Презентація "Рециклінг"

Про матеріал
Рециклінг - це єдиний цивілізований спосіб утилізації твердих побутових відходів. Матеріал презентації рекомендований при вивченні теми:"Вплив полімерних матеріалів на здоров'я людини та довкілля".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Р е ц и к л і н г це процес переробки відходів у матеріал, який можна використовувати повторно. Міжнародний символ вторинної переробки — стрічка Мебіуса.

Номер слайду 3

ВАРІАНТИ РЕЦИКЛІНГУПовторне використання відходів за тим же призначенням. Повернення відходів після відповідної обробки і виробничий циклбляшаних банок – у виробництво сталі, макулатури – у виробництво паперу чи картонускляних пляшок після їх відповідної безпечної обробки та маркування (етикетування)

Номер слайду 4

Що можна переробляти за допомогою рециклінгу. Для переробки підходять усі вироби, які не розкладаються швидко під впливом навколишнього середовища. Відходи діляться на такі підвиди:технологічні (чорних металів, залишки цегли)біологічні (тканини з натуральних матеріалів, папір)Багатокомпонентні (побутова техніка, комп'ютери)

Номер слайду 5

Переваги рециклінгузаощадження місця на звалищах,скорочення кількості шкідливих викидів в атмосферузбереження природних ресурсіврозвиток циклічної економіки шляхом використання сміття як ресурсунові робочі місцяпереробка здебільшого обходиться дешевше, ніж виробництво сировини з нуля

Номер слайду 6

Джерела інформації:https://app.emaze.com/@AOTRZQRQZ#/4https://hmarochos.kiev.ua/2021/11/16/shho-take-reczykling-i-chomu-ukrayini-vkraj-neobhidno-rozvyvaty-kulturu-sortuvannya-vidhodiv/ https://kf-systems.com.ua/blog/sho-take-recikling-i-v-chomu-jogo-perevaga https://nashkiev.ua/technology/scho-take-retsikling-ta-yak-z-nim-spravi-v-ukraini

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 10 клас, Презентації
Додано
5 червня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку