Презентація "Птахи прилетіли"

Про матеріал
Прищеплювати дітям любов до природи рідного краю; розширити і поглибити знання про природні процеси, що відбуваються навесні, про перелітних птахів; розвивати спостережливість, творчу уяву; розвивати в учнів логічне та творче мислення; розвивати навички між особистісного спілкування, ініціативність творчу активність; розширити та поглибити знання з екології птахів їхньою видовою різноманітністю; формувати інтелектуально розвинену особистість; виховувати бережливе ставлення до птахів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

(ребуси, кросворди, ігри,анаграми)

Номер слайду 2

Мета: прищеплювати любов до природи рідного краю; розширити і поглибити знання дітей про природні процеси, що відбуваються навесні, про перелітних птахів; розвивати спостережливість, творчу уяву; розвивати в учнів логічне та творче мислення; розвивати навички між особистісного спілкування, ініціативність творчу активність; розширити та поглибити знання з екології птахів їхньою видовою різноманітністю; формувати інтелектуально розвинену особистість; виховувати бережливе ставлення до птахів.

Номер слайду 3

Стояла я і слухала весну, Весна мені багато говорила, Співала пісню дзвінку, голосну То знов таємно – тихо шепотіла. Вона мені співала про любов, Про молодість, про радість і надії; Вона переспівала мені знов про те, Що так давно співали мої мрії.

Номер слайду 4

Які птахи не літають? Які птахи не висиджують яєць? Який найбільший птах в Україні? Який найменший птах в Україні? Який птах має назву танцю? Назвіть осілих птахів нашої місце­вості. Що пташкам страшніше взимку: холод чи голод? Якого хижого нічного птаха зане­сено до Червоної книги України? Які птахи прилітають до нас взим­ку? Яка пташка носить назву танцю?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

1. Дзьоб міцний і гарні крила, Чорний хвіст, жилетка сіра, Чи присяде, чи летить, - «Кар, кар, кар!» - усе кричить. 2.Тут і там вона літає, І на хвіст плітки збирає. Що довідається, — все вмить по лісу рознесе. 3. Цікаві пташини у нас проживають. Животики жовті Ці пташечки мають. За море у теплі краї не літають, А з нами зимують, На гілці співають. 4. По асфальту чимчикує, Із людьми про щось воркує... Сизокрилий, добрий птах, Знається він на листах! 5. Ми ловимо комах, жучків, Їмо маленьких черв’ячківі. В теплі краї не відлітаємо. Під стріхою ми хати маємо.

Номер слайду 11

ВІДПОВІДІ: Ворона Сорока Синиці Голуб Горобці

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ВІДПОВІДІ: Шпак, лелека, яструб, лебеді, солов’ї, іволга, птахи,жайворонок, ластівка

Номер слайду 14

Ч п ч у в в о Ч п ч у в в о

Номер слайду 15

ВІДПОВІДІ: Чиж, шпак, качка, зозуля, соловей, ластівка, жайворонок

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

а з н г р а к б ь п р с с у а п ш о і м в о р о н а ю і г о л у б п ь ю б с і б ф ш к о у й ц ф ь ю б д я т е л с о ц і к а ч к а з х ю ц і

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

ВІДПОВІДІ: ВОРОНА, ДЯТЕЛ, ПІВЕНЬ,СОЙКА СИНИЦЯ, ЛЕЛЕКА, ІВОЛГА, ШПАК КАЧКА, СОЛОВЕЙКО, ГУСАК, ПІВЕНЬ ЛЕБІДЬ, ЧАПЛЯ, ЖАЙВІР, ЛЕЛЕКА СОВА, СОРОКА, ГОРОБЕЦЬ, ЗОЗУЛЯ

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Діти дякую за співпрацю!

ppt
Додано
29 лютого 2020
Переглядів
2989
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку