Презентація "Рослинний і тваринний світ Австралії"

Про матеріал
Презентація на тему: Рослинний і тваринний світ Австралії. В цій презентації учні початкових класів ознайомляться з чудовим та цікавим рослинним і тваринним світом Австралії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослинний і тваринний світ Австралії

Номер слайду 2

Оскільки Австралія – найсухіший материк на Землі, різноманітність її рослинного світу залежить від кількості вологи. Тут є тропічні ліси, савани та пустелі.

Номер слайду 3

Тропічні ліси ростуть вузькою смугою на сході Австралії. Вони охоплюють лише 2 % площі материка. Вологе спекотне літо триває три - чотири місяці (жовтень-грудень), за цей час випадають рясні дощі.

Номер слайду 4

Ростуть евкаліпти, араукарії (хвойні дерева), різні види пальм, деревоподібні папороті, бамбук, дуже багато видів орхідей.

Номер слайду 5

Тваринний світ Австралії не менш різноманітний і унікальний. У великій кількості мешкають качконіс, єхидна, кенгуру, валлабі, кенгуровий щур, опосум, коала, вомбати, австралійські бандікути, сумчаста миша.

Номер слайду 6

На південь від зони тропічних лісів лежать савани. Рослини саван пристосовані до виживання в умовах посухи.

Номер слайду 7

В австралійській савані ростуть акації, пляшкові дерева з товстим біля основи стовбуром, що стрімко звужується з висотою. У стовбурі це дерево накопичує вологу для сухого зимового сезону.

Номер слайду 8

У саванах водиться багато видів різних тварин.

Номер слайду 9

Найбільшу площу в Австралії охоплюють пустелі. Червоним серцем Австралії називають Велику пустелю Вікторія і Велику Піщану пустелю. Таку назву вони отримали завдяки піску червоного кольору.

Номер слайду 10

Пустелі Австралії незвичайні: вкриті колючими чагарниками з низькорослих евкаліптів і акацій, які місцями утворюють важко прохідні хащі.

Номер слайду 11

В пустелях Австралії живуть сумчасті ссавці – кроти, тушканчики, миші, щурі, кенгуру. Серед птахів – нічний папуга. Є багато ящірок.

Номер слайду 12

Учені вивчають унікальну природу Австралії та розробляють заходи щодо її збереження.

pptx
Додано
25 березня 2021
Переглядів
1243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку