Презентація "Різноманітність грибів та їх значення"

Про матеріал
Навчальна презентація містить цікаву інформацію про гриби, типи живлення та значення грибів у природі та житті людини . Матеріал буде цікавим при вивченні даної теми та додатковим джерелом інформації про гриби.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різноманітність та значення грибів

Номер слайду 2

ГРИБИ ГЕРИЦІЙ ГРЕБЕНЧАТИЙ ЇЖОВИК (HERICIUM ERINACEUS). НА КОЛОДАХ

Номер слайду 3

Хрящ-молочник блакитний. Цей таємничий гриб синього кольору росте у хвойних і листяних лісах Північної та Центральної Америки, а також Східної Азії. Гриб їстівний, тож його запросто можна придбати на сільських ринках Мексики, Гватемали та Китаю.

Номер слайду 4

Панеллюс. Panellus stipticus полюбляє рости на колодах, пеньках та стовбурах листяних дерев. Побачити його можна в лісах Азії, Північної Америки, Європи та Австралії.

Номер слайду 5

Родотус. Рідкісний гриб, занесений до Червоної книги. Зазвичай «оселяється» на гнилих деревах, пнях, чи колодах. Збирають його в деяких регіонах Північної Америки, Африки, Європи та Азії. Дозрілі гриби мають яскраво-рожевий колір.

Номер слайду 6

Морський анемон. Морський анемон можна впізнати навіть не за яскравим виглядом, а за дуже неприємним запахом, що неабияк приваблює мух. Цей незвичайний гриб у формі морської зірки з білою ніжкою росте у траві та в садах на лісовій підстилці.

Номер слайду 7

Залежно від характеру гпргришщ

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Фітопатогенні гриби. Вражають різні частини рослини: корені, плоди, стебла, листя.

Номер слайду 10

Фітофтора , суха гниль картоплі , суха гниль перцю Фітофтора , або картопляний гриб, є відомим шкідником картоплі. Характерні ознаки - це бурі плями на листі.

Номер слайду 11

Сажка кукурудзи пухирчаста чага Чага - належить до паразитичних грибів, що оселяється на стовбурах берези, але цей гриб використовують для лікування кишково – шлункового тракту і навіть раку

Номер слайду 12

1. Мукор . 2. Пеніцил Цвілеві гриби . Розповсюдженні на продуктах харчування, ґрунті , гною. Мають вигляд характерної плівочки, що складаються з розгалуженої грибниці

Номер слайду 13

Зоопатогенні гриби, що вражають людський організм, у вигляді різноманітних мікозів (так звані лишаї).

Номер слайду 14

Паразит поступово обплутує тіло своєї жертви, випускаючи з її голови строму...

Номер слайду 15

Плодове тіло Кордицепа деревоточця рудого на мертвому тілі Мурахи-деревоточця рудого... Джерело ілюстрації: http://nationalgeographic.com

pptx
Додано
31 жовтня 2021
Переглядів
980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку