Презентація. Звіт по екологічному конкурсі " Первоцвіти Тернопілля".

Про матеріал

Щовесни на території України і сусідніх країн надзвичайно великих обсягів набуває торгівля первоцвітами – ранньоквітучими весняними рослинами. Важливо розуміти, що підсніжники, сон-трава, проліски, цикламени та крокуси знаходяться на межі зникнення і більшість із цих видів занесені до Червоної книги України. Тож збір їх у природі та торгівля ними заборонені й караються законом.

Тому ми проводимо просвітницьку роботу ,щоби зберегти їх на Землі і збільшити їх кількість. Адже вони не лише милують око ,але і приносять користь.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звіт про виконану просвітницьку роботу по темі : “ Збережемо первоцвіти Тернопілля. ЗОШ І-ІІІ ст. с. Личківці

Номер слайду 2

1. Малюнки. .

Номер слайду 3

Каштан С. учениці 9 класу .

Номер слайду 4

.

Номер слайду 5

.

Номер слайду 6

Інформаційна листівка Малкович Христини. 9 клас

Номер слайду 7

Робота Бренькач Д.- учня 9 кл. .

Номер слайду 8

Робота Андреїв Інни- учениці 7 класу .

Номер слайду 9

Збережи первоцвіт-врятуй світ Бобровська Юлія. 7 клас

Номер слайду 10

Робота Тихоліз А. та Канюки М.- учениць 7 класу .

Номер слайду 11

Робота Весни Наташі- учениці 7 класу .

Номер слайду 12

Роботи учнів 6 класу . Старейко В.

Номер слайду 13

. Кріля Владислава

Номер слайду 14

Роботи учнів 5 класу. .

Номер слайду 15

Стадника Н. Чупака В. .

Номер слайду 16

Бориско О. Мікусь М. .

Номер слайду 17

Шмир Б. Петюти А. .

Номер слайду 18

Губ”яка В. .

Номер слайду 19

Сталеної Анастасії .

Номер слайду 20

Квіти вирощені на клумбі. .

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Виготовлення і розповсюдження по вулицях села інформаційної листівки із закликом : “ Не будьте байдужими!” учні 6 класу: Кріль В., Макар А. та Казимирів Р. .

Номер слайду 27

ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ! Шановні мешканці та гості нашого села! Усіх, хто не байдужий до краси навколишнього середовища, закликаємо зберігати красу весняних квітів для майбутнього покоління! Щовесни на території України і сусідніх країн надзвичайно великих обсягів набуває торгівля первоцвітами – ранньоквітучими весняними рослинами. Важливо розуміти, що підсніжники, сон-трава, проліски, цикламени та крокуси знаходяться на межі зникнення і більшість із цих видів занесені до Червоної книги України. Тож збір їх у природі та торгівля ними заборонені й караються законом. Не підтримуйте тих, хто збагачується за рахунок збіднення матінки-природи! Попередимо зникнення первоцвітів не тільки з території області, а й із нашої планети! Не будьте байдужими! Первоцвіти просять захисту!!! Залиште цю красу нащадкам!!!

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Виготовили буклет Бучко І.та Чуфай А. Учні 6 класу

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Виготовляли первоцвіти власноруч. . Учні 6 класу

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Первоцвіти з мила. Сталена Анастасія привила любов своїй мамі і разом виготовляють чудові букети..

Номер слайду 43

Первоцвіти з мила Сталеної Анастасії.

Номер слайду 44

Написали звернення до жителів Гусятинської ОТГ і передали у друкарню для публікації на сторінках “ Вісника Надзбруччя” Вчитель біології і трудового навчання Дутчак Л.І.

Номер слайду 45

 У весни багато прикмет. Одна з них – поява первоцвітів. З настанням тепла у наших лісах з’являються тендітні первістки оновленої землі. Ліс, напоєний весняними водами, прокидається від зимового сну.Збирання первоцвітів дуже шкодить природі тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж пошкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини. Зірвати стеблину з трьома первоцвітами означає, що загинуло 45–60 насінин. І, як наслідок – відсутність нових рослин. Для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, необхідно 7–8 років. Сам процес проростання насіння є тривалим і складним. За короткий термін первоцвіти мають встигнути вирости, відцвісти, утворити насіння, накопичити поживні речовини. І якщо ми перериваємо розвиток рослини, то в наступному році більше її не побачимо.

Номер слайду 46

Первоцвіти ще мають іншу назву – ефемероїди. Це слово грецького походження і в перекладі означає «скороминучий», «швидкоплинний». Така назва пов’язана з тим, що надземні частини цих рослин живуть лише протягом кількох тижнів, їхні квітки швидко відцвітають. Ефемероїди готуються до весни ще восени, накопичуючи в своїх цибулинах запаси поживних речовин, щоб раніше від інших рослин зустріти весну та потішити нас своєю красою. Вони добре адаптуються до снігу та сильних морозів, але у них є інший ворог, від якого важко врятуватися, – це людина.

Номер слайду 47

Щороку наприкінці зими та на початку весни в Україні знищуються внаслідок незаконного збирання та продажу мільйони первоцвітів. Більшість цих видів занесено до Червоної книги України . Крім того, значна частина видів первоцвітів охороняється міжнародними конвенціями, які ратифіковано в Україні. Багато рідкісних декоративних рослин, занесених до Червоної книги України, зникають. Найяскравіше ця тенденція простежується саме на прикладі первоцвітів, які збирають переважно для продажу. Коли ми їх безтурботно зриваємо, ми не чуємо їхнього голосу, не бачимо сліз. Але вони живі – перші вісники пробудженої природи, ніжні, тендітні первоцвіти.

Номер слайду 48

Збережемо те, що подарувала людству природа! Збережемо первоцвіти!

Номер слайду 49

Висвітлення проблеми Зникаючі первоцвіти у мережі інтернет Посилання https://www.facebook.com/100017451960694/videos/821586561766402/

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Учні 6 класу Кріль В. та Казимирів Р. ходять у ліс на екскурсії, але квітів вони не зривають а лише їх фотографують. Фото звіт однієї екскурсії. .

Номер слайду 52

Номер слайду 53

На цьому наша робота не завершується, а буде продовжуватися…

ppt
Додано
1 листопада 2021
Переглядів
518
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку