Презентація "Роль сім'ї у вихованні дітей"

Про матеріал
Презентацію передбачена для батьківських зборів. Можна використовувати і класним керівникам, і класоводам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З родини йде життя дитини (роль сім’ї у вихованні дітей)

Номер слайду 2

“Краща школа життя – сім’я” С.Смайлс “Виховання дитини – це не мила забава, а справа, в яку слід вкласти зусилля безсонних ночей, капітал тяжких переживань і багато думок…” Януш Корчак

Номер слайду 3

Сім’я – один з найважливіших факторів соціалізації дитини, це колектив, члени якого взаємозв’язані відповідними обов’язками. Являючись членом сімейного колективу, дитина також вступає в систему існуючих відносин. Якщо в сім’ї панує доброзичливість, увага один до одного, вміння вислухати іншого, повага до старших, то це лише на благо у вихованні кращих рис дитини.

Номер слайду 4

Велику роль у вихованні дітей займають батьки. Вони є першими вихователями, які зміцнюють і загартовують організм дитини, розвивають її мову і мислення, волю і почуття, формують її інтереси, прагнення, смаки, здібності, виховують любов до знань, допитливість, спостережливість, працьовитість.

Номер слайду 5

У сім’ї однаково важлива роль належить як батькові, так і матері. Про силу виховного впливу батьків красномовно говорять такі українські народні прислів’я і приказки: “Який кущ, така й хворостина, який батько, така й дитина”. "Які мамо й татко, таке й дитятко” Слова батька та матері для дитини мають авторитетне значення.

Номер слайду 6

Без глибокої, самовідданої любові до дітей не буває і не може бути повноцінного сімейного виховання.

Номер слайду 7

Однак в любові до дітей треба мати почуття міри, ніколи не впадати в нерозумну, сліпу любов, яка спотворює виховання, калічить дитину. Але і не потрібно виховувати дітей в суворості за допомогою покарань. Батьки, які гарно виховували своїх дітей живуть з ними в любові і дружбі.

Номер слайду 8

Поради батькам щодо виховання дітей

Номер слайду 9

ЗАСТОСОВУЙТЕ ПЕДАГОГІЧНИЙ ТАКТ          Розмовляйте з дитиною так, щоб не образити її грубим словом. Не говоріть з дитиною зразу ж після вчинку.  Навчіться вибирати місце й час для серйозної розмови з сином чи дочкою. Не робіть зауваження дітям при ровесниках, вони не принесуть ніякої користі. В розмові з дитиною намагайтесь схилятися до тону порад, щоб було більше прохання, а не категоричних вимог.

Номер слайду 10

ОРГАНІЗОВУЙТЕ ДОМАШНЮ ПРАЦЮ Домашня праця – найважливіший засіб виховання дітей.  Нехай ваша дитина обов'язково допомагає вам у домашніх справах, давайте їй певні доручення, навчіть самостійно обслуговувати себе — прибирати у своїй кімнаті, мити посуд, прати свої речі, поливати квіти, доглядати за домашньою твариною. Допомагаючи Вам, дитина самостійно привчається до відповідальності.

Номер слайду 11

БУДЬТЕ ОСОБИСТИМ ПРИКЛАДОМ ДЛЯ СВОЇХ ДІТЕЙ «Не думайте, що ви виховуєте дитину тільки тоді, коли з нею розмовляєте. Ви виховуєте її в кожен момент вашого життя, навіть тоді, коли Вас немає вдома. Як ви одягаєтесь, розмовляєте з іншими людьми, радієте або сумуєте, як ви відноситесь до друзів і ворогів, смієтесь, читаєте газету – все це має для дитини величезне значення».          

Номер слайду 12

ЛЮБІТЬ ДІТЕЙ          Любіть свою дитину. Кажіть їй про вашу любов щодня. Вона, можливо, буде соромитись повертати вам такі слова у цей період свого життя, але колись згадає про них. Якщо дитина чинить неправильно, важливо підкреслити, що ви все одно любите її, навіть якщо вам не подобається її поведінка, якщо її дії вас не задовільняють.

Номер слайду 13

ВИКОРИСТОВУЙТЕ МЕТОД ГРИ В РОДИНІ            Гра в сім'ї – важливий метод виховання. Частіше спілкуйтеся з своїми дітьми через різні види ігор. Серйозні і веселі, голосні і тихі, математичні і літературні, спортивні і музичні – ігри задовільняють потребу дітей у творчості, розвивають їх допитливість, навчають бути чесними, стриманими, уважними, сміливими, підкорятись колективу, допомагати всім.

Номер слайду 14

Відмовтеся від звички порівнювати свою дитину з іншими.

Номер слайду 15

Намагайтеся утримуватися від принижень дитини образливим словом, погрозою позбавити обіцяного

Номер слайду 16

Умійте вислухати свою дитину. Станьте для неї партнером по спілкуванню.

Номер слайду 17

«Пам'ятайте, що виховання – це творчий пошук, який не терпить бездумності та поспішних рішень. Уміння розуміти дитину, її стан і мотиви поведінки дозволяють найбільш правильно визначати відповідний підхід до неї. Прекрасні діти виростають у тих сім’ях, де мати із батьком по-справжньому люблять одне одного і разом із тим люблять і поважають людей, оточуючих.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Костенко Ирина
    Дякую за презентацію!!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шиян Олена Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 листопада 2019
Переглядів
10920
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку