Презентація "Різдвяний зорепад"

Про матеріал

Презентація стане в нагоді при узагальненні та систематизації знань з алгебри учнів 7 класу з теми "Многочлени. Добуток різниці двох виразів на їх суму." Презентація розвиває інтерес до математики, встановлює зв'язки з народознавством.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема уроку: Многочлени. Добуток різниці двох виразів на їх суму Тип уроку: урок узагальнення та систематизації знань. Мета уроку: перевірити якість знань і вмінь з теми; розвивати логічне мислення; виховувати інтерес до математики; встановлювати зв’язки з народознавством.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Домашнє завдання: Повторити § Відповісти на запитання Розв ’язати № за підручником :

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Повторимо: Що таке многочлен? Як визначити степінь многочлена?

Номер слайду 8

Сніжки Розв’язавши вправу зі “сніжки”, за степенем многочлена визначте номер клітинки, куди треба вписати букви, щоб отримати назви головних різдвяних страв.

Номер слайду 9

Повторимо: Як додати многочлен до многочлена? Як відняти многочлен від многочлена? Які доданки називаються подібними?

Номер слайду 10

“Лото – ялинка” Для кожної групи виготовлено картки із завданнями і картинки з фрагментами малюнка ялинки. На дошці зображено таблицю ( за розмірами малюнка ялинки) , у кожній клітинці якої записано відповідь. Розв’язавши вправу і знайшовши відповідь, накрити фрагментом малюнка клітинку з відповіддю . Якщо відповіді знайдемо правильно, то отримаємо малюнок – новорічну ялинку.

Номер слайду 11

На західній Україні на почесному місці ставили «дідух» - святковий сніп пшениці або жита, що теж символізував дух предків. По кутках розкладали часник, щоб вберегти сім’ю від злих сил і хвороб. Сімя сідала за стіл, Поки трапеза не закінчилася, заборонялося виходити з-за столу, а тим більше з хати, щоб не впустити зненацька нечисту силу, якій дозволено гуляти на волі до самого Водохреща. За християнськими традиціями у Святвечір на столі повинні бути 12 пісних страв - на честь 12 апостолів і за кількістю місяців нового року. Кожну страву обов'язково треба скуштувати - щоб не було голоду, але не з'їдати цілком - щоб в хаті завжди була їжа.

Номер слайду 12

“Святкова трапеза” Розглянути малюнки та з’ясувати: Які дії виконати над многочленами, написаними на першій рибині, щоб отримати вираз 10а ? Які дії виконати над многочленами, написаними на другій рибині, щоб отримати вираз 2х ?

Номер слайду 13

У ці дні, виходячи з церкви, люди брали з собою “живий вогонь” і, прикриваючи долонями від січневого вітру, намагалися донести його до хати. У хаті і на душі – мир і гармонія... Здається, вся земля завмерла в очікуванні дива...

Номер слайду 14

Аж ось гамірлива юрба дітей з паперовими зірками та дзвіночками стукає в ті хати, де горить свічка. Діти хором співають різдвяну пісню, що прославляє Сина Божого: “Христос народився, славимо Його!” Починаються веселощі, жарти, сценки, танці. Це - колядування, назване на честь поганського бога частування Коляди. Багато дітей колядує, особливо, якщо зустрічаєте Різдво у селі.

Номер слайду 15

Фізкультхвилина

Номер слайду 16

“Гостини у селі” Щоб дістатися села, ви їдете автобусом, швидкість якого 50 км/год. Через 1,5 години після вас з міста у село виїхали ваші знайомі на автомобілі, швидкість якого 80 км/год. Скільки часу ви будете в дорозі, коли автомобіль вас наздожене?

Номер слайду 17

Розв ’ язання: Припустимо х – час перебування в дорозі автобуса; тоді (х – 1,5) – час руху автомобіля. За умовою задачі складаємо рівняння: 50 х = 80 (х – 1,5), 80х-50х = 120, 30х = 120, х = 4. Відповідь: 4 год.

Номер слайду 18

Повторимо: Як помножити одночлен на многочлен? Як помножити многочлен на многочлен?

Номер слайду 19

Розв ’ язати рівняння: (3х – 1) (4х +4) – 12 хІ = 20.

Номер слайду 20

Розв’ язання (3х – 1) (4х +4) – 12 хІ = 20, 12хІ- 4х+12х- 4- 12хІ=20, 8х= 20+4, 8х= 24, Х= 24:8, Х=3.

Номер слайду 21

Різдво святкують три дні. А святки – це період від Різдва до Водохреща. Під час святок молодь не може стримати радість, тому що сонце “іде на літо”, і все “старе” готове заново народитися! Ось і “наряджається” молодь чудернацько та страхітливо і починаються веселі народні гуляння, особливо в ніч з 13 на 14січня – Новий рік за старим стилем. Лунають пісні-щедрівки, парубки “водять Маланку”, засівають зерном хати “на щастя, на здоров’я, на Новий рік”.

Номер слайду 22

Ворожіння - тестування

Номер слайду 23

Відповідь на тест 3 1 2 2 1 1 1 3 1 2 2 1

Номер слайду 24

Свято Водохреща завершує святки. У цей день вода набуває особливої оздоровчої сили. Її бережуть цілий рік – на щастя, на здоров’я, на удачу.

Номер слайду 25

Бережіть свої знання. Але не один рік, а все життя - щоб бути щасливими, освіченими, успішними.

Номер слайду 26

ppt
До підручника
Алгебра 7 клас (Мерзляк А.Г., Полонський В.Б., Якір М.С.)
До уроку
Добуток різниці та суми двох виразів
Додано
28 липня 2018
Переглядів
939
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку