕСІ ; 7. БАЖАННЯ ШВИДКО БЕЗ ЗАЙВИХ ЗУСИЛЬ ЗАРОБИТИ ВЕЛИКІ ГРОШІ; ПРИЧИНИ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Номер слайду 5

ЕКСПЛУАТАЦІЯ ОДЕРЖАННЯ ЛЮДИНИ ПЕРЕДАЧА ЛЮДИНИ ПЕРЕМІЩЕННЯ ВЕРБУВАННЯ ЕТАПИ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Номер слайду 6

Робота в кращих клубах Європи для дівчат 18-30 років. Усі витрати за рахунок фірми. Щомісячна оплата від 1500 доларів США ТИПОВІ ПРИКЛАДИ РЕКЛАМНИХ ОГОЛОШЕНЬ, ЯКІ ДАЮТЬ ПРИВІД ЗАМИСЛИТИСЯ РЕАЛЬНІСТЬ

Номер слайду 7

Робота. Всі будівельні спеціальності, сільськогосподарські роботи, водії, хатні робітниці, няні. Велика Британія, Ізраїль, Іспанія, Об'єднанні Арабські Емірати, Португалія. Гарні умови праці!!! Висока оплата праці!!! Вимоги до претендентів: чоловіки та жінки 18-55 років. Швидке оформлення закордонних паспортів та віз. РЕАЛЬНІСТЬ

Номер слайду 8

Вправа. Вкажіть, які з тверджень щодо торгівлі людьми є міфами, а які фактами.

Номер слайду 9

1. На життя, свободу та безпеку; 2. На свободу від рабства та примусової праці 3. На рівність перед законом; 4. На пересування та проживання; 5. На відпочинок; 6. На свободу від несанкціонованого затримання; 7. На свободу слова, думки; 8. На працю; 9. На свободу від знущань та жорстокості; 10. На відповідний рівень життя; 11. На свободу одруження. Торгівля людьми порушує права людини на:

Номер слайду 10

Статистика торгівлі людьми

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

УЗАГАЛЬНЕННЯ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Ще однією соціальною небезпекою є залучення до деструктивних соціальних угруповань та тероризм. Деструктивними (від латинського слова destructio, що означає «руйнування») називають організації або групи, які застосовують до членів угруповання методи маніпулювання, щоб вербувати і контролювати думки, почуття, поведінку членів організації. Часто в них панують правила та цінності, відмінні від прийнятих у суспільстві. Такі угруповання небезпечні, оскільки руйнують особистість психічно і фізично.

Номер слайду 23

Чим небезпечні деструктивні угрупування? Новачки важають, що підкоряються лідеру добровільно. 2. Людина стає залежною, відмовляється від власної індивідуальності. 3.  Через страх самотності вони підпорядковують власні потреби потребам інших.

Номер слайду 24

Ознаки деструктивних соціальних угрупувань Жорстка ієрархія та абсолютна влада лідера та його оточення Навіювання страху перед лідером чи групою. Жорстка дисципліна, рядові члени не мають права на волевиявлення. Неправдива інформація або приховування інформації про організацію  Постійне вербування нових членів. Суворе додержання правил і цінностей організації, панує вимога відданості. Таємні ритуали, навчання, різні посвяти.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Наслідки впливу деструктивних угрупувань на психіку людини Зниження або втрата психологічного захисту Поява фізичного та емоційного виснаження Зменшення уваги Втрата здатності до складного, раціонального мислення Відсутність здатності до прийняти самостійних рішень Неможливість об'єктивно оцінити власний стан Страждання від депресій, фобій, психосоматичних захворювань Поява залежностей Відмова від власної індивідуальності

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Тероризм — це один із найстрашніших злочинів. Здійснюють його, щоб домогтися своїх злих цілей, тоді як жертвами дій можуть стати тисячі невинних і непричетних людей. Терористичні акти нагнітають страху у суспільстві та спричиняють насильство над людьми.

Номер слайду 31

Найчастіше терористи закладають вибухові пристрої в багатолюдних місцях, щоб розголос був ширшим, реакція масовішою. Вправа. Пригадайте набільш відомі терористтичні акти останніх років. Якими були їх причини?

Номер слайду 32

Правила поводження з невідомими предметами

Номер слайду 33

Не показуйте свого страху терористам, поводьтеся спокійно, не демонструйте ненависті до них, не вступайте з ними в конфлікт Якщо вас зв’язали або зав’язали очі, розслабтеся, дихайте глибше Виконуйте всі вимоги. Перш ніж щось зробити (встати, сісти, попити тощо), питайте дозволу. Не бійтеся звертатися з проханнями про те, чого конче потребуєте (наприклад вийти в туалет) Не намагайтеся втекти, якщо не впевнені в успіху або якщо ваша втеча погіршить становище інших заручників Запам’ятайте якомога більше інформації про терористів (кількість, зовнішність, статура, манера поведінки, особливості мовлення) Намагайтеся визначити місце свого перебування Не відмовляйтеся від їжі та води, бережіть свої сили Сядьте подалі від вікон, дверей і терористів. Це убезпечить вас під час штурму або в разі пострілів снайперів Під час штурму лягайте на підлогу обличчям униз, поклавши руки на потилицю Поводьтеся спокійно, гідно, підтримуйте позитивний психологічний настрій свій і оточуючих. Не втрачайте надію на порятунок. Пам’ятайте: спецслужби роблять усе, щоб вас звільнити

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Домашнє завдання Прочитати підручник – с. 164-172 Подумати «Чи все мені зрозуміло з теми?» Пройти тестування за посиланням https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=939801 Від сьогодні не чіпати невідомі предмети та не вступати в розмови з незнайомцями!! Бути веселими, здоровими та щасливими підлітками!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Переверзева Інна Євгенівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Мележик Ольга
Додано
19 травня 2020
Переглядів
3851
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку