Презентація "Революція Гідності: як це було"

Про матеріал
Презентація до виховної години до Дня Гідності і Свободи "Революція Гідності: як це було"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Революція Гідності: як це було…2020 рікstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 2

Ми – не раби, і ніколи ними не будемо. Ми з гідністю маємо нести нашу культуру та традицію. Нас не можна вбивати, обкрадати та обманювати. Ми – єдина нація. Наш шлях – до європейських цінностей.

Номер слайду 3

21 листопада в Україні відзначають День Гідності і Свободи. Дивно звучить, але саме Революція Гідності об’єднала українців, які повстали проти насилля, несправедливості, порушення європейських демократичних цінностей та прав людини.

Номер слайду 4

Чому народ повстав?21 листопада 2013 року тогочасний уряд раптово вирішив, що Україні в Європі робити нічого. Причиною масових протестів стало рішення Верховної Ради України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Номер слайду 5

Як розвивалися події далі?За допомогою соціальних мереж Twitter і Facebook люди дізнавалися про акції протесту. А найбільший ефект справив пост у Facebook журналіста Мустафи Найєма. «Зустрічаємось о 22:30 під монументом незалежності. Вдягайтесь тепло, беріть парасолі, чай, каву, хороший настрій та друзів», - написав Найєм.

Номер слайду 6

22 листопада 2013 року Небайдужі люди виходили на акції протесту по всій Україні. Саме тоді вперше з’явилась назва Євромайдан.

Номер слайду 7

23 листопада 2013 року. Ранок цього дня розпочався зі штовханини з поліцією та розгону мітингувальників.

Номер слайду 8

26-29 листопада 2013 року. У цей день на попереджувальний страйк вийшли студенти КНУ імені Т. Шевченка.29 листопада українські студенти організували «живий євроланцюг» між Києвом та Перемишлем. Маршрут ланцюга розпочався у Києві і проліг через Житомир, Рівне, Львів і до Шегині на кордоні з Польщею.

Номер слайду 9

30 листопада 2013 року Вночі 30 листопада відбувся розгін Майдану силами «Беркуту». Саме тоді вже не лише в Києві, а й по всій Україні всерйоз заговорили про масовий протест проти побиття студентів – учасників мітингу. За офіційними даними 37 активістів було травмовано, 35 – затримано.

Номер слайду 10

Такого світ ще не бачив. Жорстоке побиття студентів на київському Майдані приголомшило не тільки українців, але й світову спільноту. Події 30 листопада стали переломним моментом в українських протестах кінця 2013 року.

Номер слайду 11

1 грудня 2013 року. У цей день у Києві пройшов один із найвелелюдніших мітингів Революції Гідності. Того дня у Києві мітингували близько півмільйона осіб. Поліція, яка заблокувала напередодні підступи до Майдану Незалежності, відступила.

Номер слайду 12

«1 грудня - хвиля несамовита. Було стільки людей... Приїхали й поляки, офіційна делегація. І знову ніби проявилося нове обличчя Майдану - стало зрозуміло, що це вже революція, вже вийшла велика сила українців. Я мав відчуття, що весь Київ вийшов на вулиці. І весь рухався у напрямку Майдану. Особливістю і феноменом Майдану було те, що там було вироблено такі правила, які ти не можеш порушити, і духовенство постійно наголошувало, що це мирний протест...», - розказав Павел Боболовіч, кореспондент польського радіо Wnet 24.

Номер слайду 13

Автомайдан1 грудня розпочав свою діяльність і Автомайдан - співтовариство автомобілістів, які підтримували Євромайдан. Але їх також зупинили 4 автобуси спецпідрозділу «Беркут».

Номер слайду 14

1 грудня вся Україна не могла мовчати. На протести виходили у Львові – близько 40 тисяч осіб.

Номер слайду 15

У Луцьку на акції протесту вийшло понад 8 тисяч осіб.

Номер слайду 16

У Тернополі та Чернівцях – понад 5 тисяч осіб. м. Тернопільм. Чернівці

Номер слайду 17

Українці в Рівному, Харкові, Дніпропетровську, Хмельницькому, Одесі, Вінниці, Ужгороді, Кіровограді, Донецьку, Луганську, Житомирі, Херсоні теж виходили на акції протесту.

Номер слайду 18

8 грудня 2013 року. У цей день відбувся так званий «Марш мільйона». Після офіційної частини маршу мітингувальники побудували блокпости, барикади на вулицях Грушевського, Лютеранській, Круглоуніверситетській. На Майдані люди утворили 15 загонів цивільної самооборони, які згодом назвали «сотнями».

Номер слайду 19

10-11 грудня 2013 року. У ніч з 10 на 11 грудня загони «Беркута» почали розганяти мирних мітингувальників. Зчинилося масове побоїще. В цей момент Михайлівський Золотоверхий собор безперервно бив у дзвони, скликаючи киян .

Номер слайду 20

«Отримав благословення у намісника монастиря ігумена Агапіта і побіг на дзвіницю. Як бити на сполох, не знав, адже останній раз таке відбувалося в 1240 році, коли під Києвом стояла татаро-монгольська орда. Але постарався вкласти в передзвін всю душу і дзвонив так сильно і так довго, щоб все місто почуло і прийшло на Майдан... Я почав втрачати сили ще до кінця першої години. Добре, що мені на допомогу прийшли студенти. За чотири години ми вшістьох порвали чотири троса на дзвонах! У мене встигли нарости і полопатися криваві мозолі, стер собі руки в кров, але болю майже не помічав...», - згадував Диякон Михайлівського собору Іван Сидор.

Номер слайду 21

1 січня 2014 року. Навіть у Новорічну ніч люди не розходились. У цей день українці співали Гімн України, а в руках вони тримали ліхтарики чи ввімкнені телефони.

Номер слайду 22

16 січня 2014 року«Диктаторські закони 16 січня»Тогочасний уряд ухвалив пакет законі, які стосувалися обмеження свобод українців. Вони отримали назву «Диктаторські закони 16 січня».

Номер слайду 23

19 січня 2014 року. Українці не змогли змиритися з прийняттям таких законів. Цього дня протистояння на Майдані з мирної фази перейшло в силову.

Номер слайду 24

20 січня – 18,20 лютого 2014 року. За цей період уряд анулював «диктаторські закони 16січня». Загони «Беркута» продовжували вбивати з вогнепальної зброї протестувальників. Проти демонстрантів з боку вулиці Інститутської були застосовані 3 водомети.

Номер слайду 25

21-22 лютого 2014 року. Парламент абсолютною більшістю голосів (386) схвалив у цілому Закон «Про відновлення дії окремих положень Конституції України 2004 року». Крім того, схвалено Закон «Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України». У ніч з 21 на 22 лютого екс-президент Віктор Янукович з найближчим оточенням покинув країну.

Номер слайду 26

Загалом з 18 по 21 лютого на Майдані загинули понад 100 осіб. Всіх їх згодом назвали «Небесною сотнею».

Номер слайду 27

Революція Гідності завершилася крававою перемогою. І це був лише перший етап у боротьбі українського народу за збереження своєї незалежності. На Україну чекало нове випробування, нова неоголошена війна.rr

Номер слайду 28

Революція Гідності змінила українське суспільство. Євромайдан об’єднав український народ навколо мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту прав і свобод громадянина. Ми довели, що свобода варта того, щоб за неї боротися та віддати своє життя!

Номер слайду 29

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 8
Оцінки та відгуки
  1. Крижанівська Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Трифонова Світлана В'ячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Самчук Світлана Олегівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кушнір Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Навроцька Любов
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Навроцька Любов
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Mariushchenko Kateryna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Гура Ірина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 5 відгуків
pptx
Додано
10 лютого 2021
Переглядів
18643
Оцінка розробки
5.0 (8 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку