Презентація: "Рейтинг незвичних шкіл та уроків, яких немає в Україні."

Про матеріал
Презентація до позакласного заходу в межах тижня географії.Школа, де можна сваритися і нічого не робити, школа пригод, школа на плаву та інші дивовижні навчальні заклади з усього світу. Допоки у вітчизняній освіті розмірковують над нововведеннями, у світі більшає шкіл, які вже активно застосовують освітянські ноу-хау, використовуючи новітні методи викладання і не тільки. Пропонуємо вам рейтинг найбільш незвичайних шкіл у світі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рейтинг незвичних шкіл та уроків, яких немає в Україні Позакласний захід в межах тижня географії

Номер слайду 2

У кожного з нас були і є улюблені уроки в школі. Ми поспіхом бігли, щоб не запізнитися, ретельно готувалися до уроку, досконало виконували домашні завдання, але були й такі предмети, на які не дуже хотілося йти, бо там нудно. Чи то вчитель так “цікаво” розповідав, чи то підручник не справляв враження, чи то саме інформація здавалась некорисною, але щось було не так, не було зацікавленості!  А от у деяких зарубіжних школах є такі уроки, які всі відвідують із превеликим задоволенням, бо вони цікаві та нестандартні.

Номер слайду 3

Школа, де можна сваритися і нічого не робити, школа пригод, школа на плаву та інші дивовижні навчальні заклади з усього світу.  Допоки у вітчизняній освіті розмірковують над  нововведеннями, у світі більшає шкіл, які вже активно застосовують освітянські ноу-хау, використовуючи новітні методи викладання і не тільки. У деяких із них на зміну залізній дисципліні приходить лібералізм і заняття з кроскультурних комунікацій. Учителі вигадують безліч хитрощів, аби зацікавити дитину навчанням: походи, покази фільмів, гранти на наукові дослідження, шкільні свята тощо. До того ж у кожній із таких шкіл обов’язковий індивідуальний підхід. Пропонуємо вам рейтинг найбільш незвичайних шкіл у світі.

Номер слайду 4

В Японії є чудовий урок – милування природою. Суть його в тому, щоб навчити школярів цінувати естетичну складову зовнішнього середовища, яку через комп’ютери та різні гаджети діти просто розучилися бачити. За успішність у спостереженні за флорою і фауною, як і в математиці чи географії, обов’язково отримують позначки і навіть складають іспити. Шкільні уроки в Японії: милування природою

Номер слайду 5

Шкільні уроки в Башкирії: бджільництво У Башкирії існує більше сотні шкіл, які мають власні пасіки. На уроках бджільництва дітей вчать доглядати за вуликами та збирати мед. Ці уроки також навчають дітей бути терплячими, уважними й акуратними.

Номер слайду 6

Шкільні уроки в Ізраїлі: кібербезпека Життя сучасної людини дедалі більше переміщується в інтернет, тож ізраїльтяни вирішили як слід подбати і про безпеку інтернет-життя. На уроках «теорії і практики кібервійни» вчать, як варто поводитися в інтернеті, як правильно реагувати на коментарі в блогах і соцмережах, а окремі теми присвячені залежності від ігор. Такі уроки не зашкодять і батькам, щоб розуміти, що робити, якщо дитина стала жертвою кібератак та кіберзалякувачів.

Номер слайду 7

Шкільні уроки в Вірменії: народні танці Народні танці – справжня гордість Вірменії. Тут їх близько півтори тисячі, й у кожного своя історія і свій особливий сенс. Тому вірменським вчителям здалося мало звичайних уроків рідної культури, і з 2013 року вони вирішили зробити навчання народних танців обов’язковим шкільним предметом.

Номер слайду 8

Шкільні уроки в Австралії: уроки серфінгу Із метою зберегти титул головного центру підкорювачів хвиль в Австралії було введено шкільні уроки серфінгу. Влада країни подбала, щоб на жодному з пляжів, бува, не з’явився приїжджий, який катається краще за місцевих. Такі ж уроки введені і на Гаваях.

Номер слайду 9

Школа пошуку порозуміння. Busan International Foreign School (Південна Корея) Учні школи для іноземців у південнокорейському Пусані цілий рік трудяться не покладаючи рук. Тут навчаються діти емігрантів або тих, хто приїхав до Кореї працювати на тривалий термін, а також хлопчики і дівчатка, які були переведені за обміном в одну з корейських шкіл і потребують адаптації. Інтенсивний режим необхідний для того, щоб швидше пристосуватися до нових життєвих умов і згодом успішно вступити в один із корейських вишів.

Номер слайду 10

Американські школи: читання на килимку Америка — країна свободи. Тут звичайні державні школи виглядають так, як в Україні не виглядають приватні й альтернативні: на уроках можна лежати під стільцем або танцювати, на канікули взяти собі тваринку, а на шкільному святі покататися на поні й надувних гірках. Тут дітей змалечку навчають мислити. Щоб потрапити до хорошої державної школи, потрібно жити в тому районі, за яким вона закріплена.

Номер слайду 11

Китай – зарядка і масаж обличчя. Перед уроками учні обов’язково роблять зарядку, і двічі на день – масаж обличчя. Літні канікули тривають близько місяця, а день максимально завантажений – навчання з 8 до 16, потім додаткові заняття.

Номер слайду 12

Бангладеш – школи на воді. Тут більше 100 плавучих шкіл – вони розташовані на човнах. Це пов’язано з частими повенями в країні. Проте у кожної такої школи є бібліотека і доступ до інтернету, а сама школа працює на сонячних батареях.

Номер слайду 13

Підземна школа. Terraset Elementary School PTA (США) Учні американської школи Террасет – майже  діти підземелля. Школу побудували в середині 1970-х років, коли США огорнула енергетична криза. У країні ввели режим економії енергії, що використовувалася безпосередньо і для опалювання шкіл. У  Рестоні побудували школу Террасет: розрівняли пагорб, звели на цьому місці будинок, а потім засипали його землею. Природне земляне покриття давало тепло і зберігало енергію.

Номер слайду 14

Школа без дисципліни. ALPHA Alternative School (Канада) У школі ALPHA, що відкрила свої двері в 1972 році, панує вічне свято непослуху. Тут немає ані оцінок, ані суворого розкладу, ані навіть домашніх завдань. Ніхто не покарає за написану нецензурщину крейдою на дошці  і не стоятиме над душею. Учні самостійно вирішують, як провести навчальний день і які заняття відвідати. Класи формуються не за віком, а за інтересами: разом із математикою і правописом передбачені заняття з ліплення, кулінарії і навіть елементарної філософії. Завдання вчителів – просто не заважати.

Номер слайду 15

"Кенелекен" - кочова школа, Якутія. Ця школа по праву може вважатия найменшою в світі як по кількості учнів, так і поількості вчителів. Всього до школи ходять 6-8 дітей, а викладають 2-3 вчителі. Так чи інакше, діти мають можливість одержувати необхідну освіту. Окрім того, учні живуть в школі разом зі своїми батьками.

Номер слайду 16

Wahroonga Preparatory School, Вахрунга, Австралія В цій школе розвивають креативне мислення дитини, виховують толерантність та пояснюють, як влаштований світ, надихаючи на дослідження і відкриття. Для кожного учня розробляють індивідуальну програму занять, радячись з батьками і з самими дітьми – тут їх побажання враховують на всіх етапах навчання. Кількість учнів в класі не перевищує 15 осіб.

Номер слайду 17

 Плавуча школа в Камбоджі.

Номер слайду 18

Відкрита школа Орестад в Копенгагені (Данія) (ШВrestad Gymnasium) Цю школу насправді можна вважати справжнім витвором сучасного архітектурного мистецтва. І не лише споруда, але й характер навчання тут відрізняється від класичної школи. В приміщенні цього навчального закладу практично відсутні внутрішні перегородки, и нема класів, в їх звичному для нас уявленні. Серце школи – величезі гвинтові сходи, які сполучають всі 4 поверхи споруди. В школі нема класичних підручників, діти вчаться по електронных книгах та використовують інформацію, одержану в Інтернеті.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Vittra Telefonplan, Стокгольм, Швеция В школі Vittra Telefonplan прийнято розмовляти з учнями, дізнаватись, про що вони мріють, до чого прагнуть. Дітей об`єднують в групи за інтересами з назвами, по типу «Печера», «Лабораторія» и «Вітрина». Тут нема стін і класів, парт і стільців – кожному першокласнику видають ноутбук, з яким можна сісти на один з м`яких диванів, лягти на килим або розташуватися на сходах. На всьому просторі Vittra Telefonplan працює Wi-Fi.

Номер слайду 21

The Met High School of Providence and Newport, Род-Айленд, США Учні навчаються в групах до 15 осіб. Групи створюють творчі проекти на теми,які їх цікавлять: будують ракети, придумують екологічні проекти, проектують будівлі иі займаються садівництвом. 

Номер слайду 22

Steve JobSchool, Амстердам, Нідерланди Ідеї Стіва Джобса  впроваджуються в голландській школі, названій його іменем.  В Steve JobSchool у кожного школяра є iPad останньої моделі.  Слово «вчитель» тут замінили на спортивне — «тренер».

Номер слайду 23

Innova, Перу Школа збудована в стилі модерн з бетону та скла і розфарбована у сірий та салатовий кольори. Форма учнів в Innova – це зручні спортивні речі: футболки, кеди, мякі брюки и фірмені вітровки. 

Номер слайду 24

Saunalahti, Эспоо, Финляндия Творці школи Saunalahti у фінському місті Эспоо взяли за основу ідею про те, що при правильному підході до дітей кожний з них полюбить вчитися. 

Номер слайду 25

Hakusui Nursery School / Чиба, Япония Ecopolis Plaza / Мадрид, Испания Farming Kindergarten / Вьетнам

Номер слайду 26

Pies Descalzos School / Колумбия Family Box / Китай

Номер слайду 27

Школа пригод. Watershed School (США) Загалом навчання в Watershed нагадує грандіозну пригоду завдовжки в кілька років. Звісно, діти займаються і звичайними предметами на кшталт математики та англійської, проте ці заняття можна стерпіти заради навчальних експедицій, які тут вважають найпродуктивнішим методом освіти. Так, архітектуру діти вивчають не в задушливих класних кімнатах, а на вулицях міста. Замість уроків географії та біології – сплавляються на байдарках по довколишніх річках і бродять лісом.

Номер слайду 28

Звичайне диво – казкова школа в Йошкар-Олі (МарійЕл,Росія) Хотіли б вчитися у такій школі???!

Номер слайду 29

Використані джерела http://vsviti.com.ua/interesting/society/77558 https://pedpresa.ua/177368-top-6-nezvychnyh-urokiv-yakyh-nemaye-v-ukrayinskyh-shkolah.html https://www.gq.ru/travel/article/kuda-poyti-uchitsya-10-samyh-interesnyh-shkol-v-mire/ http://womo.ua/13-samyih-innovatsionnyih-shkol-mira/ http://journalok.ru/2017/8-innovacionnyh-shkolnyh-zdanij/ https://www.google.com/search?q=Школа+«Обыкновенное+чудо»+в+Йошкар-Оле&source https://multiurok.ru/blog/shkola-prikliuchienii-watershed-school-ssha.html

ppt
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
18 лютого 2019
Переглядів
1639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку