Презентація "Ранкова зустріч 5 клас НУШ"

Про матеріал
Інформація ранкової зустрічі дає можливість створити позитивний настрій,дізнатися інформацію про механічну головоломку кубик Рубіка,виконати завдання з десятковими дробами ,натуральними числами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зустріч 1І . Вітання.(1 хв) ( діти повторюють кожний рядок за вчителем)«Здрастуйте!» - мовлю за звичаєм. «Доброго дня вам!» - кожному зичу я. «Доброго дня вам!» - людям бажаю. «Доброго дня вам!» - всіх вас вітаю.

Номер слайду 2

ІІ. Обмін інформацією(4 хв) Подивіться на картинки і скажіть : «Які емоції ,на вашу думку, переживають ці люди?» Емоції(від лат. Emotion – хвилювання, збудження) – це процес переживання ситуації, відношення до оточуючих об’єктів.

Номер слайду 3

1. Радість 2. Здивування 3. Гнів 4. Сум 5. Сум ,безпорадність 6. Радість  -Які ще ви знаєте емоції? Які з них позитивні ,а які негативні?-Чи потрібні негативні емоції?-Які емоції найчастіше з вами?

Номер слайду 4

ІІІ. Групові заняття.(2 хв) Гра « Тренуймо емоції»1. Насуптеся, як зла чарівниця.2. Посміхніться, як кіт на сонці.3. Розсердьтеся, як дитина, в якої забрали яблуко.4. Злякайтеся, як заєць, що побачив вовка.

Номер слайду 5

ІV. Щоденні новини(2 хв)Покажіть емоцію ,яка у вас з’явиться, якщо ви швидко складете кубік Рубіка.

Номер слайду 6

День народження «Кубика Рубіка»19 травня кожного року власний День народження відзначає «Кубик Рубіка», бо саме цього дня у 1974 році скульптор з Угорщини на ім’я Ерне Рубік вигадав цю механічну головоломку. Прихильники даної іграшки створили змагання зі збирання «Кубика Рубіка» на швидкість, назвавши їх швидкубінгом. Перше змагання відбулось у 1982 році. Людей, що беруть участь у чемпіонатах, називають спідкуберами. Нерідко вони складають кубика із заплющеними очима, під водою, по відбиванню у дзеркалі, ногами тощо. Зараз світовий рекорд належить китайцю, який з першої спроби склав «Кубика Рубіка» за 3,47 секунди. А ось рекордсменом з розв’язання головоломки ногами є бразилець, котрий впорався за 25,14 секунди. За весь час існування «Кубика Рубіка» продано понад 350 мільйонів його екземплярів.

Номер слайду 7

Вчитель: Тож запрошую вас на урок з позитивними емоціями, впевненістю в своїх силах. Виконайте завдання : І варіант : розташуйте всі числа тексту «День народження «Кубика Рубіка» в порядку спадання;ІІ варіант: знайдіть суму всіх натуральних чисел;ІІІ варіант: знайдіть різницю десяткових дробів. 

pptx
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Презентації
Додано
19 серпня 2023
Переглядів
1525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку