Презентація "Робота в інтернеті"

Про матеріал
Презентація "Робота в інтернеті. Топ 10 найпоширеніших професій в інтернеті. Їхні плюси та мінуси, інформація про працевлаштуваня".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота в інтернеті: 10 найкращих способів заробітку онлайн

Номер слайду 2

Заробіток в інтернеті: міфи. Міф 1. Онлайн не можна багато заробляти, а якщо і можна, то це вдається лише обраним

Номер слайду 3

Міф 2. В інтернеті багато шахраїв і велика ймовірність не отримати оплату за роботу

Номер слайду 4

Працювати на перевірених платформах. Працювати як ФОП за договором про надання послуг. Працювати лише за 100% передоплатою.

Номер слайду 5

Міф 3. В інтернеті велика конкуренція і неможливо пробитись

Номер слайду 6

Що потрібно, щоб почати заробляти онлайн

Номер слайду 7

Випишіть усі професії, за якими ви працювали раніше. Підійдуть навіть ті, де ви отримали мінімальний досвід.

Номер слайду 8

Випишіть навички, напрацьовані протягом усього життя. Навіть якщо вони безпосередньо не стосуються професійної діяльності. Наприклад, вміння концентруватися, коли телефон не замовкає від повідомлень, працювати два дні без сну. Так ви отримаєте список навичок, які вже добре розвинені, і тих, які можна поліпшити й монетизувати.

Номер слайду 9

Пошукайте інформацію про те, які професії або вміння зараз актуальні на ринку. Для цього подивіться часті запити на фріланс-біржах, сайтах для пошуку роботи або в тематичних фейсбук-групах.

Номер слайду 10

А тепер подумайте, як зі своїм набором навичок і напрацювань можна допомагати людям в онлайн-режимі і отримувати за це гроші. Список ідей може бути великим. Зважте всі, виберіть одну-дві можливості і сконцентруйтеся на них.

Номер слайду 11

10 найкращих способів для заробітку в інтернетіЯ відібралa 10 популярних способів для заробітку в інтернеті. Більшості можна доволі швидко навчитися і вже за кілька днів почати свою онлайн-роботу (за умови, що ви вже частково володієте потрібними навичками). У деяких випадках для отримання стабільного доходу знадобиться час і певні інвестиції.

Номер слайду 12

Гід по Upwork: з чого розпочати фриланс-кар’єру? №1. Біржі завдань Існує понад 100 онлайн-бірж, де розміщують прості завдання на кшталт «пошерити запис відео собі на сторінку», «створити кілька акаунтів на сайті Х», «встановити мобільний додаток і залишити відгук». Ось деякі з них:

Номер слайду 13

ru. Captcha — сервіс, де платять за введення капчі (цифри, символи з картинки, розпізнавання зображень), оплата — близько 10 грн за годину;

Номер слайду 14

Анкетка.ру — платформа, де можна заробити в інтернеті на проходженні опитувань (близько 15-50 грн за опитування, але якою буде їхня кількість на місяць — спрогнозувати неможливо);

Номер слайду 15

Profittask — біржа простих завдань із середньою вартістю 1-5 грн за одне;

Номер слайду 16

Earningcash — сервіс, де можна знайти прості завдання по 1-150 грн за одне;

Номер слайду 17

Amazon Mechanical Turk — платформа від Amazon із завданнями вартістю 0,1-1 долар.

Номер слайду 18

Плюси й мінуси{5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}ПЛЮСИМІНУСИ Реальна можливість швидко заробити, маючи лише інтернет і телефон / комп’ютер. Немає можливостей для кар’єрного і професійного розвитку, оскільки завдання дуже примітивні і одноразові. Можна прокачати soft skills, такі як самодисципліна, впертість, терплячість, комунікативні навички. Низька ефективність роботи. Працюватимете багато, а зароблятимете мало. Вийти на стабільний дохід навряд чи вийде.

Номер слайду 19

№2. Створення інтернет-магазинуІнтернет-маг. — можливість добре заробляти, навіть якщо ви живете в селі. Головне — мати товар, поштове відділення, стабільний інтернет. Продавати можна що завгодно. Але спочатку вивчіть попит на бажаний продукт, а краще протестуйте.

Номер слайду 20

Також при створенні інтернет-магазину важливо визначитися з:нішею;продукцією (вибрати, закупити, протестувати на якість і тільки тоді продавати);візуальним стилем;ціновою політикою;умовами роботи.

Номер слайду 21

Плюси й мінуси{5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}Плюси. Мінуси Це чудовий початок підприємницької діяльності. Це можливість зрозуміти, чи подобається вам вести бізнес чи вам комфортніше працювати у наймі. Не факт, що отримаєте дохід, а тим паче прибуток, у перші місяці роботи магазину. Іноді його доводиться розвивати пів року, щоб почати нормально заробляти. Невеликі інвестиції. Кількох тисяч гривень достатньо, щоб протестувати нішу і спробувати запустити інтернет-магазин Спершу може бути важко. Доведеться вивчати багато інформації про маркетинг, продажі, клієнтський сервіс, загалом про бізнес, вчитися на ходу. Не обійтися і без злитих бюджетів. Інтернет-магазин можна розвивати паралельно з повною зайнятістю на роботі. Так ще й навички тайм-менеджменту прокачаєте. Може не вийти. Помилилися з нішею або продуктом, вибрали дуже вузьку аудиторію, не змогли вибудувати стратегію розвитку проєкту або продажів.

Номер слайду 22

№3. Дропшипінг. Дропшипінг — це можливість продавати товар, не маючи його в наявності фізично. Як дропшипер, ви виступаєте посередником між виробником / постачальником і покупцем. Ваше основне завдання — знаходити клієнтів. Чим більше покупців, тим вищий дохід.

Номер слайду 23

Типова схема роботи дропшипером:клієнт оформлює й оплачує замовлення у вас;ви отримуєте оплату, пишете постачальнику, переказуєте йому гроші (але надбавку-прибуток залишаєте собі);постачальник обробляє замовлення і відправляє його покупцеві.

Номер слайду 24

Ресурс для прокачування навичок: Marina Mathers — ютуб-канал, де розповідають про нюанси дропшипінгу.

Номер слайду 25

Плюси й мінуси{5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}Плюси. Мінуси. Не потрібно заздалегідь закуповувати товар. Навіть якщо справа не піде і буде складно знайти клієнтів, ви особливо нічого не втратите (крім часу). Постачальник може обманювати. Поширена ситуація — на оцінку і тест надсилають реально хороший товар, а вже клієнтам — неякісний, навіть з дефектами. Не потрібно шукати приміщення під склад і замислюватися над логістикою. Це турбота постачальника. Ви не можете контролювати всі етапи взаємодії з клієнтом. І якщо щось піде не так з боку постачальника, для замовника винуватим залишитесь ви. Можна спробувати відкрити свій бізнес і оцінити, наскільки у вас прокачані навички пошуку клієнтів, продажів, ділового листування. Можуть бути труднощі з вирішенням фінансових питань. Але якщо зафіксувати у договорі з постачальником різні ризикові випадки, проблем не буде.

Номер слайду 26

№4. Копірайтинг. Копірайтинг — це написання рекламних матеріалів .Їхня мета може бути різною: стимулювання до покупки будь-якого товару, підвищення впізнаваності бренду тощо.

Номер слайду 27

Ресурси для прокачування навичок:блог Максима Ільяхова — про те, як спілкуватися з клієнтами, писати грамотні та ефективні тексти;телеграм-канал «Що почитати редактору?» — дайджести матеріалів про редагування, журналістику та копірайтинг.

Номер слайду 28

Плюси й мінуси{5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}Плюси. Мінуси. Розширення кругозору, особливо якщо плануєте створювати контент для різних тематичних блогів. Може статися професійна деформація. Наприклад, на кулінарних форумах замість вивчення рецептів ви почнете аналізувати контент, бачити можливість для його поліпшення або SEO-тексти з невдало вписаними ключами. Творче самовираження. Навіть при жорсткому ТЗ можна знайти можливості для креативу.  Потрібно постійно видавати креатив. Навіть якщо це SEO-текст в інфостилі. Грамотна мова. Ви просто не зможете собі дозволити писати навіть прості листи або тексти для друзів із помилками.

Номер слайду 29

№5. Обробка фото. Зазвичай з такими фахівцями співпрацюють фотографи, фотостудії, дизайн-студії, блогери, які потребують обробки великої кількості фотознімків.

Номер слайду 30

Ресурси для прокачування навичок:фотомарафони у блогерів або фотографів у соцмережах (є як безкоштовні, так і платні);відеоінструкції з обробки фото на ютубі.

Номер слайду 31

Плюси й мінуси{5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}Плюси Мінуси Можна стати дизайнером Якщо обробка подобається вам, не факт, що вона сподобається замовнику. Навіть якщо зроблена за ТЗ. Багато можливостей для профрозвитку. Можна продовжувати розвиватися як ретушер, працюючи з різними типами знімків. Можна перейти в ІТ.  Якщо не стежити за здоров’ям (особливо за зором і положенням спини під час роботи), можна сильно собі нашкодити.

Номер слайду 32

№6. Розробка мобільних додатків Розробка мобільних додатків включає в себе побудову архітектури застосунку та написання коду. Такий спеціаліст не лише створює додаток з нуля, але й готує оновлення, виправляє баги, які знаходить самостійно або з допомогою користувачів. 

Номер слайду 33

№7. Створення відеоблогу. Відеоблог — чудовий спосіб заробітку для тих, хто любить знімати відео, обожнює говорити на камеру і хоче ділитися з іншими своїми знаннями.

Номер слайду 34

Як заробляти на відеоблозі ?

Номер слайду 35

№8. Торгівля криптовалютою. При торгівлі криптовалютою є два формати роботи — трейдинг та інвестування. Обидва націлені на те, щоб купити дешевше, а продати дорожче й отримати дохід із продажу. Різниця полягає у кількості операцій. Інвестування — це стратегія довгострокового утримання монет з поодиноким їх продажем.

Номер слайду 36

№9. Озвучка відео- та аудіоконтенту. Така діяльність користується великим попитом у зв’язку з розвитком ринку подкастів та аудіокниг. Також дикторів-любителів часто шукають ютуб-студії для озвучування тренінгів, курсів, відеорецептів, а рекламні агенції шукають голоси для рекламних роликів. Замовлення варто шукати на фріланс-біржах.

Номер слайду 37

Ресурси для прокачування навичок:курси або відео про ораторське мистецтво, постановку голосу, акторську майстерність.

Номер слайду 38

№10. Онлайн-заняття з дітьми. Цей спосіб заробітку онлайн багатогранний, адже можна організувати розвивальні ігри для дітей різного віку, можна займатися лише вивченням мов, можна допомагати з уроками.

Номер слайду 39

Ресурси для прокачування навичок:ютуб-канали з ідеями ігор для дитячого розвитку (наприклад, канал Kidi. Um TV).

Номер слайду 40

Де шукати роботу?Влаштуватися в онлайн-школу як викладач. Подібні вакансії можна знайти на фріланс-біржах, джоб-порталах, в групах нових житлових комплексів (на їхній території часто є студії розвитку дітей).

Номер слайду 41

Де шукати роботу?Самому створити таку школу. Але це довший і складніший шлях. І якщо у вас немає подібного досвіду, рекомендуємо почати з роботи викладачем або нянею.

Номер слайду 42

Де шукати роботу?Зайнятися репетиторством або проводити розвивальні уроки для дітей онлайн. Перших клієнтів можна знайти серед знайомих або після розміщення інформації на сайтах оголошень.

Номер слайду 43

Висновки. Фріланс-біржі і сайти оголошень. Джоб-портали. Групи у фейсбуці. Краще шукати вузькоспеціалізовані. Однак загальні теж можна переглядати. Канали у телеграмі

pptx
Додав(-ла)
Кононович Юлія
Додано
19 жовтня 2021
Переглядів
3713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку