Презентація "Реформація в Німеччині"

Про матеріал
Становище Німеччини напередодні Реформації та місце в ній католицької церкви; що таке Реформація; М. Лютер.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реформація в Німеччині

Номер слайду 2

Ян Гус. Джон Вікліф. Богослови Середньовіччязасуджували накопичення багатств церквою і духовенством

Номер слайду 3

Курфюрсти — церковні та світські князі у Священній Римській імперії німецької нації, які мали право обирати імператора. Рейхстаг — вищий становопредставницький орган

Номер слайду 4

Реформація — церковно-релігійний і суспільно-політичний рух у країнах Західної і Центральної Європи, спрямований проти католицької церкви, який виник у XVI ст. Реформація — слово, що перекладається з латинської мови як «перебудова», стало символом цілої епохи в історії країн Європи. Це була доба, коли в суспільстві розгорнувся рух за переосмислення ролі католицької церкви.

Номер слайду 5

Католицька церквапанівне місце церкви в суспільстві перетворення церквина наймогутнішого феодала зростання церковних податків на утримання духівництва й монастирівцерковні побори зростання невдоволення панування церквимайже всіх станів суспільства церква – єдина сильна організація в Європі

Номер слайду 6

Індульгенція – спеціальна грамота на відпущення гріхів; документ про повне або часткове відпущення гріхів, який церква продає віруючим.

Номер слайду 7

Мартін Лютер(1483-1546)великий німецький реформатор, засновник німецького протестантизму

Номер слайду 8

Історичним внеском Лютера є переклад Біблії з латини на народну німецьку мову, що викликало запит на освіченість, бо кожен селянин, на його думку, мав сам, без посередництва священиків читати і трактувати Святе Письмо.

Номер слайду 9

Людина може врятуватися тільки через віруЄдиний авторитет у справах віри – Святе Письмо. Церква не є посередником між Богом і людьми. Спасіння людина отримує винятково Божою Милістю. Вчення Мартіна Лютера:

Номер слайду 10

1517 р. у Віттенберзі - «95 тез»Протестантизм (лютеранство) – особливий напрямок у християнстві

Номер слайду 11

1521 р. на засіданні рейстагу у Вормсі імператор Карл V Габсбург запропонував Лютеру зректися своїх поглядів. Лютер не погодився і його оголосили єретиком і злочинцем.

Номер слайду 12

Селянська війна 1524-1525 рр.. Причини:посилення поборів з селян, розширення «панських» прав над сільським населенням, несприятливі зміни у загальних соціальних умовах селянського побуту. Наслідки:спустошення цілих областей, розпад частин нації, що зростав, послаблення реформаційних прагнень, придушення політичного життя, взаємна недовіра народу й уряду 

Номер слайду 13

Аугсбурзький релігійний мир мирна угода 25 вересня 1555 р. на рейхстазі в Аугсбурзі між протестантськими князями Німеччини таімператором Карлом V Габсбургом, що завершила череду воєн між католиками і протестантами в Німеччині.«чия влада, того і віра»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
3637
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку